27 / 04 / 2024

Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye 400 milyon avroluk afet yardımına onay!

Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye 400 milyon avroluk afet yardımına onay!

Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye'ye 6 Şubat tarihinde gerçekleşen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle toplamda 400 milyon avroluk afet yardımında bulunmasına onay verilmesine karar verildi.



Avrupa Birliği üyesi ülkelerin temsilcilerinin yer aldığı Avrupa Birliği Konseyi, Avrupa Birliği Komisyonu'nun Türkiye, İtalya ve Romanya'ya toplam 454,8 milyon avroluk afet yardımı yapmasının onaylanmasına karar verildi.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, söz konusu yardımın 400 milyon avroluk bölümü 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi olarak belirtilen Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle Türkiye'ye gidecek. 

Paylaşılan bilgilere göre, söz konusu yardımın, 33,9 milyon avroluk kısmı da 2022 yılında kuraklığın vurduğu Romanya'ya, 20,9 milyon avroluk bölümü de 2022 yılının Eylül ayında sellerin tahribata neden olduğu İtalya'ya gönderilecek.

Ayrıca paylaşılan detaylara göre, söz konusu bu yardımlar Avrupa Birliği bütçesinin dayanışma ve acil yardım için ayrılmış olan kısmında karşılanacak.

Yine aktarılan bilgilere göre, mali yardım, Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Birliği Konseyi'nin son onayından sonra verilecek.

Avrupa Birliği nin Türkiye ye 400 milyon avroluk afet yardımına onay!

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerle ilgili olarak yaptığı son dakika açıklamasında kelimelerin anlatmakta kifayetsiz kaldığı büyük bir depremin yaşandığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada toplamda 11 şehirdeki 14 milyon insanın söz konusu bu depremlerden doğrudan etkilendiğine değinerek, aynı zamanda, asrın felaketi olarak belirtilen depremlerin ilk anından itibaren devletin tüm olanaklarının afet bölgesi için seferber edilerek en kısa zamanda yaraların sarıldığını söyledi.

Yine konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı son dakika açıklamasında bugüne kadar toplamda 200 bin deprem konutunun inşa sürecinin bilfiil başladığını kaydetti.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada önümüzdeki aydan itibaren yapım çalışmalarının tamamlanacağı söz konusu konutların hak sahiplerine peyderpey teslim edileceğini de dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında konu ile ilgili hedeflerinin ilk bir senede toplamda 319 bin konutun inşaat çalışmaları tamamlayıp depremzedeleri güvenli yuvalarına kavuşturmak olduğunu da kaydetti.

Ağustos'ta ticari gayrimenkullere ilgi arttı!

Çengelköy Meydan satışta! Yeni proje! 

Merkez Bankası’ndan altın, dolar ve euro için yeni hamle geldi! 


Geri Dön