28 / 04 / 2024

Bakanlık açıkladı! Konaklama sektörünün tamamı denetlenecek

Bakanlık açıkladı! Konaklama sektörünün tamamı denetlenecek

Türkiye'de Turizm gelirleri, senenin ilk 9 ayında geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 20,1 yükselişle 42 milyar dolara çıktı. Bu rakamın yıl sonunda ise 55,6 milyar dolara ulaşması beklenmekte. Yapılan açıklamada 2024 sene sonunda konaklama sektörünün tamamının bakanlık denetimine gireceği açık



Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2024 yılı sonunda konaklama alanında sektörün tamamının bakanlık tarafından denetimine gireceğini söyledi. Türkiye’de turizm kaynakları ve gelen ziyaretçi sayıları giderek yükseliyor. 2023 yılı 9 aylık turizm verileri değerlendirme toplantısında açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizm alanında nitelik ve incelik stratejisini uyguladıklarını kaydetti. Ersoy, “Yıllardır kanunda yaptığımız değişikle artık bütün oteller belediye artı bakanlık belgeli olacağını belirtmiştik. Şu anda tüm otellerin bu geçiş süreci hızlı bir şekilde gerçekleşiyor. Buna göre 2024 yılı sonunda konaklama sektörünün tamamı bakanlık denetimine girecek” diye konuştu.

Yılın ilk 9 ayında Türkiye’ye gelen ziyaretçi sayısı da geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 12,4 artışla 40,2 milyondan 45,2 milyona yükseldiğini ve turizm gelirlerinin ise bu süreçte senenin aynı dönemine göre yüzde 20.1 artışla 42 milyar dolara çıktığını belirten Mehmet Nuri Ersoy, “Bu rakamın yıl sonunda 55.6 milyar dolara ulaşmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Bakanlık açıkladı! Konaklama sektörünün tamamı denetlenecek

ORTALAMA GECELİK FİYAT 100 DOLAR OLACAK

dunya.com'dan Mehtap HALICI'nın haberine göre; 9 aylık dönemde Türkiye’de yapılan ortalama geceleme rakamının geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 6 azalma ile 10,1’den 9,5’e gerilediğine işaret eden Mehmet Nuri Ersoy, yurt dışında yerleşik yaşayan Türklerin toplam ziyaretçi sayısındaki payının düşmesi sebebi ile ortalama geceleme süresinde düşüş yaşandığını belirtti. Buna göre kişi başı gecelik harcamanın 2023'te geçen seneye göre yüzde 12.7 yükselişle 100 dolara ulaşmasının istendiğini belirten Ersoy, 2023 yılının eylül ayında Türkiye’ye gelen ziyaretçi sayısının ise geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 8,3 yükselerek 6 milyondan 6,5 milyona ulaştığını ifade etti.

100 GÜN KURALI AÇIKLANDI

konutların Turizm amaçlI kiralanmasına ilişkin yasanın TBMM'den geçtiğini belirten Bakan Ersoy, "Turizm amaçlı kiralama, 'Konutların en fazla 100 gün süreyle her türlü amaçla kiralanmasını ifade eder' maddesini açıklamak istiyorum. Yani konutlar tek seferde yüz gün ve daha kısa kiralanıyorsa Bakanlığımızdan belge almak kaydıyla kısa süreli kiraya verilebilir. Bu kapsamda yine izin belgesi başvurularında bağımsız bölümün bulunduğu binanın tüm kat malikleri tarafından oy birliği ile alınan bu kararın ibrazı zorunludur. Rezidansların yönetim planında kısa süreli kiralamaya izin hükmü bulunuyorsa ve bu plan tapuya şerh edilmişse bu konutlar istisnadır" diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı yüksek maaşı personel alacak! Son tarih 16 Ekim! Acele edin!

Bakanlık açıkladı, 80 bin konut günübirlik kiralanıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı 450 sözleşmeli personel alacağını duyurdu

 


Geri Dön