18 / 05 / 2024

avrupa turizm gelirleri

avrupa turizm gelirleri

Krizlerle sarsılan ve gelir artışı düşük kalan Avrupa'da önümüzdeki dönemde, gelişmekte olan ve gelişmiş ekonomilerden yönelen ziyaretçi trafiğinde ve buna bağlı olarak turizm gelirinde ortalama yüzde 2,5 artış bekleniyor

Bakanlık açıkladı! Konaklama sektörünün tamamı denetlenecek

Türkiye'de Turizm gelirleri, senenin ilk 9 ayında geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 20,1 yükselişle 42 milyar dolara çıktı. Bu rakamın yıl sonunda ise 55,6 milyar dolara ulaşması beklenmekte. Yapılan açıklamada 2024 sene sonunda konaklama sektörünün tamamının bakanlık denetimine gireceği açık

Ayasultan Turizm İnşaat Limited Şirketi Avrupa 2. Şubesi açıldı!

Ayasultan Turizm İnşaat Gıda Matbaa Yayıncılık Prodüksiyon San Ve Tic Limited Şirketi Avrupa 2. Şubesi Fatih’te 100 bin TL sermaye bedeli ile Emetullah Hatipoğlu tarafından açıldı.

Ayasultan Turizm İnşaat Limited Şirketi Avrupa 1 Şubesi açıldı!

Ayasultan Turizm İnşaat Gıda Matbaa Yayıncılık Prodüksiyon San Ve Tic Limited Şirketi Avrupa 1 Şubesi Fatih’te 100 bin TL sermaye bedeli ile Emetullah Hatipoğlu tarafından açıldı.

Avrupa'da iflaslar başladı! Kiralık tabelaları artıyor!

Tekstil, otelcilik, emlak, eğlence, turizm ve gıda sektöründe iflaslar başladı ama Avrupa Birliği nisan ayı ortasına kadar kısıtlamaları devam ettirmekte kararlı. 

Akfen GYO'nun otel gelirleri arttı!

Turizm sektöründe ziyaretçi ve gelirler anlamında yükseliş devam ediyor. Akfen GYO'nun altı aylık finansal sonuçlarında otel gelirleri arttı. 

Avrupa'nın en büyük Simit Sarayı Leicester’da açıldı!

Simit Sarayı, Avrupa'daki en büyük mağazasını dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biri olan Londra Leicester Meydanı’nda açtı.

Avrupa Özel Yurt Yatırımları Ve İnşaat Turizm Anonim Şirketi Eyüp Şubesi açıldı!

Avrupa Özel Yurt Yatırımları Ve İnşaat Turizm Anonim Şirketi Eyüp Şubesi bugün 20 milyon TL sermaye bedeli ile açıldı.

Kordelya Organizasyon Turizm Oto Kiralama İnşaat Taşımacılık San.Ve Tic.Ltd.Şti.Avrupa Yakası Şubesi açıldı!

Kordelya Organizasyon Turizm Oto Kiralama İnşaat Taşımacılık San.Ve Tic.Ltd.Şti.Avrupa Yakası Şubesi 30 bin TL sermaye açıldı.

Ats Avrupa İnşaat Emlak Otomotiv Turizm Otelcilik Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ats Avrupa İnşaat Emlak Otomotiv Turizm Otelcilik Dış Ticaret Limited Şirketi 500 bin TL sermaye ile 9 Haziran'da kuruldu.

Sabur Turizm İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sabur Turizm İnşaat Ticaret Limited Şirketi, Feyyaz Öcalan tarafından 100 bin TL sermaye ile 20 Nisan'da İstanbul, Avrupa Yakası, Beyoğlu, Meşrutiyet Cadde Caddesi'nde kuruldu.

Karaköy, Avrupa Yakası’nın yeni turizm adresi olmaya aday!

Keller Williams, özellikle son yıllarda popülaritesi gün geçtikçe artan Karaköy gayrimenkul piyasasını mercek altına aldı. Yerli ve yabancı yatırımcının yoğun ilgi gösterdiği bölge kısa süre içinde Avrupa Yakası’nın yeni turizm adresi olmaya aday.

Saran Grubu Hırvatistan'da 5 yıldızlı otel aldı!

Saran Grubu, Hırvatistan'ın Split kentinde bulunan Grand Hotel Lav&Grand Marina Lav kompleksini satın alarak, Avrupa turizm sektöründe yüksek bütçeli bir yatırım daha gerçekleştirdi.

Yakut Bağdat Avrupa İnşaat Petrol Nakliyat ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yakut Bağdat Avrupa İnşaat Petrol Nakliyat ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Saad Qasım Atı tarafından 30 bin TL sermaye ile 7 Aralık'ta Başakşehir, Ziya Gökalp Mahallesi, Karacaoğlan Sokak'ta kuruldu.

avrupa turizm gelirleri Haberi

avrupa turizm gelirleri


Türkiye Otelciler Federasyonunca hazırlanan aralık ayı turizm raporunda yer alan bilgilere göre, tüketiciler kemer sıkma ve tasarruf önlemlerine karşı daha fazla ekonomik seyahat alternatifleri aramaya başladı.


Krizlerle sarsılan ve gelir artışı düşük kalan Avrupa'da önümüzdeki dönemde, gelişmekte olan ve gelişmiş ekonomilerden yönelen ziyaretçi trafiğinde ve buna bağlı olarak turizm gelirinde ortalama yüzde 2,5 artış bekleniyor.


AA muhabirinin, Türkiye Otelciler Federasyonunca hazırlanan (TÜROFED) aralık ayı turizm raporundan derlediği bilgilere göre, tüketiciler kemer sıkma ve tasarruf önlemlerine karşı daha fazla ekonomik seyahat alternatifleri aramaya başladı.


Bu nedenle tüm sektörlerde paranın satın aldığı hizmetin içeriğine olan hassasiyet, eskisine oranla daha öne çıkıyor. 


-Sosyal medya turizmde yeni pazar


Öte yandan turizmin en önemli ayaklarından birisi olan konaklama sektöründe ise ekonominin yavaş gelişmesine bağlı olarak gelir beklentileri çok düştü. 


Hava...