29 / 04 / 2024

Avrasya Tünelinin son hgali

Avrasya Tünelinin son hgali

Avrasya Tüneli'nde bin 180 metreye ulaşıldı. Avrasya Tüneli Projesi çalışmaları, deniz tabanının altında devam ediyor. Tünelin yüzde 35'i tamamlanırken, Boğazın altında kazılması gereken 2 bin 160 metrelik mesafe kaldı.

Avcı Architects, Avrasya Tüneli Müzesi ile sergi algısını değiştiriyor!

Avcı Architects tarafından yapılan Avrasya Tüneli Müzesi, son teknoloji anlatım teknikleriyle sergi algısına yenilik getiriyor.

Avrasya Tüneli konut fiyatlarını yüzde 30 artırdı!

Avrasya Tüneli'nin her iki yakadaki giriş ve çıkışına yakın bölgelerde konut satış ve kiralama fiyatları son bir yılda ortalama yüzde 30 arttı.

Avrasya Tüneli için son 2 gün!

Avrasya tüneli 2 gün sonra, 20 Aralık'ta törenle açılıyor. Tünel inşaatının daha önce tamamlandığı projede, bugüne kadar bağlantı yolları ile alt ve üst geçitlerin büyük bölümü tamamlanarak kullanıma açıldı.

İşte Avrasya Tüneli'nin son hali!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı törenle 20 Aralık'ta açılacak olan Avrasya Tüneli'nin içi böyle görüntülendi. Peki Kazlıçeşme-Göztepe hattında hizmet verecek olan Avrasya Tüneli'nde geçiş ücreti ne kadar olacak?

Avrasya Tüneli projesinde son 5 gün!

İstanbul trafiğinin yeni kurtarıcısı 'Avrasya Tüneli' projesi, beş gün sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım tarafından hizmete sokulacak. 21 Aralık itibarıyla trafiğin akmaya başlayacağı tarihi projede, ilk 11 gün boyunca geçişler 'özel ücret'le yapılacak.

Avrasya Tüp Tüneli'nin anketi amacının dışına çıktı!

Bakan Arslan, Avrasya Tüp Tüneli'nin ismi ile ilgili açılan anketin amacının dışına çıktığını söyledi. Arslan, "Değerlerimizin yarıştırılmasını doğru bulmuyoruz" dedi.

Avrasya Tüneli projesinde son 10 gün!

İstanbul’da Asya ile Avrupa kıtalarını tüp geçitle birbirine bağlayacak olan Avrasya Tüneli 20 Aralık’ta açılacak. Dünyanın en iyi mühendislik eserleri arasında gösterilen projenin adı ise bugün sona erecek halk anketiyle belirlenecek.

Avrasya Tüneli'nin ismi Sultan 2. Abdülhamid olmalı!

Yıldız Sarayı Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Uslu, İstanbul Boğazı altında inşa edilen ve kamuoyunda "Avrasya Tüneli" olarak bilinen İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesine, Sultan 2. Abdülhamid'in adının verilmesinin milli vefanın bir simgesi olacağını ifade etti.

Avrasya Tüneli'nin ismi için açılan anket büyük ilgi görüyor!

20 Aralık'ta açılışı yapılacak ve kamuoyunda Avrasya Tüneli olarak bilinen projenin ismi için Uluştarmı Bakanlığı'nın açtığı anket büyük ilgi görüyor.

Avrasya Tüneli'ni sürücüler nasıl kullanacak?

Avrupa ile Asya’yı Marmaray’dan sonra Boğaz’ın altından 2. kez birleştiren Avrasya Tüneli, 20 Aralık’ta açılacak. Günde 130 bin araç Kazlıçeşme-Göztepe arasındaki 100 dakikalık yolu 15 dakikada alacak.

Avrasya Tüneli projesinde son 15 gün!

Asya ve Avrupa yakasını denizin altından karayolu trafiğine bağlayacak olan Avrasya Tüneli Projesi, açıklanan açılış tarihine 15 gün kala sahil yolları ile birlikte havadan görüntülendi. Tünelin girişine yerleştirilecek çelik konstrüksiyonun yapımında sona gelindi.

Avrasya Tüneli projesinin ismini halk belirleyecek!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, "Avrasya Tüneli" olarak bilinen İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesinin isminin Bakanlığın internet sitesi üzerinden yapılacak anketle belirleneceğini söyledi.

Avrasya Tüneli'nde geri sayım başladı!

Vizyon projelerden olan İstanbul Boğazı'nın altından otomobillere geçiş imkanı sunan Avrasya Tüneli, 20 gün sonra hizmete girecek.

Avrasya Tünelinin son hgali Haberi

Avrasya Tünelinin son hgali

Avrasya Tüneli Projesi (İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi) çalışmaları, deniz tabanının altında devam ediyor. Tünel uzunluğu bin 180 metreyle yaklaşık yüzde 35 oranında tamamlanırken, Boğazın altında kazılması gereken 2 bin 160 metrelik mesafe kaldı.


Anadolu Ajansı (AA), Kazlıçeşme ile Göztepe arası ulaşım süresini 15 dakikaya indirmesi planlanan Avrasya Tüneli'ni görüntüledi. 


Asya ve Avrupa'yı ilk defa deniz tabanının altından karayoluyla birbirine bağlayacak projenin çalışmaları yer altında ve yüzeyde devam ediyor. Toplam tünel uzunluğu 5 bin 400 metre olan projenin Boğazın altında kalan kısmı 3 bin 340 metre... Bağlantı yollarıyla toplamda 14 bin 600 metrelik uzunluğa sahip olacak Avrasya Tüneli Projesi’nin en derin noktası, İstanbul Boğazı'nın 106,4 metre derinliğinde yer alacak. 


Projede personel sayısı bin 310'a ulaştı


Deniz altında 3 bin 340 metrelik bölümü bulunan...