29 / 04 / 2024

Avrasya Tüneli çalışmaları

Avrasya Tüneli çalışmaları

Operatörler, İstanbul'un iki yakasını denizin 106 metre altından birleştiren Avrasya Tüneli'nde mobil haberleşmenin 4,5G kalitesinde ve kesintisiz sağlanması için çalışmalarını tamamladı.

Avrasya Tüneli, Boğaz'ın 106 metre altından geçiyor!

Başbakan Binali Yıldırım’ın 20 Aralık’ta açılışını yapılacağını söylediği, Anadolu ve Avrupa yakalarını denizin altından karayolu ile bağlayacak olan Avrasya Tüneli’nde sona yaklaşılıyor.

Avrasya Tüneli'nin yüzde 85'i tamam!

Dünyanın en iyi mühendislik projeleri arasında gösterilen ve İstanbul Boğazı'nı karayolu tüp geçişiyle aşacak olan Avrasya Tüneli Projesi'nin yüzde 85'i tamamlandı.

Avrasya Tüneli'yle şehir trafiği azalacak!

Projeyle 100 dakika sürecek bir yolculuk 15 dakikaya inecek; Asya ile Avrupa arasındaki uzun mesafe ortadan kalkacak. Projeyle yakıt tüketimi de azalacak.

Avrasya Tüneli'nde ilk ışık göründü!

Avrasya Tüneli deniz altı kazı çalışmaları tamamlandı. Boğazın altındaki dev köstebek makinası 490 gün sonra Avrupa yakasına geldi. İlk ışık törenine Başbakan Davutoğlu da katıldı.

Avrasya Tüneli'nde son 20 metreye gelindi!

Türkiye'nin önemli projelerinden bir tanesi daha hayata geçiyor. Avrasya Tüp Geçit Projesi'nde önemli bir aşama geride kalıyor. Tünelde artık son 20 metrelik kazılacak bölüm kaldığı öğrenildi.

Avrasya Tüneli'ndeki çalışmalar tamamlanmak üzere!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Asya ve Avrupa'yı deniz tabanı altından geçen karayolu tüneliyle birbirine bağlayacak Avrasya Tüneli Projesi'nde en önemli aşamanın başarıyla tamamlanmak üzere olduğunu belirtti.

Avrasya Tüneli'nde son durum!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, "Avrasya Tüneli Projesi'nde deniz altında kazılan tünelde son 75 metreye gelindi" dedi.

Avrasya Tüneli'nde son 75 metre!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Bilgin: "Asya ve Avrupa'yı deniz tabanı altından geçen karayolu tüneliyle birbirine bağlayacak Avrasya Tüneli Projesi'nde deniz altında kazılan tünelde son 75 metreye gelindi" dedi.

Erol Kaya, Avrasya Tüneli'ni inceledi!

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Kaya, Avrasya Tüneli'ni inceledi. Kaya: "İstanbul'un ulaşımına yeni bir nefes borusu açılıyor. Projede 3-4 ay sonra ışığın görülecek olması Türkiye'de hükümetin icraat noktasında geldiği noktayı ifade ediyor" dedi.

Avrasya Tüneli'nde son 1 kilometre!

İstanbul Boğazı'nın altına otomobiller için yapılan 14.6 kilometrelik Avrasya Tüneli projesinde çalışmalar hızla sürüyor. Projenin diğer etaplarında da çalışmalar devam ediyor.

Sahilde hangi şeritler trafiğe kapalı?

Avrupa ve Anadolu yakalarını denizin altından ikinci kez birbirine bağlayacak olan tüp geçiş Avrasya Tüneli'nde çalışmalar son hızıyla devam ederken, tünel inşaatında da son adımlar atılıyor.

Avrasya Tüneli'nin ilk etabı 6 ayda tamamlanacak!

Avrasya Tüneli kavşak çalışması kapsamında Sahil Kennedy Caddesi’nde trafik akışı değişecek. Yenikapı yönüne trafik tercihli yoldan verilecek. Tüneli'in birinci etap çalışmalarının 6 ayda tamamlanması öngörülüyor...

Avrasya Tüneli kapsamında Samatya'da kavşak çalışması başlıyor!

Samatya'da yarın başlayacak çalışma kapsamında Samatya -Yenikapı arasındaki trafik akışı, geçici olarak değiştirilecek - Trafik, Samatya girişindeki trafik ışıklarından itibaren Yenikapı yönüne tercihli yoldan verilecek.

Avrasya Tüneli'nin 850 metresi delindi!

Avrasya Tüneli Projesi ' nde tünel açma makinesi "Tırtıl" ile İstanbul Boğazı tabanının yaklaşık 25 metre altından toprağı kazması ve iç çeperlerin oluşturulmasıyla 850 metreye ulaşıldı...

Avrasya Tüneli ve Marmaray gibi Kanal İstanbul da gereklidir!

Gazeteci Nagehan Alçı  "Avrasya Tüneli ve Marmaray gibi Kanal İstanbul da gereklidir" diyor. İşte Alçı'nın yazısı...

Avrasya Tüneli'nde 24 saat geçiş başladı!

Avrasya Tüneli bugün saat 07.00 itibarıyla 24 saat geçişe açılıyor. Trafik sistemlerini entegrasyonuyla ilgili devam eden çalışmalar nedeniyle 07.00 - 21.00 saatleri arasında hizmet veren Avrasya Tüneli 24 saat geçişe açıldı.

