03 / 05 / 2024

avrasya tünelinin emlak fiyatlarına etkisi

avrasya tünelinin emlak fiyatlarına etkisi

sahibindex Emlak Endeksi, Avrasya Tüneli’nin İstanbul’da emlak piyasasını hareketlendirdiği bölgelerde bulunan satılık ve kiralık emlaklardaki 3 yıllık fiyat değişimini gözler önüne seriyor.

Avrasya Tüneli’nin emlak fiyatlarına etkisi 3 yılda yüzde 90’ı buldu!

sahibindex Emlak Endeksi, Avrasya Tüneli’nin İstanbul’da emlak piyasasını hareketlendirdiği bölgelerde bulunan satılık ve kiralık emlaklardaki 3 yıllık fiyat değişimini gözler önüne seriyor.

Emlakta yeni değerleri Avrasya Tüneli belirliyor!

İstanbul’un iki yakası arasındaki mesafeyi 15 dakikaya indirerek metropole bambaşka bir boyut kazandıran Avrasya Tüneli emlak hareketlerine de yön veriyor.

Büyükyalı: Avrasya Tüneli'ne en yakın proje!

Özak GYO, Ziylan Grup, Yenigün İnşaat ortaklığında, Emlak Konut güvencesiyle hayata geçirilen Büyükyalı İstanbul, Kazlıçeşme sahil yolunda, Avrasya Tüneli’ne en yakın yeni yaşam alanı olarak dikkat çekiyor. T

Trump Türkiye emlak piyasasını nasıl etkiler?

ABD'de başkanlık seçimleri nihayet sonuçlandı ve kazanan Donald Trump oldu. Peki Trump'ın başkanlığı Türkiye emlak piyasasına nasıl yansıyacak?

Avrasya Tüneli projesinde son 50 gün!

Asya ve Anadolu yakasını denizin altından ikinci kez birbirine bağlayacak olan 'Avrasya Tüneli Projesi', açılışına 50 gün kala havadan görüntülendi. Projede yolların büyük bir kısmının kaba inşaatı biterken, bir kısmında da çalışmalar hummalı bir şekilde devam ediyor.

Avrasya Tüneli nasıl başarılı oldu!

Avrasya Tüneli hizmete girmek için gün sayıyor. Üstelik hizmete girmeden önce de önemli bir ödül alarak Türkiye’yi gururlandırdı. AK Parti hükümetleri olmasaydı kesinlikle mevcut ihale şekli ve kazanan şirketin ekonomik yapısıyla finansman bulma şansı olmayacaktı. Peki, başarı nasıl geldi?

Avrasya Tüneli dünyanın en iyi projesi seçildi!

İstanbul’un iki yakasını birleştirecek Avrasya Tüneli daha açılmadan dünyanın en iyisi oldu. Proje, ENR’nin ‘Global En İyi Projeler Ödülleri’ listesinde köprü-tünel kategorisinde birinci oldu.

Avrasya Tüneli'nin geçiş ücreti belli oldu!

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Avrasya Tüneli'nde geçiş ücretinin 4 dolar artı KDV olduğunu açıkladı.

Avrasya Tüneli'nde sona doğru!

Başbakan Yıldırım: "Onlarca sene, asırlarca sene milletimizin hayali olan projeleri gerçekleştirmek Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hükümetlerimize nasip oldu. Avrasya Tüneli gün sayıyor. İstanbul'umuza, milletimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrasya Tüneli'nde ilk geçişi yaptı!

Göztepe-Kazlıçeşme arasında seyahat süresini 100 dakikadan 15 dakikaya indirecek olan Avrasya Tüneli'nde sona gelindi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asfaltlama çalışmaları tamamlanan Avrasya Tüneli'nden kendi kullandığı makam otomobili ile ilk geçişi yaptı.

25 soruda Avrasya Tüneli!

Avrasya Tüneli'nde ilk geçişi bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendi makam aracıyla yapacak. Peki, tünel halka ne zaman açılacak? Avrasya Tüneli'nden hangi araçlar geçebilecek? İşte 25 soruda Avrasya Tüneli..

Avrasya Tüneli'nde çalışmalar tamam!

İstanbul trafiğini rahatlatacak Avrasya Tüneli'nin asfalt çalışmaları tamamlandı. 20 Aralık'ta açılışı yapılacak tünelden ilk geçişi bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendi makam aracıyla yapacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrasya Tüneli'nden geçecek!

Açılış öncesi projenin son durumunu inceleyecek olan Erdoğan, yarın kendi makam aracıyla Avrasya Tüneli'nden geçecek.

avrasya tünelinin emlak fiyatlarına etkisi Haberi

avrasya tünelinin emlak fiyatlarına etkisi

Asya ile Avrupa kıtalarını deniz tabanının altından karayolu tüneliyle bağlayan ve İstanbul trafiğini hafifletmesi beklenen Avrasya Tüneli güzergahında bulunan yerleşim birimlerindeki emlakların fiyatlarını artırdı.


sahibindex Emlak Endeksi Aralık 2016 verilerine göre, Anadolu Yakası’nda satılık emlakların metrekare fiyatlarının, 3 yıllık yüzdesel değişimi dikkate alındığında yüzde 90,96’lık fiyat artışıyla Ünalan ve yüzde 88,12’lik fiyat artışıyla da Merpenköy Avrasya Tüneli’nin en çok değer kazandırdığı yerleşim yerleri oldu. 3 yılda ortalama metrekare fiyatı yaklaşık 8 bin TL’ye ulaşan Göztepe ise satılık emlaklarda en pahalı yerleşim yeri olarak öne çıktı.


Avrupa Yakası’nda ise Bakırköy 3 yılda satılık emlaklarda yüzde 59,63 oranında artışla öne çıktı. Bakırköy ortalama 9 bin 164 TL’lik satılık emlak metrekare fiyatıyla da Avrasya Tüneli’nin en çok değer kazandırdığı yerleşim yeri oldu.


Anadolu Yakası’nda kiralık...