05 / 05 / 2024

AVMlerdeki değişiklikler

AVMlerdeki değişiklikler

AVM'lerde acil tıbbi müdahale ünitesi, ibadet yeri, bebek bakım odası ve çocuk oyun alanı oluşturulması zorunlu olacak. AVM'ler, alkollü içki satan işletmelerin, ibadet yerlerine en az 100 metre mesafede olmasını düzenleyen kanundan muaf olacak

Kentsel Dönüşüm Kanunu'nda yapılan değişiklikler süreci hızlandıracak!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık yaptığı açıklamada kentsel dönüşümün büyük bir fırsat olduğunu belirterek, Kentsel Dönüşüm Kanunu'nda yapılan değişiklikler süreci hızlandıracağını söyledi.

2024’te DASK’ ta yapılan değişiklikler neler?

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan, 2024 başından itibaren DASK kapsamında zorunlu deprem sigortasında bir takım değişikler olduğunu belirtti. Peki 2024’te DASK’ ta ne gibi değişiklikler yapıldı? İşte ayrıntılar...

Kirayla yarışan site aidatlarına düzenleme geliyor! Kat Mülkiyeti Kanunu’ndaki değişiklikler için hemen bakın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, Adalet ile İçişleri bakanlıklarının fahiş miktarlara ulaşan site aidatlarına yönelik çalışma yaptığı bildirildi. Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yapılacak değişiklikler, 1 Ekim’de TBMM gündemine gelecek.

Apartmanlarda yapılacak değişiklikler için oy birliği mi oy çokluğu mu gerekir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde apartmanlarda yapılacak değişiklikler için oy birliğinin mi oy çokluğunun mu gerekli olduğunu kaleme aldı.

Kiralama sözleşmelerinde yeni değişiklikler yapıldı!

Koronavirüsle mücadele edilen şu günlerde kira sözleşmelerinde, kira indirimleri, kira ödemelerinin ertelenmesi, belirli süreliğine kira alınmaması gibi değişiklikler yapıldı.

Değerli Konut Vergisi’nde yapılan değişiklikler!

Değerli Konut Vergisi maddelerinde değişiklikler yapıldı. 103 bin konuttan 3 milyar lira gelir hedeflenen Değerli Konut Vergisi'nde hangi değişiklikler yapıldı?

Tapu ve imara önemli değişiklikler geliyor!

2020 yılı Ocak ayında TBMM gündemine getirilmesi beklenen taslağa göre tapu ve imarda önemli değişiklikler yapılacak...

Tapu kanununda hayatı kolaylaştıracak çok önemli değişiklikler!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, "tapu kanununda ve bazı kanunlarda hayatı kolaylaştıracak çok önemli değişiklikler" konusunu kaleme aldı...

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelik'te yapılan değişiklikler TBMM'de!

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelik'te yapılan değişiklikler TBMM gündemine taşındı. CHP'li Hamzaçebi, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

10 maddede banyo ve mutfaklarda küçük değişiklikler yapmanın yolları!

f2ms Grup Mimarlarından Mimar Figen Erdağ Demircan, banyo ve mutfaklarda küçük değişiklikler yapmanın yollarını anlattı...

Korunan alanlarda yapılacak planlara dair yönetmelikte değişiklik 2016!

Korunan alanlarda yapılacak planlara dair yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 6 Aralık 2016 tarihinde 29910 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelikte yapılan değişiklikler..

Yurt mevzuatında değişikliğe gidildi!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın görev ve teşkilat yapısında değişiklikler öngören düzenleme Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Milli Emlak Genel Tebliği'nde değişiklik tebliği!

Milli Emlak Genel Tebliği'nde değişiklik yapılmasına dair tebliğ 19 Kasım 2016 tarihinde 29893 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte tebliğte yapılan değişiklikler..

AVMlerdeki değişiklikler Haberi

AVMlerdeki değişiklikler


Artık alışveriş merkezlerinde acil tıbbi müdahale ünitesi, ibadet yeri, bebek bakım odası ve çocuk oyun alanı oluşturulması zorunlu olacak. AVM'ler, alkollü içki satan işletmelerin, ibadet yerlerine en az 100 metre mesafede olmasını düzenleyen kanundan muaf olacak.


AVM YASASI MECLİSTE


Hükümetin uzun süredir hazırlığını yaptığı yeni AVM Yasası Meclis'e sunuldu.


Tasarıya göre AVM'lerde acil tıbbi müdahale ünitesi, ibadet yeri, çocuk oyun alanı, bebek bakım odası gibi alanların oluşturulması zorunlu olacak.


Konuyla ilgili açıklama yapan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, büyük mağazalar ve AVM'lerdeki sosyal ünite, çocuk bakım ve ibadet yerleri gibi birimlere ilişkin kriterlerin yönetmelikle düzenleneceğini kaydetti.


O KANUNDAN MUAFLAR 


AVM'ler, alkollü içki satan işletmelerin ibadet yerlerine en az 100 metre mesafede olmasını düzenleyen kanundan muaf olacak.


Alışveriş merkezleri, küçük esnaf ve sanatkar işletmelerine yüzde 5...