16 / 05 / 2024

avrasya tünelinde ilk ışık göründü

avrasya tünelinde ilk ışık göründü

Avrasya Tüneli deniz altı kazı çalışmaları tamamlandı. Boğazın altındaki dev köstebek makinası 490 gün sonra Avrupa yakasına geldi. İlk ışık törenine Başbakan Davutoğlu da katıldı.

Avrasya Tüneli yarından itibaren 24 saat hizmet verecek!

Asya ve Avrupa kıtalarını ilk kez deniz tabanı altından geçen iki katlı karayolu tüneliyle birbirine bağlayan Avrasya Tüneli, 31 Ocak 2017 günü 07.00 saatinden itibaren 7 gün 24 saat hizmet verecek.

Avrasya Tüneli'den günlük 30 bin araç geçmeli!

Yapı Merkezi'nin Kurucusu ve Avrasya Tüneli projesinin müteahhidi Ersin Arıoğlu, tünelden bir ayda günlük geçişin 25 bin araca ulaştığını söyledi. Arıoğlu, “Günlük 30 bin kemik müşterimiz olması ilk hedefimiz'' dedi.

Avrasya Tüneli ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü aynı anda test edildi!

Avrasya Tüneli’nden ilk geçiş dün sabah saat 07.00 itibariyle başladı. Hürriyet Ekonomi’den Ceyhun Kuburlu ve Burak Coşan İstanbul trafiğini rahatlatması beklenen Avrasya Tüneli’ni ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü aynı anda test etti.

Avrasya Tüneli inşaatında ilginç yöntem!

Asya ve Avrupa kıtalarını ilk kez deniz tabanının altından birbirine bağlayan Avrasya Tüneli’nin inşası sırasında ilginç bir yöntemin Türkiye’de ilk defa uygulandığı ortaya çıktı.

Sahil yolundaki Avrasya Tüneli düzenlemesi bitti!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sahil yolunun, düzenleme çalışmaları tamamlanarak Avrasya Tüneli ile uyumlu hale getirildiğini bildirdi.

Avrasya Tüneli"nin açılış için hazırlıklar tamamlıyor!

Avrasya Tüneli, 20 Aralık'ta hizmete girecek. Asya ile Avrupa kıtasını deniz tabanının altından karayoluyla birleştirecek tünel, İstanbul'un iki yakası arasındaki 100 dakikalık mesafeyi 15 dakikaya indirecek.

İşte Avrasya Tüneli'nin son hali!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı törenle 20 Aralık'ta açılacak olan Avrasya Tüneli'nin içi böyle görüntülendi. Peki Kazlıçeşme-Göztepe hattında hizmet verecek olan Avrasya Tüneli'nde geçiş ücreti ne kadar olacak?

Avrasya Tüneli projesinde son 5 gün!

İstanbul trafiğinin yeni kurtarıcısı 'Avrasya Tüneli' projesi, beş gün sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım tarafından hizmete sokulacak. 21 Aralık itibarıyla trafiğin akmaya başlayacağı tarihi projede, ilk 11 gün boyunca geçişler 'özel ücret'le yapılacak.

Avrasya Tüneli'nin açılışına günler kaldı!

İstanbul'un ulaşım sorununa köklü çözüm üretecek potansiyele sahip Avrasya Tüneli, 20 Aralık'ta hizmete girecek .Günlük ortalama 100 binin üzerinde aracın kullanacağı tünel, deprem ve tsunamiden etkilenmeyecek.

Avrasya Tüneli konut fiyatlarını yüzde 20 artıracak!

20 Aralık'ta açılacak Avrasya Tüneli'nin geçtiği Kazlıçeşme, Yenikapı, Cankurtaran, Harem, Acıbadem ve Fikirtepe'de konut fıyatlarının yüzde 20 arttığını da belirten Aşa "İstanbul'daki yükselişten ayrı olarak bölgede konut fıyatları arttı." dedi

Avrasya Tüneli'nin adı belli oluyor!

İstanbul Boğazı'nın altına inşa edilen, hem tekerlekli araçların hem de metronun geçişine olanak sağlayan ‘Tüp Geçiş Projesi' 20 Aralık'ta açılacak. Avrasya Tüneli projesinin ismi için başlatılan anket sona erdi.

Avrasya Tüneli'nde tarihi gün yaklaşıyor!

Asya ve Avrupa kıtalarını ilk kez deniz tabanı altından geçen bir karayolu tüneliyle bağlayan Avrasya Tüneli, 20 Aralık Salı günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı bir törenle hizmete açılacak.

Avrasya Tüp Tüneli'nin anketi amacının dışına çıktı!

Bakan Arslan, Avrasya Tüp Tüneli'nin ismi ile ilgili açılan anketin amacının dışına çıktığını söyledi. Arslan, "Değerlerimizin yarıştırılmasını doğru bulmuyoruz" dedi.

avrasya tünelinde ilk ışık göründü Haberi

avrasya tünelinde ilk ışık göründü

Avrasya Geçişi Projesi'nin (İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi) İstanbul Boğazı altındaki tünel açma çalışmaları tamamlandı. Proje için özel olarak üretilen ve İstanbul Boğazı'nın altında, 3 bin 344 metrelik güzergahı kazarak ilerleyen Tünel Açma Makinesi (TBM ) ile iki kıta, deniz tabanı altını 490 günde birleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 19 Nisan 2014'te Asya yakasında başlayan kazı çalışmaları, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin'in katılımıyla düzenlenen törenle Avrupa yakasında sonlandırıldı.


100 DAKİKA 15'E İNECEK

Proje için özel olarak geliştirilen TBM, deniz tabanının altında günde 8-10 metre ilerleyerek, 3 bin 344 metrelik kazı çalışmasını bitirdi. Klasik madencilik yöntemi ile açılan karayolu tünellerinin de tamamlandığı proje kapsamında yol ve sanat yapı çalışmaları sürüyor. Kazlıçeşme-Göztepe hattında hizmet verecek olan "Avrasya...