27 / 04 / 2024

Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye yapacağı 400 milyon avroluk afet yardımına onay!

Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye yapacağı 400 milyon avroluk afet yardımına onay!

Avrupa Parlamentosu (AP), Avrupa Birliği'nin (AB) Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremler sebebiyle Türkiye'ye yapacağı 400 milyon avroluk yardıma onay verdi.



Avrupa Parlamentosu (AP), Avrupa Birliği'nin (AB) Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen söz konusu depremler sebebiyle Türkiye'ye yapacağı 400 milyon avroluk yardıma onay verdi.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulunda gerçekleştirilen oylamada söz konusu yardım paketi, 593 "evet", 11 "hayır" oyu ve 22 çekimser oyla kabul edildi.

Yine konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Avrupa Parlamentosu'ndaki liberal görüşlü "Avrupa'yı Yenile" Grubunun (eski ismiyle Avrupa İçin Liberal ve Demokrat İttifakı-ALDE) Başkan Yardımcısı Katalin Cseh, söz konusu oylamadan önce raportör sıfatıyla gerçekleştirdiği konuşmada, Avrupa Birliği'nin dayanışma ve acil durum rezervinin sınırda olduğunu ve artırılması gerektiğine değindi.

Paylaşılan bilgilere göre, Avrupa Parlamentosu'ndaki liberal görüşlü "Avrupa'yı Yenile" Grubunun (eski ismiyle Avrupa İçin Liberal ve Demokrat İttifakı-ALDE) Başkan Yardımcısı Katalin Cseh Türkiye'ye yıkıcı depremlerden sonra yapılacak yardımları "sorgulama girişimlerinin" olduğunu kaydederek, bir ülkenin trajedisini diğer ülkeninkiyle kıyaslama girişimlerini kesinlikle reddettiklerini söyledi.

Avrupa Birliği nin Türkiye ye yapacağı 400 milyon avroluk afet yardımına onay!

Avrupa İçin Liberal ve Demokrat İttifakı-ALDE) Başkan Yardımcısı Katalin Cseh açıklamasında Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne aday ülke ve yasal olarak yardımı hak ettiğini kaydederek, bunu engelleme girişimlerinin popülist ve bölücü niteliği taşıdığını da söyledi.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre Avrupa Birliği Komisyonunun yardım teklifi, üye ülkelerin oluşturduğu Avrupa Birliği Konseyi tarafından 18 Eylül tarihinde Avrupa Parlamentosu'nun Bütçe Komitesi tarafından da 20 Eylül 2023 tarihinde onaylanmıştı.

Ayrıca paylaşılan detaylara göre, Avrupa Parlamentosu Genel Kurulunun da onayından geçmiş olan söz konusu paketin tümü 454,8 milyon avroluk yardımı da kapsıyor. Paylaşılan bilgilere göre, söz konusu miktarın 400 milyon avroluk bölümü Türkiye'ye, 33,9 milyon avroluk bölümü 2022 yılında kuraklığın vurmuş olduğu Romanya'ya, 20,9 milyon avroluk bölümü de 2022 yılının Eylül ayında sellerin tahribata neden olduğu İtalya'ya gönderilecek.

Yine konu ile ilgili olarak aktarılan bilgilere göre, söz konusu yardımlar, Avrupa Birliği bütçesinin dayanışma ve acil yardım için ayrılan bölümünden karşılanacak.

Garanti Bankası'ndan flaş bonus kampanyası! Son gün 31 Ekim, kaçırmayın!

Borcu olanlara son dakika müjdesi! Garanti BBVA 0,99 faizle kredi verecek!

Piyasanın kurdundan flaş altın açıklaması geldi! O tarihte parası olan bile alamayacak!


Geri Dön