Avrasya Tüneli'nin inşasında can kaybı yaşanmadı!

Avrasya Tüneli projesinde çalışanlara 72 bin saatin üzerinde İş Güvenliği, Sağlığı ve Çevre Eğitimi verildiği belirtilirken, iş güvenliği kurallarının eksiksiz olarak uygulandığı Proje'de can kaybı yaşanan kazalar meydana gelmedi.

Avrasya Tüneli’nin 2017'de geçiş ücreti ne kadar olacak?

Bugün saat 07.00 itibarıyla geçişlerin başladığı Avrasya Tüneli’nde 2017’de alınacak geçiş ücretinin, 1 Ocak’taki kur baz alınarak yıl boyunca sabit kalacağı belirlendi.

Avrasya Tüneli Müzesi tamamlandı!

Avrasya Tüneli, 700 mühendis ve 12.000’den fazla kişinin 14 milyon adam/saat çalışmasıyla, planlanandan 8 ay önce tamamlanarak 20 Aralık 2016 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katıldıkları görkemli bir törenle hizmete açıldı.

Avrasya Tüneli'nde 4,5G çalışmaları tamamlandı!

Operatörler, İstanbul'un iki yakasını denizin 106 metre altından birleştiren Avrasya Tüneli'nde mobil haberleşmenin 4,5G kalitesinde ve kesintisiz sağlanması için çalışmalarını tamamladı.

Sahil yolundaki Avrasya Tüneli düzenlemesi bitti!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sahil yolunun, düzenleme çalışmaları tamamlanarak Avrasya Tüneli ile uyumlu hale getirildiğini bildirdi.

Avrasya Tüneli projesinde son 50 gün!

Asya ve Anadolu yakasını denizin altından ikinci kez birbirine bağlayacak olan 'Avrasya Tüneli Projesi', açılışına 50 gün kala havadan görüntülendi. Projede yolların büyük bir kısmının kaba inşaatı biterken, bir kısmında da çalışmalar hummalı bir şekilde devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrasya Tüneli'nde ilk geçişi yaptı!

Göztepe-Kazlıçeşme arasında seyahat süresini 100 dakikadan 15 dakikaya indirecek olan Avrasya Tüneli'nde sona gelindi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asfaltlama çalışmaları tamamlanan Avrasya Tüneli'nden kendi kullandığı makam otomobili ile ilk geçişi yaptı.

Avrasya Tüneli'nde çalışmalar tamam!

İstanbul trafiğini rahatlatacak Avrasya Tüneli'nin asfalt çalışmaları tamamlandı. 20 Aralık'ta açılışı yapılacak tünelden ilk geçişi bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendi makam aracıyla yapacak.

Avrasya Tüneli'nin asfalt çalışması tamamlandı!

Göztepe-Kazlıçeşme arasında seyahat süresini 100 dakikadan 15 dakikaya indirecek olan Avrasya Tüneli, 20 Aralık’ta açılıyor. Yerin 106 metre altında inşa edilen tünelden günde 100 bin araç geçecek.

Konut fiyatlarına ve kiralara Avrasya Tüneli dopingi!

Kazlıçeşme ve Göztepe arasındaki mesafeyi 100 dakikadan 15 dakikaya indirecek Avrasya Tüneli’nde çalışmalarında sona gelindi. Asya ile Avrupa kıtalarını deniz tabanının altından karayolu tüneliyle bağlayacak tünel 20 Aralık’ta açılacak.

Avrasya Tüneli'nde geri sayım başladı!

20 Aralık’ta açılacak olan Asya ile Avrupa kıtalarını deniz tabanının altından karayolu tüneliyle bağlayacak Avrasya Tüneli’nde geri sayım başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, programında bir değişiklik olmazsa 8 Ekim Cuma günü tünelden ilk geçişi yapacak.

Avrasya Tüneli çalışmaları Haberi

Avrasya Tüneli çalışmaları

Türk Telekom Üst Yöneticisi (CEO) Paul Doany, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrasya Tüneli projesi kapsamında fiber güçlü LTE altyapısıyla kullanıcılara kesintisiz iletişim hizmeti sunmaya hazır olduklarını belirtti. 


Doany, "Türk Telekom kullanıcıları, mobil data ve ses iletişimindeki ayrıcalıklı konumlarını denizaltında da sürdürecek. Türk Telekom olarak dünyanın en iyi mühendislik projeleri arasında yer alan Avrasya Tüneli projesinin iletişim altyapısını sağlayacak olmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz." diye konuştu.


Denizin 106 metre altında 4,5G kalitesinde hizmet

Turkcell Şebeke Teknolojileri Grup Başkanı Gediz Sezgin de tünel inşaatının tamamlanmasının ardından Turkcell olarak uzun süredir yürüttükleri çalışmaları sonuçlandırdıklarını bildirdi. Deniz seviyesinden 106 metre derine inen 5,4 kilometrelik Avrasya Tüneli'nde 4,5G hizmeti vereceklerini ifade eden Sezgin, şu bilgileri verdi:


"Yaklaşık 50 kişinin görev aldığı çalışmalarda 10,8 kilometre leaky feeder kablo ve...