01 / 05 / 2024

Avrasya Tünelinde kazı çalışmaları

Avrasya Tünelinde kazı çalışmaları

Avrasya Geçişi Projesi'nin (İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi) İstanbul Boğazı altındaki tünel açma çalışmaları tamamlandı.

Avrasya Tüneli'nin adı belli oluyor!

İstanbul Boğazı'nın altına inşa edilen, hem tekerlekli araçların hem de metronun geçişine olanak sağlayan ‘Tüp Geçiş Projesi' 20 Aralık'ta açılacak. Avrasya Tüneli projesinin ismi için başlatılan anket sona erdi.

Avrasya Tüneli'nde tarihi gün yaklaşıyor!

Asya ve Avrupa kıtalarını ilk kez deniz tabanı altından geçen bir karayolu tüneliyle bağlayan Avrasya Tüneli, 20 Aralık Salı günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı bir törenle hizmete açılacak.

Avrasya Tüp Tüneli'nin anketi amacının dışına çıktı!

Bakan Arslan, Avrasya Tüp Tüneli'nin ismi ile ilgili açılan anketin amacının dışına çıktığını söyledi. Arslan, "Değerlerimizin yarıştırılmasını doğru bulmuyoruz" dedi.

Avrasya Tüneli projesinde son 10 gün!

İstanbul’da Asya ile Avrupa kıtalarını tüp geçitle birbirine bağlayacak olan Avrasya Tüneli 20 Aralık’ta açılacak. Dünyanın en iyi mühendislik eserleri arasında gösterilen projenin adı ise bugün sona erecek halk anketiyle belirlenecek.

Avrasya Tüneli'nin ismi Sultan 2. Abdülhamid olmalı!

Yıldız Sarayı Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Uslu, İstanbul Boğazı altında inşa edilen ve kamuoyunda "Avrasya Tüneli" olarak bilinen İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesine, Sultan 2. Abdülhamid'in adının verilmesinin milli vefanın bir simgesi olacağını ifade etti.

Avrasya Tüneli'nin ismi için açılan anket büyük ilgi görüyor!

20 Aralık'ta açılışı yapılacak ve kamuoyunda Avrasya Tüneli olarak bilinen projenin ismi için Uluştarmı Bakanlığı'nın açtığı anket büyük ilgi görüyor.

Avrasya Tüneli'ni sürücüler nasıl kullanacak?

Avrupa ile Asya’yı Marmaray’dan sonra Boğaz’ın altından 2. kez birleştiren Avrasya Tüneli, 20 Aralık’ta açılacak. Günde 130 bin araç Kazlıçeşme-Göztepe arasındaki 100 dakikalık yolu 15 dakikada alacak.

Avrasya Tüneli projesinde son 15 gün!

Asya ve Avrupa yakasını denizin altından karayolu trafiğine bağlayacak olan Avrasya Tüneli Projesi, açıklanan açılış tarihine 15 gün kala sahil yolları ile birlikte havadan görüntülendi. Tünelin girişine yerleştirilecek çelik konstrüksiyonun yapımında sona gelindi.

Avrasya Tüneli projesinin ismini halk belirleyecek!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, "Avrasya Tüneli" olarak bilinen İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesinin isminin Bakanlığın internet sitesi üzerinden yapılacak anketle belirleneceğini söyledi.

Avrasya Tüneli'nde geri sayım başladı!

Vizyon projelerden olan İstanbul Boğazı'nın altından otomobillere geçiş imkanı sunan Avrasya Tüneli, 20 gün sonra hizmete girecek.

Avrasya Tüneli'ne açılmadan zam geldi!

20 Aralık'ta açılışı gerçekleştirilecek olan Avrasya Tüneli geçiş ücretleri doların rekor üzerine rekor kırması sebebiyle bugün itibarıyla yüzde 16 (2 TL) zamlandı

Avrasya Tüneli'nde son 30 gün!

Başbakan Binali Yıldırım'ın 20 Aralık'ta açılışını yapılacağını açıkladığı, Anadolu ve Avrupa yakalarını denizin altından karayolu ile bağlayacak olan Avrasya Tünelinde sona yaklaşılıyor.

Avrasya Tüp Geçit Tüneli'nde sona gelindi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, 2011'de genel müdürken temeli atılan Avrasya Tüp Tüneli'nin açılışına bu kez bakan olarak katılacak. İstanbul'in iki yakasını ikinci kez denizin altından birleştiren proje ile 100 dakikalık yolculuk süresi 15 dakikaya inecek.

Avrasya Tünelinde kazı çalışmaları Haberi

Avrasya Tünelinde kazı çalışmaları

Avrasya Geçişi Projesi'nin (İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi) İstanbul Boğazı altındaki tünel açma çalışmaları tamamlandı.  Proje için özel olarak üretilen ve İstanbul Boğazı'nın altında, 3 bin 344 metrelik güzergahı kazarak ilerleyen Tünel Açma Makinesi (TBM ) ile iki kıta, deniz tabanı altında birleştirildi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 19 Nisan 2014'te Asya yakasında başlayan kazı çalışmaları, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Fatih Turan, Yapı Merkezi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Arıoğlu, ATAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Başar Arıoğlu, ATAŞ Üst Yöneticisi (CEO) Seok Jae Seo ve proje çalışanlarının katılımıyla düzenlenen törenle Avrupa yakasında sonlandırıldı.


Proje için özel olarak geliştirilen TBM, deniz tabanının altında günde 8-10 metre ilerleyerek, 3...