04 / 05 / 2024

avrupa göç oranı

avrupa göç oranı

Merkezi Paris’te bulunan Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından yayımlanan göç raporunda AB içinde 2012 itibarıyla en fazla göçü Almanya'nın aldığı belirtildi. İtalya, İspanya ve İngiltere’ye gelen göçmen sayısı düştü..

İstanbul'da taşınma oranı yüzde 6.5 geriledi! Avrupa Yakası alarm veriyor! 2018'den bu yana en düşük seviye!

Gayrimenkulün Enerjisi” Raporu’na göre İstanbul Avrupa Yakası’nda taşınma hareketi son 6 yılın en düşük seviyesini görürken, Mega kentte 2022 yılına göre taşınma oranı yüzde 6,5 geriledi. 

Gelişmişlik düzeyi yüksek Avrupa Birliği ülkelerinde ev sahipliği oranı geriliyor!

Avrupa İstatistik Ofisi verilerinden derlenen bilgilere göre Refah ve gelişmişlik düzeyi yüksek Avrupa Birliği ülkelerinde ev sahipliği oranı düşüyor. 

Otomotiv pazarında Avrupa gözünü Türkiye’ye çevirdi! Türkiye İspanya’yı geride bırakıyor!

Avrupa’da gittikçe sertleşen emisyon kuralları, üreticileri elektrikli araç üretimine mecbur bıraktığı için gözler Türkiye’ye çevrildi. Citroen CEO’su Cobee, içten yanmalı motorda birinci pazarın Türkiye olacağını söyledi.

Güneştepe İstanbul'un inşaatı 2018'de başlayacak!

İstanbul Avrupa Güneşli'de eski İçdaş arazisinde hayata geçirilecek olan Güneştepe İstanbul'un inşaatı 2018'de başlayacak.

Türkiye gökdelen sayısında Avrupa şampiyonu!

Türkiye, 150 metre üstü gökdelen sayısına göre dünyada 14, Avrupa’da 1. sırada yer alıyor. Dünya şehirleri sıralamasında ise İstanbul 24. sırada yer alıyor.

Avrupa Konutları Başakşehir güncel fiyat listesi!

Avrupa Konutları Başakşehir güncel fiyat listesi 580 bin 800 TL'den başlıyor. Avrupa Konutları Başakşehir projesinde konut ve ticari alanlar yer alıyor...

Neşe Erberk'in imar kirliliğine neden olduğu için hapsi isteniyor!

Eski Avrupa Güzeli Neşe Erberk'in başı adını taşıyan okul yüzünden dertte. Neşe Erberk, Beşiktaş’ta bulunan anaokulunu izin belgesi almadan okula dönüştürdüğü iddiasıyla mahkemeye verildi.

Avrupa Konutları Kale güncel daire fiyatları!

Avrupa Konutları Kale güncel daire fiyatları 700 bin liradan başlıyor. Avrupa Konutları Kale'de 599 adet konut, 52 ofis ve 30 ticari birim yer alıyor...

Avrupa Konutları Başakşehir güncel fiyatları!

Avrupa Konutları Başakşehir'de nisan ayıyla birlikte fiyatlar güncellendi. Avrupa Konutları Başakşehir güncel daire fiyatları 580 bin TL'den başlıyor. Proje 2018'in ilk yarısında teslim edilecek...

Ordu’da Avrupa Gönüllü Hizmeti Koordinatörlüğü açıldı!

Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde Avrupa Gönüllü Hizmeti Koordinatörlüğü Ofisi düzenlenen açılış töreni ile hizmet vermeye başladı.

Avrupa Konutları Kale'nin örnek daireleri görücüye çıktı!

İstanbul Topkapı'da yer alan Avrupa Konutları Kale projesinin örnek daireleri görücüye çıktı. Artaş İnşaat tarafından 650 milyon TL'lik yatırımla hayata geçirilen projenin, yüzde 77'si satıldı.

Avrupa Konutları Atakent 4 projesinin ilk görselleri!

Avrupa Konutları Atakent 4 projesinde 600 konut, ticari birimler ve meslek yüksek okulu olacak. 2016'da başlayacak olan Avrupa Konutları Atakent 4 projesinin ilk görselleri haberimizde...

Avrupa Konutları Kale'nin daireleri görücüye çıktı!

Artaş İnşaat'ın Topkapı'da yapımına devam ettiği Avrupa Konutları Kale projesinin örnek daireleri görücüye çıktı. 599 konutun yer aldığı projede 2+1 ve 3+1 örnek daireler gezilebiliyor.

avrupa göç oranı Haberi

avrupa göç oranı

OECD raporuna göre, 2012 yılında Almanya'ya çoğu Doğu Avrupa’dan gelen göçmen sayısı bir önceki yıla oranla yüzde 38 artarak yaklaşık 400 bine ulaştı. En çok göçmen alan ülkeler sıralamasında ABD’den sonra Almanya ikinci sırayı aldı.


AB’nin bir diğer önemli ülkesi Fransa'ya ise 2012 yılında bir önceki yıla kıyasla yüzde 7 oranında artışla yaklaşık 272 bin göçmen geldi. Fransa, 2012 yılında özellikle Avrupa ülkelerinden göç aldı.


Mali krizle işsizlik oranı önemli ölçüde artan İtalya ve İspanya’ya gelen göçmen sayısı ise düşüş gösterdi. İspanya’ya 2012 yılında bir önceki yıla oranla yüzde 22, İtalya’ya ise yüzde 19 oranında daha az göçmen geldi. İngiltere’ye gelen göçmen sayısı da yine bir önceki yıla oranla yüzde 11 düşüş gösterdi.


Rapora göre, OECD ülkelerine 2012 yılında gelen göçmen sayısı...