09 / 05 / 2024

Enerji krizi kapıda! Dünyada konuşulan tek konu enerji krizi

Enerji krizi kapıda! Dünyada konuşulan tek konu enerji krizi

Brüksel'de yapılan Avrupa Parlamentosu Sanayi, Araştırma ve Enerji Komitesi'nde Avrupa bölgesindeki enerji krizi ve buna karşı yapılabilecekler aynı zamanda kışa hazırlık çalışmaları görüşüldü. İşte detaylar…



Wörsdörfer, üye olan tüm ülkelerin gaz ve elektrik fiyatlarına yönelik yapılacak olan uygulamalarını derinlemesine incelediklerini dile getirerek, "Tavan fiyat uygulaması söz konusu durumunda. Buna bakıyoruz. Tavan fiyatın farklı şekillerde formları mevcut. Bütün seçenekleri gözler önüne seriyoruz” şeklinde konuştu.

Özel olarak elektrik fiyatları konusunda da acil önlemleri ele aldıklarına vurgu yapan Wörsdörfer, tüketiciler ve işletmeleri yüksek faturalardan korumak için bunun yollarını araştırdıklarını ifade etti. Wörsdörfer, "Elektrik fiyatlarında acil önlem çalışmaları mevcut. Elektrik için talepte azalma da yaşanabilir. Buna bakıyoruz. Bunun farklı biçimleri de var. Bütün seçenekleri değerlendiriyoruz." İfadelerini kullandı.

Avrupa Birliği ülkelerinin daha önce de doğal gaz talebini düşürmek konusunda adım attığını ve elektrik tüketiminin düşürülmesine yönelik bir talebin de planlar arasında var olduğunu ifade eden Wörsdörfer, gaz ve elektrik piyasalarının çok farklı kriterleri olduğunu belirtti.

Wörsdörfer, elektrik piyasasının reformu üzerinde de çalışmalara devam ettiklerini, fakat bunun kapsamlı bir süreç olduğunu ve zaman alabileceğini söylerine ekledi.

Enerji krizi kapıda! Dünyada konuşulan tek konu enerji krizi

Milyonlarca vatandaş bu yasayı bekliyor! Borçlar tek tek silinecek! Borçlarınızın silinmesi için hemen bu haberi okuyun

Türk Telekom’dan iş arayanlara büyük müjde! Tam tamına 12 bin 900 Türk Lirası maaş! Bu tarihleri kaçırmayın

A101’de 3 bin liraya çamaşır makinesi! Çamaşır makinesi arıyorsanız hemen buraya gelin! 1 Eylül 2022 fiyat listesi


Geri Dön