06 / 05 / 2024

AVMlerin ruhsatları nereden alınacak

AVMlerin ruhsatları nereden alınacak

Anayasa Mahkemesi, alışveriş merkezlerine yapı ruhsatı, yapı kullanma izin belgesi ve iş yeri açma ve çalışma ruhsatı verilmesini büyükşehir belediyeleri yetkisine bırakan kanun düzenlemesinin Anayasa'ya aykırı olmadığına karar verdi.

Numan Kurtulmuş: İmar ruhsatları benim elimde olsa vermem!

İstanbul'daki durumun çok iç açıcı olmadığını ifade eden Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "Sadece tarihi eserleri restore etmek, ışıklandırmak vesaire, bunlarla olacak şey değil. İmar ruhsatları benim elimde olsa vermem" dedi. 

Yeni imar yönetmeliği yapı ruhsatlarına rekor kırdırdı!

İmar yönetmeliğinde yapılan değişikliğin 1 Ekim’de yürürlüğe girecek olması müteahhitleri hızlandırdı. Yeni imar yönetmeliği yapı ruhsatlarına rekor kırdırdı.

Çevre temizlik vergisi nereden ve nasıl ödenir?

1 Kasım itibari ile başlayan ve 30 Kasım'da sona erecek olan çevre temizlik vergisi nereden ve nasıl ödenir? Kimler vergi mükellefi olur?

Emlak Konut Sarıyer İstinye arsasında yapı ruhsatları alındı!

Emlak Konut GYO'nun Sarıyer İstinye Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi kapsamında toplam 555 adet bağımsız bölüme ait Yapı Ruhsatları alındı.

Döşemealtı Hipodromu'nun inşaat ruhsatları alındı!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Antalya'nın Döşemelatı ilçesinde hayata geçirilen Döşemealtı Hipodromu'nun ihalesi gerçekleşti. Hipodrumun inşaat ruhsatlarını Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç imzaladı.

Yapı ruhsatları azalınca malzemeci hızlı büyüdü!

Yapı ruhsatları ilk çeyrekte azaldı. Birçok müteahhit finans açısından sıkıntı yaşamamak ve nakit dengesini korumak için işlerin azaldığı bu dönemde inşaatları tamamlamaya başladı.

Yapı ruhsatlarındaki düşüş sektörde sıkıntı yaratabilir!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, yapı ruhsatlarındaki düşüşün sektör adına sıkıntı olabileceğini açıkladı.

Kepez-Santral Mahallesi'nde ruhsatlar verilmeye başlandı!

Kepez-Santral Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında inşaat ruhsatlarının verilmeye başlandığı bildirildi.

Güney Kıbrıs'ta inşaat ruhsatları 2017'ye artışla başladı!

Güney Kıbrıs'ta geçen yılın aynı dönemine kıyasla, Ocak 2017'de verilen inşaat ruhsatlarında, yıllık bazda yüzde 37 artış kaydedildi.

Muğla Bitez'deki lüks konut projesinin inşaat ruhsatları iptal edildi!

Muğla Bitez'de inşa edilen lüks konut projesinin uygulama imar planlarının iptali istemiyle dava açılmıştı. Muğla 2. İdare Mahkemesi, projeye verilen inşaat ruhsatlarının iptali yönünde karar verdi.

Başakşehir Belediyesi'nden AVM ruhsatları açıklaması!

Başakşehir Belediyesi AVM ruhsatları hakkında açıklama yaptı. İşte Başakşehir Belediyesi'nin yaptığı o açıklama...

2017'de nereden ev alan kazanacak?

2017 yılında İstanbul'un prim yaptıracak bölgelerini inşaatın tecrübeli isimleri açıkladı. Peki nereden ev alacak kazanacak?

Ali Aydın: Yapı ruhsatları en az bir yıl uzatılmalı!

KAYİM-DER Yönetim Kurulu Başkanı Ali Aydın, OHAL’den dolayı yapı ruhsatlarının en az bir yıl uzatılmasını, müteahhitlerin bankalara olan borçlarının en az 36 ay taksitlendirilmesini istedi.

AVMlerin ruhsatları nereden alınacak Haberi

AVMlerin ruhsatları nereden alınacak

Resmi Gazete'de yayımlanan Yüksek Mahkeme kararında, CHP Grup Başkanvekilleri Akif Hamzaçebi, Engin Altay ve Levent Gök ile 120 milletvekili tarafından 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunla ilgili başvuruda bulunulduğu anımsatıldı. Başvuruda, söz konusu kanunun 5. maddesinin yedinci fıkrasında geçen, "Büyükşehirlerde, alışveriş merkezlerine yapı ruhsatı, yapı kullanma izin belgesi ve iş yeri açma ve çalışma ruhsatı vermeye büyükşehir belediyeleri yetkilidir" cümlesi ile 13. maddesinin birinci fıkrasının birinci cümlesinde yer alan "vali" ibaresinin ve ikinci fıkrasının, Anayasanın 2. maddesine ve 127. maddesinin birinci ve ikinci fıkralarına aykırı olduğu iddiasıyla iptallerinin ve yürürlüklerinin durdurulmasının talep edildiği kaydedildi. Anayasa Mahkemesi kararında, itiraza konu kanun maddelerinin, Anayasa'ya aykırı olmadığına ve iptal isteminin reddine hükmedildiği belirtildi. Kararda, ayrıca söz konusu kanun maddelerinin yürürlüklerinin durdurulması...