04 / 05 / 2024

Avrupa'da konut kredisi şartları gevşedi!

Avrupa'da konut kredisi şartları gevşedi!

Avrupa Merkez Bankası'nın "Banka Kredi Anketi" raporunda, Avro Bölgesi'nde bankaların, üçüncü çeyrekte firmalar ve hanehalkına konut kredi şartlarını genişlettiğini açıkladı.



Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) "Banka Kredi Anketi" sonuçlarına göre, Avro Bölgesi'nde bankaların, üçüncü çeyrekte firmalar ve hanehalkına konut kredi şartlarını gevşettiği açıklandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; ECB, Avro Bölgesi'nde 144 bankanın katıldığı "Banka Kredi Anketi" sonuçlarıyla ilgili bir rapor açıklandı.

Yılın üçüncü çeyreğine göre, Avro Bölgesi'nde bankaların, firmalara ve hanehalkına konut kredi şartlarını gevşettiği kaydederek, ECB'nin banka mevduatlarına uyguladığı negatif faiz oranının, kredi hacimlerinde yaşanan yükselerek katkı yapmaya sürdüğünü açıkladı.

"Bankalar, yılın son çeyreğinde kredi şartlarının bütün kredi kategorileri için genel olarak değişmeden kalmasını bekliyor." ifadeleri kullanılan raporda, tüketici kredileri ve konut kredilyle ilgili net talepte yükselen beklendiği açıklandı.

Rapora göre, Avro Bölgesi'nde bu yılın dördüncü çeyreğinde konut kredisi ve tüketici kredilerine olan talebin artmasıyla ve şirket kredilerine olan talebin de genel olarak değişmemesiyle beklendiği açıklandı.

Diğer yandan, ECB Başkanı Mario Draghi, görev süresi dolmadan 24 Ekim Perşembe günü yapılacak bankanın para politikası toplantısına katılacak. Piyasalar, ECB'nin politikasında bir değişiklik beklemiyor. Draghi'nin görev süresi, ekim ayı sonunda bitecek.

Eurosystem'in Avro Bölgesi'nde bankaların kredi koşulları hakkında bilgi edinmesini sağlayan ECB'nin "Banka Kredi Anketi", yılda 4 defa yapılıyor. 13-30 Eylül’de yapılan son anket, 144 banka katıldı.


Geri Dön