06 / 05 / 2024

Avrupa Parlamentosu benzinli ve dizel araçlar

Avrupa Parlamentosu benzinli ve dizel araçlar

Otomobil piyasasını kökünden değiştirecek karar çıktı. Bu model araçların satışı resmen yasaklandı. Elinde önceden alınmış ikinci el araçlardan olanların mevcut araçlarını ne yapacağı da belli oldu. Karar 339 "evet", 249 "hayır" ve 24 "çekimser" oyla kabul edildi.

Avrupa Parlamentosu’ndan Airbnb yasası: Sınırlama geliyor!

Kısa zamanlı konut kiralamak için kullanılan uygulamalarla ilgili çok konuşulacak bir karar alındı. Paylaşılan detaylara göre Avrupa Parlamentosu, Airbnb gibi internet üzerinden kısa süreli konut kiralayan uygulamalara sınırlama getiren bir yasal düzenlemeyi kabul etti

Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye yapacağı 400 milyon avroluk afet yardımına onay!

Avrupa Parlamentosu (AP), Avrupa Birliği'nin (AB) Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremler sebebiyle Türkiye'ye yapacağı 400 milyon avroluk yardıma onay verdi.

Schengen vizesi ile ilgili karar verildi! Avrupa Parlamentosu kabul etti!

Schengen vizesi alacaklar buna dikkat etsin. Avrupa Birliği Konseyi ile Avrupa Parlamentosu, Schengen vizesi ile o kararı verdi. İşte detaylar!

Avrupa Parlamentosu kripto varlıklara vergi getirilmesini talep etti!

Avrupa Parlamentosu (AP), Avrupa Birliği'nin (AB) ortak borçlarının geri ödenebilmesi ve çeşitli programların finansmanı için şirketler, mali işlemler ile kripto varlıklara vergi getirilmesini istedi.

Avrupa Birliği ülkeleri, 2035'te benzinli ve dizel arabaları yasaklamayı onayladı!

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, 2035'ten itibaren benzinli ve dizel motora sahip yeni otomobillerin satışını yasaklama girişimi için onay verdi. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Kripto piyasasında flaş gelişme! Düzenleme tamamlandı! Kripto parası olanlara katı kurallar geliyor!

Avrupa Parlamentosu (AP) komitesi, bankaların risklere karşı ellerinde bulundurduğu kripto varlıkları tamamen karşılamaya yetecek kadar sermaye tutmaları koşulunu getirecek düzenlemeyi onayladı. İşte detaylar...

Avrupa Birliği, kripto varlık tutan bankalara katı kurallar getiriyor!

Avrupa Parlamentosu (AP) komitesi, bankaların risklere karşı ellerinde olan kripto varlıkları tamamen karşılamaya yetecek kadar sermaye tutmaları şartını getirecek olan düzenlemeyi resmeb onayladı.

Benzinli ve dizel araçların satışı yasaklanıyor! Dikkat! Tarih resmen belli oldu!

Avrupa Birliği, dizel ve benzinli araçları olanları üzecek haberi açıkladı. Avrupa Birliği tarafından alınan karar gereği, 2035'ten sonra dizel ve benzinli yakıt ile çalışan arabalar yasaklanacak. 

Kriptolarda yeni dönem! Artık vergi alınacak! Bitcoin’de 13 Eylül'den bu yana ilk...

Avrupa Parlamentosu kripto para birimleri ve Bitcoin (BTC) için yıldırım hareketi başlattı. AP, sanal para birimi vergi kararını onayladı.

Enerji krizi kapıda! Dünyada konuşulan tek konu enerji krizi

Brüksel'de yapılan Avrupa Parlamentosu Sanayi, Araştırma ve Enerji Komitesi'nde Avrupa bölgesindeki enerji krizi ve buna karşı yapılabilecekler aynı zamanda kışa hazırlık çalışmaları görüşüldü. İşte detaylar…

Kriptolara bir darbede Avrupa'dan geldi! Yeni düzenleme için anlaşma yapıldı! Yatırımcılar dikkat! 

Avrupa Parlamentosu, Avrupa ve üye devletlerinin tüketicileri ve hizmet sağlayıcıları korumanın amaçlandığı yeni kripto düzenlemeleri üzerinde geçici olarak anlaşma sağladıklarını açıkladı. Peki kriptolar bu durumdan nasıl etkilenecek? İşte ayrıntılar...

Benzinli ve dizel otomobil satış yasağına Almanya'dan veto! 5 ülke daha karşı çıktı

Avrupa Birliği'nin benzinli ve dizel otomobil satışlarına 2035 yılından sonra yasak getirme kararına birliğin en büyük otomobil sanayisine sahip ülkesi konumundaki Almanya'dan veto geldi. Almanya'nın çıkışına 5 ülke daha destek verdi.

Bu marka araçlar artık üretilmeyecek! Sizin de elinizde varsa dikkat arabanın son sahibi siz olmayın

Dünyanın en önemli otomobil üreticilerinden Almanya'da benzinli ve dizel otomobillerin sonu geliyor. Avrupa Parlamentosu Komitesi, benzinli ve dizel otomobilleri yasaklayan kararı açıklarken içten yanmalı otomobil üretimiyle elektrikli otomobil üretimi arasındaki makas daraldı.

Avrupa Parlamentosu benzinli ve dizel araçlar Haberi

Avrupa Parlamentosu benzinli ve dizel araçlar

Avrupa Parlamentosu (AP), 2035 yılından itibaren dizel ve benzinli binek otomobillerin ve hafif ticari araçların satışının yasaklanmasına dair öneriyi onayladı.

AP milletvekilleri, taşıtlara yeni karbon emisyon standartları getirecek düzenlemeye ilişkin pozisyonlarını 339 "evet", 249 "hayır" ve 24 "çekimser" oyla kabul etti.

AB’nin sıfır emisyon politikası çerçevesinde 2035 yılından itibaren dizel ve benzinli yeni binek otomobillerin ve hafif ticari araçların satışı yasaklanacak.. 2035 yılından itibaren içten yanmalı motorlu araçlar yerine sadece elektrikli ya da hidrojenli yeni araçların satışına izin verilecek. Avrupa Konseyi’nin de yıl sonuna kadar kararı onaylaması ile yürürlüğe girmesi bekleniyor.

İKİNCİ EL OTOMOBİL FİYATLARI ARTACAK

Otomobil üreticileri, yeni otomobillerinin karbon emisyonlarını 2030'dan itibaren binek otomobiller için yüzde 55 ticari araçlar için yüzde 50 azaltmaları gerekecek.

AB, 2050 yılına kadar bütün sektörlerin ve araçların sıfır...