22 / 05 / 2024

AVMler devlete katkı sağlayacak

AVMler devlete katkı sağlayacak

Hükümetin “pazar günü Alışveriş merkezleri, kapalı olmamalı” görüşünün ardında yatan gerçeği AYD raporu ortaya koydu: Yıllık 70 milyar TL’lik ciro ve bunun vergi geliri...

Hazine arazileri ülke ekonomisine katkı sağlayacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan düzenlemeye göre hazineye ait araziler devlete gelir getirirken ülke ekonomisine katkı sağlayacak. Araziler, değerinin binde biri oranında kiraya verilecek.

10 soruda konut devlet katkısı!

Devlet, ilk defa konut almak için para biriktirecek kimselere finansal destek sağlıyor. Peki, konut hesabı ve devlet katkısı koşulları nelerdir? Bu yardımdan kimler yararlanabilir? İşte 10 soruda konut hesabı ve devlet katkısı..

Konut hesabı ve devlet katkısına dair yönetmelik tam metni!

Konut hesabı ve devlet katkısına dair yönetmelik, 26 Şubat 2016 tarihinde 29636 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikte, ilk defa konut alacaklara yapılacak devlet katkısına yönelik esaslar yer alıyor..

Adana Tüyap İnşaat Fuarı ekonomiye katkı sağlayacak!

Adana Müteahhitler Birliği Başkanı Sedat Teoman Gürsesli, Fuarın Adana ekonomisine büyük katkı sağlayacağını söyledi. Gürsesli, TÜYAP'ın böyle bir fuar yapmasının birçok sektörün bütünleşmesi açısından önemli olduğunu belirtti.

Özbek Energo'nun 10 inşaat şirketinin devlete ait hisseleri satılacak!

Özbekistan hükümeti, ülkedeki 90 işletmenin devlete ait hisselerinin yabancı yatırımcılara satılmasını kararlaştırdı. Özbek Energo Devlet İşletmesi bünyesindeki 10 inşaat şirketi, 9 şarap fabrikası ve kömür işletmeleri de bulunuyor.

İFM ile finans turizmine yılda en az 11 milyar dolar katkı sağlanabilir!

Turizm, finans ve gayrımenkulün bağımsız düşünülemeyeceğinin altını çizen Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO’su Önder Halisdemir, Dünya Turizm Forumu’nda ‘finans turizmi’ ile ülke ekonomisine yapılabilecek katkının altını çizdi.

Saddam'ın sarayları ve devlete ait mülkleri satışa çıkıyor!

Irak'ta ekonomik krize çözüm devrik lider Saddam'ın saraylarında aranıyor. Devlete ait mülk ve sarayların satılmasıyla, bütçeye ciddi oranda katkı sağlanacağı belirtiliyor.

Erguvan İnşaat'ın Kurtköy'deki projesine 10 bin 620 kişiden katkı!

Kurtköy’deki 5. konut projesi öncesinde, müşterileri arasında eğilim yoklaması gerçekleştiren Erguvan İnşaat, markalı konut projeleri alanında bir rekora gidiyor. Şirketin yeni projesine 10 bin 620 kişi katkıda bulundu.

Kapadokya'daki balonlar ekonomiye 100 milyon euro katkı sağladı!

Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden olan Kapadokya'ya 'havadan' para yağıyor. Yılda 2.5 milyon turistin ziyaret ettiği Kapadokya'da balonlar ekonomiye 100 milyon euro katkı sağladı.

Demirözü Sulama Projesi ekonomiye katkı sağlayacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Demirözü Sulama Projesi'nde fiziki gerçekleşme oranının yüzde 94'e ulaştığını, proje tamamlandığında ekonomiye yılda 54 milyon lira katkı sağlanacağını bildirdi.

Çevre katkı payı yönetmeliği!

Çevre katkı payı yönetmeliği esasları, Çevre gelirlerinin takip ve tahsili ile tahsilat karşılığı öngörülen ödeneğin kullanımı hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik kapsamında açıklanıyor...

İZSİAD'tan Mesut Sancak'a kente katkı ödülü!

İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği'nin Kente Katkı Ödülleri'ne; Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Altınordu Spor Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan ve Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak

Ermenek Barajı ülke ekonomisine katkı sağlıyor!

DSİ Genel Müdürlüğünce inşa edilen, Türkiye'nin 2'nci en yüksek barajı özelliği taşıyan Ermenek Barajı, enerji üretimine başladığı günden bu yana ülke ekonomisine yaklaşık 610 milyon liralık katkı sağladı.

AVMler devlete katkı sağlayacak Haberi

AVMler devlete katkı sağlayacak

Alışveriş merkezleri, 2014 yılında devlete tam 20 milyar TL’lik katkıda bulunacak. Cirodan alınan KDV, sosyal güvenlik ödemeleri, kiradan alınan KDV ve Kurumlar Vergisi ödemeleri dikkate alındığında AVM’lerin Maliye’ye katkısının bu yıl önemli bir seviyede olacağı öngörülüyor. Alışveriş Merkezleri Yatırımcıları Derneği (AYD), AVM’lerin devlete katkısı üzerine bir araştırma yaptı. Araştırmanın sonuçlarına göre alışveriş merkezleri sayesinde Maliye’nin kasasına bu yıl tam 20 milyar TL girecek.


‘Dördüncü sektör oldu’

Alışveriş merkezlerinin bu yılsonunda toplam cirosunun 70 milyar TL’ye ulaşması bekleniyor. Araştırma sonuçlarına göre, üretilen ciro üzerinden devletin kasasına girecek KDV miktarı ise yüzde 18 üzerinden hesaplandığında 12.6 milyar TL’nin üzerine çıkacak. KDV oranının düşük olduğu kalemler düşüldüğünde elde edilecek KDV gelirinin 10 milyar TL’nin üzerinde olacağı hesaplanıyor.

Türkiye’nin dördüncü büyük sektörü olan AVM’lerin yaratacağı bu...