06 / 05 / 2024

AVM Yatırımcıları 2020

AVM Yatırımcıları 2020

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, 12. AYD Alışveriş Ekonomisi Zirvesi'nde konuştu. Perakende Yasası ile ilgili de çalışmalarının sürdüğünü söyledi...

AVM’lerde yabancı yatırımcıların oranı yüzde 20'lere geriledi! Dövizle kira ödemeleri geri mi geliyor?

Yabancılar Türkiye'den çıkmaya başladı. Bu durum AVM'lere de yansımaya başladı. AVM'lerde yabancı yatırımcıların oranı yüzde 30'lardan yüzde 20'lere kadar geriledi. 

İl Özel İdaresi AVM yapım şartıyla arsa satıyor! Yatırımcılar dikkat!

Ağrı İl Özel İdaresi Alışveriş Merkezi(AVM) yapılmak üzere taşınmaz satışı gerçekleştirecek. Yatırımcılar tarafından merakla beklenen ihale 7 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Bitcoin'de domino etkisi! Yatırımcılar endişeli

Aralık 2020'den beri ilk kez 20.000 dolar seviyesinin altına düşen Bitcoin yatırımcıları endişelendiriyor. Domino etkisinden korkan uzmanlar Bitcoin'i sabit bir yerde tutmaya çalışıyor.

Yatırımcılar konuta akın etti, ev sahipliği oranı düştü! Sektörü neler bekliyor? 

Türkiye'de 2014-2020 yılları arasında 5 milyon 331 adet konut üretilip piyasa sunuldu ancak konut sahipliği oranı da yüzde 3,3 geriledi ve 57,8 olarak gerçekleşti. Sektör temsilcileri, üretilen konutların yatırımcılar tarafından alındığını belirtti...

AVM'lerde kiracısı ile dost yatırımcılar için fırsat dönemi!

BMD’nin üyeleri arasında yaptığı ankete göre AVM’lerde neredeyse kapanan kadar yeni mağaza açıldığını belirten Sinan Öncel, "‘Kiracısı ile dost’ yatırımcılar için fırsatlar devam ediyor" dedi.

AVM yatırımcılarından normalleşme sürecinde kiracılarına destek!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu, normalleşme takviminin devam eden aşamalarında, iş ortakları olarak gördükleri kiracılarına en üst seviyede destek vermek için kararlı olduklarını açıkladı.

TURYİD'den AVM yatırımcılarına 'iki ay kira almayın' çağrısı!

TURYİD, Yiyecek içecek sektörünün koronavirüs sürecinde yaşadığı problemlere yönelik açıklama yaptı. Açıklamada, AVM yatırımcılarına işletmelerden iki ay kira alınmaması ve 2020 sonuna kadar ciro kirası uygulanması talep edildi...

AVM yatırımcısı ve dükkanlar normale dönüşü konuşuyor: 'Finansman desteği lazım'!

Alışveriş merkezlerinin (AVM) 11 Mayıs tarihinde yapacakları açılış için geri sayım devam ederken perakendeciler ve AVM yatırımcıları da yeni döneme hazırlanıyor.

AVM yatırımcıları ile mağaza sahipleri arasında kira tartışması!

AVM’leri açmayı planlayan AVM yatırımcıları ile mağaza sahipleri arasında kira tartışması yaşanıyor. Markalar, “Turist gelmeyecek. Cirolar yüzde 40 düşer kirayı ciroya bağlayalım” önerisinde bulunuyor.

AVM yatırımcıları yatırımlarından vazgeçmiyor!

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Altaş, 2. AYD Alışveriş Ekonomisi Zirvesi'nde konuştu. AVM yatırımcıların yatırımlarından vazgeçmediğini söyledi.

Dünyanın önde gelen otel yatırımcıları 'Turizm Yatırımları Forumu'na katılacak!

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği tarafından, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi desteğiyle 28-29 Ocak tarihlerinde düzenlenecek "Tourism Investments Forum 2020" için dünyanın önemli turizm markalarını İstanbul’da bir araya getirecek.

Türk Turizminin Mega Projeleri Turizm Yatırımcıları Forumu 2020’de buluşuyor!

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği 28-29 Ocak 2020'de hayata geçireceği Turizm Yatırımcıları Forumu-TIF 2020, ülke turizmine yön verecek olan mega projeleri bir araya topluyor...

AVM’lere Asyalı ve Arap yatırımcılar talip!

Her türlü saldırıya rağmen ekonomisini ayakta tutmayı başaran Türkiye’ye yabancı yatırımcının da iştahı kabardı. Arap ve Asyalı yatırımcılar, bitmiş AVM’leri almak için görüşmelere hız verdi.

AVM Yatırımcıları 2020 Haberi

AVM Yatırımcıları 2020

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Altaş, Perakende Yasası ile ilgili de çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Kiralamalarda TL’ye geçiş ile ilgili regülasyon değişikliğinin AVM yatırımcılarının yükünü artırdığını, bu yükün ise bankalar ile paylaşılması adına adım attıklarını belirtti. Prof. Dr. Hüseyin Altaş, AVM’lerde yapılacak fonksiyon değişikliği ile AVM’lerin kamu yararlarının artacağını dile getirdi. Prof. Dr. Altaş; şehit ailelerinin ihtiyaçlarının da yerinde tespit edilerek, AYD’nin desteğinin sürdürülebilir olması için de adım attıklarını paylaştı. 2020 yılında yürürlüğe girecek Borçlar Yasası ile ilgili ertelenen hükümlerin hayata geçmesinin öneminin altını çizdi.

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği’nin (AYD) 12. Genel Kurul Toplantısı, 6 Mart Cuma günü İstanbul Hilltown AVM’de gerçekleşti.

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş yaptığı açılış konuşmasında,...