17 / 05 / 2024

avrupa vergi anketi

avrupa vergi anketi

Deloitte 2015 Avrupa Vergi Anketi'ne göre, vergisel açıdan "en çekici" ülke yüzde 90 ile Hollanda, "en belirsiz" ülkeler ise yüzde 100 ile Fransa ve Rusya oldu

Avrupa Birliği ülkeleri, kripto varlıkları vergilendirmeye hazırlanıyor!

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, kripto varlıkların vergi kaçırılmasında kullanımını engellemek amacıyla bu alanda otomatik bilgi paylaşımında bulunulmasında anlaştı.

Avrupa Parlamentosu kripto varlıklara vergi getirilmesini talep etti!

Avrupa Parlamentosu (AP), Avrupa Birliği'nin (AB) ortak borçlarının geri ödenebilmesi ve çeşitli programların finansmanı için şirketler, mali işlemler ile kripto varlıklara vergi getirilmesini istedi.

Kriptolarda yeni dönem! Artık vergi alınacak! Bitcoin’de 13 Eylül'den bu yana ilk...

Avrupa Parlamentosu kripto para birimleri ve Bitcoin (BTC) için yıldırım hareketi başlattı. AP, sanal para birimi vergi kararını onayladı.

AB vergi kara listesine 4 ülke daha ekledi!

Avrupa Birliği (AB), vergi alanında işbirliği yapmayan ülkeleri içeren kara listesine Birleşik Krallık'a bağlı Cayman Adaları ile Palau, Panama ve Seyşeller'i ekleme kararı aldı.

Avrupa'da konut kredisi şartları gevşedi!

Avrupa Merkez Bankası'nın "Banka Kredi Anketi" raporunda, Avro Bölgesi'nde bankaların, üçüncü çeyrekte firmalar ve hanehalkına konut kredi şartlarını genişlettiğini açıkladı.

İsviçre vergi cennetleri listesinden çıkarıldı!

Avrupa Birliği (AB), İsviçre ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin vergi alanında iş birliği yapmayan ülkeler listesinden çıkarılması kararı alındığını duyurdu.

AB İsviçre'yi vergi cennetleri listesinden çıkartıyor mu?

Avrupa Birliği (AB), İsviçre ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vergi alanında iş birliği yapmayan ülkeler listesinden çıkartıyor.

2015 Avrupa Vergi Anketi'nin sonuçları açıklandı!

Deloitte 2015 Avrupa Vergi Anketi'ne göre, vergisel açıdan "en çekici" ülke yüzde 90 ile Hollanda, "en belirsiz" ülkeler ise yüzde 100 ile Fransa ve Rusya oldu

Teknosa Avrupa'nın en iyi yönetilen perakende şirketi seçildi!

Euromoney’nin her yıl gerçekleştirdiği Orta ve Doğu Avrupa’nın tamamını kapsayan anketi için bankaların, pazar araştırma şirketlerinin ve danışmanlık firmalarının analistleri, sektöre veya ülkeye göre şirketleri puanlayarak değerlendirme yapıyor...

İstanbul'daki vergi daireleri 7 komplekste toplanacak!

İstanbul'daki vergi daireleri 7 komplekste toplanacak. Son yıllarda sayısı 69'dan 57'ye indirilen vergi daireleri, yapımı süren ve yeni başlayacak projelerle birlikte Avrupa yakasında 4, Anadolu yakasında ise 3 komplekste hizmet verecek.

İstanbul’daki vergi daireleri 7 komplekste toplanacak!

İstanbul’daki 57 olan vergi dairesi sayısının yapımı süren ve yeni başlayacak projelerle 2016-2017’de 7’ye indirilmesi hedefleniyor. Vergi daireleri; Avrupa yakasında 4, Anadolu yakasında ise 3 komplekste birleştirilecek...

Emlakta en iyi 10 Avrupa şehri!

Eğitim ve araştırma enstitüsü Urban Land Institute (ULI) ile vergi denetim ve danışmanlık alanında hizmet veren PwC, ‘Gayrimenkulde Gelişen Trendler’ raporunu açıkladı. İstanbul Avrupa’daki ilk 10 şehir arasında yer alıyor...

Beykoz, Büyükçekmece ve Erenköy vergi daireleri dış vezneleri açıldı!

Gelir İdaresi Başkanlığı resmi web sitesinde yayınlanan ilana göre İstanbul Anadolu Yakası Beykoz, İstanbul Avrupa Yakası Büyükçekmece ve İstanbul Anadolu Yakası Erenköy vergi dairelerine bağlı dış vezneler açıldı...

avrupa vergi anketi Haberi

avrupa vergi anketi


Deloitte'un 2015 Avrupa Vergi Anketi'nin sonuçları açıklandı. Buna göre, vergisel açıdan "en çekici" ülke yüzde 90 ile Hollanda oldu. Bu ülkenin hemen arkasından yüzde 81,8 ile İsviçre, yüzde 80,3 ile Lüksemburg, yüzde 71,7 ile de Norveç geldi.


Yüzde 16 ile Almanya, yüzde 13 ile İtalya, yüzde 11 ile de Fransa ankette vergi açısından "en zorlu" ülkeler olarak yer alırken, vergisel açıdan "en belirsiz" ülkeler yüzde 100 ile Fransa ve Rusya, yüzde 93,3 ile İtalya, yüzde 88,9 ile de Hırvatistan şeklinde sıralandı.


Deloitte Türkiye Vergi Bölümü Ortaklarından Erdal Dinçtürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu anketin 28 ülkeden 803 vergi yöneticisinin katılımıyla gerçekleştiğini, ankete Türkiye'den de 40'a yakın kişinin katkı sağladığını söyledi.


Ankette vergi yöneticilerinin nabzını ölçtüklerini belirten Dinçtürk, katılımcılara vergi konusunda en...