22 / 07 / 2024

Avukat Melih Akkurt

Avukat Melih Akkurt

Kamunun büyüklüğü 40 milyar TL’yi bulan inşaat ihalelerinde aşırı düşük tekliflere sorgusuz sualsiz ihale verilmesine Danıştay tarafından “dur” denildi.

Ev sahipleri dikkat! Tahliye taahhütnamesi ile kiracı nasıl tahliye edilir?

Ev sahibi ve kiracı savaşları son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alırken Avukat Melih Demirer de resmi sosyal medya hesabı üzerinden geçerli ve geçersiz taahhütname örneklerini paylaştı...

Kira sertifikalarına Ortadoğulu yatırımcı ilgisi!

Gayrimenkul Hukuk Avukatı Melih Esen, ''Kira vergisi'' konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Melih Esen'in yazısı...

Melih Gökçek'ten ODTÜ yolu açıklaması!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, Melih Gökçek, “Ankara’nın akademik ulaşım ana planı 2038” planını, parça parça açıklıyor. Gökçek, daha önce bir çok tartışmaya sebep olan ODTÜ yolu için bir açıklama daha yaptı.

Melih Gökçek: Ankapark, Türkiye'nin parkı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, devraldığı 22 yıl önceki Ankara ile bugünkü Ankara arasında dağlar kadar fark bulunduğunu söyledi. Gökçek "Ankapark, Ankara'nın değil, tüm Türkiye'nin parkı" dedi.

Melih Gökçek, ODTÜ'den yeni yol istiyor!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Gelin bakalım ODTÜ’den alabilirseniz alın. İnşallah ODTÜ okey der. Bu konuda beni hep mahcup etmediler, inşallah mahcup ederler de açarız yolu” dedi.

Melih Gökçek'ten Ankara Fuar Alanı açıklaması!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Esenboğa Havalimanı yolu üzerinde, Akyurt'ta yapılacak fuar alanı ile ilgili açıklama yaptı. İşte Başkan Gökçek'in o açıklaması...

Melih Gökçek Uluslararası İdeal Kentler Zirvesi'nde Ankara'yı anlattı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Sanayici ve İş Adamları Derneği (ASİAD) ve Başbakanlık Tanıtma Fonunun işbirliğiyle düzenlenen “Uluslararası İdeal Kentler Zirvesi”ne, katıldı.

Melih Gökçek'ten mania hattı müjdesi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent'te yapılaşmada uzun yıllardır sıkıntı veren mania hattının, yapılan görüşmeler sonucunda Yenimahalle ve Etimesgut bölgelerinde kaldırıldığını bildirdi.

Melih Meriç: Gaziantep kadar imarla oynayan şehir yok!

İnşaat Mühendisleri eski Başkanı, Metropol İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Melih Meriç, şehri bütünsel olarak ele almadan hiç bir sorunun çözülemeyeceğini belirtirken, bunun için metropol ilçelerin kaldırılması gerektiğini söyledi.

Tayyar Akkurt: AKM yıkılmalı!

Akşam Gazetesi köşe yazar olan Mehmet Ali Ergün, Atatürk Kültür Merkezi'nin ihalesini kazanan Taca İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Tayyar Akkurt ile konuştu. Akkurt, AKM'nin biran önce yıkılıp tekrar yapılması gerektiğini söyledi.

Melih Gökçek, Ankapark çalışmalarını inceledi!

Ankara'da kültür ve tabiat varlıklarının korunmasında etkin bir görev üstlenen koruma kurulu üyeleri, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen Ankapark'ı gezdi, Başkan Melih Gökçek'ten bilgi aldı.

Tayyar Akkurt: Suudi Arabistan'da 40 bin konut yapacağız!

Taca İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tayyar Akkurt,"Suudi Arabistan'da 5 bölgede ihtiyaç var. Riyad, Mekke, Medine, Damman bir de Tabuk'ta. Ama her bölgede genelde miktarları farklı olacak. Onları araştırıp, bakacağız. 40 bin civarı konut yapabiliriz."dedi.

Melih Gökçek, Kuveytli heyete Ankara'daki dönüşüm anlattı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, kendisini ziyaret eden Arap Kentleri Teşkilatı Genel Sekreteri ve eski Kuveyt Belediye Başkanı Ahmad Al Subih ile birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin önemli proje alanlarını gezdi.

Avukat Melih Akkurt Haberi

Avukat Melih Akkurt

Geçen yıl uygulamaya giren yönetmelikle, kamudaki inşaat ihalelerinin aşırı düşük tekliflere sorgulama yapılmadan veriliyordu.Avukat Melih Akkurt,  yönetmeliğin hem yasalara hem de kamu yararına aykırı olduğu ididasıyla yargıya başvurdu.


Akkurt’un başvurusunu inceleyen Danıştay 13. Dairesi de, başvuruyu haklı buldu ve ilgili maddelerin yürütmesini durdurma kararı aldı.  Müeahhitlerin ihalelerdeki en temel sorun olarak gördüğü, aşırı düşük teklifle ilgili olarak tartışma yaratan uygulama bir yıldır yürürlükte. Önce 2014 yılı Şubat ayında çıkarılan torba yasaya bir madde eklendi ve Kamu İhale Kurumu’na  belli koşullarda aşırı düşük teklifle ilgili sorgulama yapmadan ihale sonuçlandırma yetkisi verildi. Kamu İhale Kurumu da yasadaki değişiklikleri dikkate alarak aynı Haziran ayında bir yönetmelik değişikliği yaptı. Yapım İşleri İhaleleri Uygulama Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle getirilen en önemli hüküm ise Kamu İhale Kurumu’nun...