27 / 04 / 2024

Enerji krizi kapıda! Dünyada konuşulan tek konu enerji krizi

Enerji krizi kapıda! Dünyada konuşulan tek konu enerji krizi

Brüksel'de yapılan Avrupa Parlamentosu Sanayi, Araştırma ve Enerji Komitesi'nde Avrupa bölgesindeki enerji krizi ve buna karşı yapılabilecekler aynı zamanda kışa hazırlık çalışmaları görüşüldü. İşte detaylar…



Gerçekleştirilen toplantıda konuşan Avrupa Birliği Komisyonu'nun enerji biriminin Genel Müdür Yardımcısı olan Mechthild Wörsdörfer, Avrupa'daki doğal gaz depolarının % 80 doluluk seviyesine ulaştığını dile getirdi.

Avrupa Birliği’ne bağlı ülkelerin, enerji arz güvenliğini yükseltmek için bu kış doğal gaz isteklerini % 15 oranında düşüreceklerini hatırlatan Wörsdörfer, üye olan ülkelerin enerji krizinde dayanışma gösterdiğini ifade etti.

Wörsdörfer, üye olan ülkelerin ortak doğal gaz alımlarını karşılayacak enerji platformu üzerinde de çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

"Şu anda bir enerji krizi yaşanıyor. Enerji fiyatları, gaz ve elektrik faturaları daha önce hiçbir zaman görmediğimiz seviyelerde yer alıyor. Piyasada ise spekülasyon ve belirsizlik bulunmakta” diyen Wörsdörfer, bu gerçekleşen duruma karşı yapılacaklarının üzerinde çalışacaklarını ifade etti.

Enerji krizi kapıda! Dünyada konuşulan tek konu enerji krizi


Geri Dön