01 / 05 / 2024

AVMlere TL bazlı kiraya geçme çağrısı yapıldı

AVMlere TL bazlı kiraya geçme çağrısı yapıldı

KMD Başkanı Alp Önder Özpamukçu, döviz kurlarındaki artışa bağlı olarak perakende sektöründe maliyetlerin yükselip, kârlılığın düştüğünü belirterek; bozulan kira/ciro oranları nedeniyle AVM'lere TL bazlı kira ya da kur sabitlemesine gitme çağrısı yaptı.

Nisan 2023'te 6.7 milyon TL olan ev, bugün 8 milyon 750 bin TL: Kiracılar lüks bir sitenin aidatı kadar kira ödüyor!

Merkez Bankası verilerinde konutta dolar bazlı düşüşün sürdüğü belirlenmişti. TL tarafında ise 2 milyon TL'ye varan artış belirlendi. Nisan 2023'te 6.7 milyon TL olan ev, bugün 8 milyon 750 bin TL oldu. İşte o açıklama ve yorumlar...

Dolar yılı 33 TL ile kapatırsa konut fiyatları dolar bazlı ne olur?

HSBC stratejistleri Murat Toprak ve Charotte Ong tarafından yayımlanan notta Dolar/TL kurunun yavaş ve ılımlı yükselişle yıl sonunda 33 liraya çıkacağı belirtildi. Peki Dolar yılı 33 TL ile kapatırsa konut fiyatları dolar bazlı ne olur?

2340 TL’lik oyunlar ücretsiz oldu! 

Sony'nin abonelik bazlı oyun sistemi Playstation Plus ocak ayında 2340 TL'lik oyunları ücretsiz veriyor. Detaylar haberin devamında...

Konut kredisi faiz oranları düştü mü?

TL bazlı konut kredi faiz oranları 30 baz puan düşüşle yüzde 18,28; taşıt kredi faizleri 130 baz puan azalışla yüzde 28,27’ye inerken ihtiyaç kredi faiz oranları 51 baz puan yükselerek yüzde 32,20 oldu.

Konut kredisi faizleri yüzde 18.61!

8 Ocak haftasında TL bazlı konut kredi faizleri değişmeyerek yüzde 18,61’de kaldı.

Konut kredisi faizleri 2 Ağustos 2019'dan beri en yüksek seviyesinde!

Türk Lirası mevduat faizi ve ihtiyaç kredisi faiz oranlarında yükseliş devam ediyor. İhtiyaç kredisi yıllık faizleri yüzde 22,85'e ulaştı. TL bazlı konut kredi faizleri 39 baz puan artış göstererek yüzde 17,88 oldu ve konut kredisi faizleri 2 Ağustos 2019’dan beri olan en yüksek seviyesini gördü.

Konut kredisi faizleri yüzde 17.49 oldu!

4 Aralık haftasında tüketici kredilerinin 279.7 milyar lirası konut oldu. Yine aynı haftada TL bazlı konut kredi faizleri 139 baz puan arttı ve yüzde 17.49 olarak gerçekleşti.

TEB'den Türk lirasını enflasyona karşı koruma desteği!

Tükiye Ekonomi Bankası, TL birikim yapan müşterilerine, enflasyona endeksli TL bazlı vadeli mevduat ve enflasyona karşı korumalı TL bazlı vadeli mevduat ürünleriyle birikim alternatifleri sunuyor.

Ata GYO döviz bazlı kira sözleşmelerini TL'ye çevirdi!

Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Giresun'daki Burger King, Adana'daki Popeyes ve Burger King, Kocaeli'deki Burger King, İstanbul'daki Burger King'in kira sözleşmelerini TL'ye çevirdi...

Konutta dolar bazlı kiralamalar TL'ye çevriliyor!

Gösteriler, yürüyüşler ve ülkemizi derinden etkileyen üzücü olayların meydana geldiği merkezler emlak hareketlerinden olumsuz yönde etkileniyor. Taksim, Beşiktaş, Levent gibi merkezlerde özellikle konutta USD bazlı kiralamalar TL’ye çevrilmeye başladı.

Perakendeci sabit kur istedi!

Kategori Mağazacılığı Demeği Başkanı Alp Önder Özpamukçu, perakende sektöründe maliyetlerin yükselip, kârlılığın düştüğünü belirterek, bozulan kira/ciro oranlan nedeniyle AVM'lere TL bazlı kira ya da kur sabitlemesine gitme çağrısı yaptı.

AVM'lere TL bazlı kiraya geçme çağrısı yapıldı!

KMD Başkanı Alp Önder Özpamukçu, döviz kurlarındaki artışa bağlı olarak perakende sektöründe maliyetlerin yükselip, kârlılığın düştüğünü belirterek; bozulan kira/ciro oranları nedeniyle AVM'lere TL bazlı kira ya da kur sabitlemesine gitme çağrısı yaptı.

KİPTAŞ Esenyurt 4. Etap'ta 590 TL taksitle! Hemen teslim!

KİPTAŞ Esenyurt 4. Etap'ta bulunan 2+1 konutların fiyatları 75 bin TL'den başlıyor

AVMlere TL bazlı kiraya geçme çağrısı yapıldı Haberi

AVMlere TL bazlı kiraya geçme çağrısı yapıldı

Gıda ve hazır giyim dışında kalan modern perakendecileri bünyesinde bulunduran Kategori Mağazacılığı Derneği, 100 milyar dolarlık modern perakende sektöründe yaklaşık 26 milyar dolarciro yaratan 3,000 mağazayı temsil ediyor.


KMD üyelerinin Türkiye'deki kiralanabilir AVM alanının yaklaşık yüzde 30'unu kapladığını belirten Özpamukçu, "Cirolara baktığımızda yarıyıl hedeflerinin korunduğunu ve yıl sonu hedeflerinde büyük sapmalar olmadığını görüyoruz. Ancak kârlılıklar düşüyor. Dövizdeki dalgalanmalar maliyetlerimizi olumsuz etkiliyor. Özellikle kira maliyetleri kontrol edilemez hale gelmiş durumda" dedi ve ekledi:


"Döviz borcu bulunmayan, yatırım kredisinin ödemesini tamamlamış AVM'lerin TL bazlı kiraya dönmelerini bekliyoruz. Diğer AVM'ler de mutlaka kur sabitlemeli."


Dolar, dün TL karşısında tarihi zirve olan 3 TL'yi görürken; TL'nin sene başından bu yana dolar karşısındaki değer kaybı yüzde 20'yi buldu.


Tüketici güven endeksinin son altı yılın en düşük seviyelerine gerilediğine...