21 / 05 / 2024

ayamama deresi kanal projesi

ayamama deresi kanal projesi

İBB Başkanı Kadir Topbaş, Küçükçekmece, Bahçelievler ve Bakırköy’den geçen Ayamama Deresiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Topbaş, "Ayamama basit bir kanal olmaktan çıkacak ve bu bölgenin önemli bir aksı ve buluşma noktası olacak. " dedi.

Kanal Riva projesi 63 milyon TL'ye mal olacak!

Beykoz Belediyesi’nin Riva Deresi üzerine yapacağı Kanal Riva projesiyle Riva Deresi’nin çevresine restoranlar ve ticari alanlar gibi çok sayıda yapı inşa edilecek.

Kanal Riva için düğmeye basıldı!

Kanal Riva olarak da bilinen Riva Deresi projesi için start verildi. 29 kilometrelik dere yatağındaki çalışmalar için ÇED başvurusu yapıldı

Küçükçekmece 1/5000 ve 1/1000 nazım ve uygulama imar planı askıda!

Küçükçekmece İlçesi, Ayamama Deresi Kaynarca Kolu Atıksu Kolektör İşletme Bandına ilişkin itiraz 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı askıya çıkarıldı...

Küçükçekmece imar planı tadilatı askıda!

İstanbul Küçükçekmece İlçesi, Ayamama Deresi Kaynarca Kolu İSKİ Atıksu Kolektör İşletme Bandının revize edilmesine ilişkin imar planı değişikliği askıya çıktı..

Ayamama Deresi projesinin detayları belli oldu!

İBB Başkanı Kadir Topbaş, Küçükçekmece, Bahçelievler ve Bakırköy’den geçen Ayamama Deresiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Topbaş, "Ayamama basit bir kanal olmaktan çıkacak ve bu bölgenin önemli bir aksı ve buluşma noktası olacak. " dedi.

Ataköylüler'den İBB'ye botanik park çağrısı!

İstanbul Ataköy 7-8. Kısım ile Ayamama Deresi arasındaki 450 dönümlük yeşil alanın tam ortasında kalan 3 dönümlük bölümün hastane yapılmak üzere etrafının çevrilmesi semt sakinlerini harekete geçirdi.

Basın Ekspres yolunda 60 dönümlük araziye imar izni verildi!

Yedi yıl önce Ayamama Deresi’nin taşması sonucu 31 kişinin hayatını kaybettiği Basın Ekspres yolunda 60 dönümlük araziye daha imar izni verildi. Çobançeşme Fidanlığı’nın bir bölümü de konut ve AVM yapılmak üzere geçen yıl imara açılmıştı.

Kilis Alifakı Deresi Kuşaklama Kanalı için kamulaştırma yapılacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatlarıyla Kilis il merkezinden geçen Alifakı deresi kuşaklama kanalı işinin kamulaştırma işlemlerine başlanacağı bildirildi.

Ayamama Deresi’ndeki ıslah çalışmaları 5 bin 400 metreyi aştı!

Yedi ilçeden geçerek Marmara Denizi’ne dökülen, son yıllarda taşkınlarla çevreye büyük zarar veren Ayamama Deresi’ndeki ıslah çalışmaları, 5 bin 400 metreyi aştı. İSKİ, dere güzergâhını düzelterek sel riskini bitirmeyi amaçlıyor

1988 yılında Göksu Deresi pislik taşıyan kanal haline gelmiş!

1988 yılında bir zamanların ünlü mesire alanı olan Göksu Deresi, Boğaziçi'ne pislik taşıyan bir kanal haline gelmiş. Tarihi Göksu Deresi'ne sanayi ve ev atıklarının bilinçsizce dökülmesi dereyi mikrop yuvasına dönüştürmüş.

1980 yılında Ayazma Deresi yol ve kanal inşaatı tamamlanacakmış!

1980 yılında Ayazma Deresi yol ve kanal inşaatı tamamlanacakmış. Açıktan akan Ayazma Deresi çevre sağlığına zarar veren ve ulaşımı engelleyen Dere üzerine bin 500 metre uzunluğunda, 15 metre genişliğinde yol yapılacakmış.

Fortis İstanbul Rezidans'ta 391 konut yer alacak!

Ayamama Deresi'nin kenarında 391 konutluk "Fortis İstanbul Rezidans" yükselecek. İstanbul Gate İnşaat, sel felaketiyle ünlü Ayamama Deresi'nin kenarına yapacağı rezidans konut projesine ÇED raporu almak için İstanbul Valiliği'ne başvurdu.

Ayamama Deresi'nin kenarına rezidans yapılacak!

Atatürk Havalimanı'na 800-900 metre mesafede bulunan, Ayamama Deresi kenarındaki 9 bin 280 metrekarelik bir alan üzerinde uygulanacak olan proje kapsamında 391 konut ve 18 dükkân yapılacak.

ayamama deresi kanal projesi Haberi

ayamama deresi kanal projesi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti Bakırköy İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen 16 Nisan Referandum İstişare Toplantısına katıldı. Bakırköy Spor Kulübü Vakfı Tesislerinde düzenlenen programa, ilçede görev alan meclis üyeleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Başkan Kadir Topbaş, program kapsamında yaptığı konuşmada Bakırköy’e yapılacak yatırımların müjdesini vererek, Ayamama Deresi ıslahı ve yeşil alan düzenleme projesini açıkladı. Başkan Kadir Topbaş, animasyon görüntüleri ortaya çıkan Ayamama Deresi’nin projenin tamamlanmasının ardından önemli bir buluşma noktası olacağını söyledi.



"Ayamama Deresi çalışmasını 2018 yıl sonu itibariyle bitirmeyi hedefliyoruz"

Bakırköy’de düzenlenen programda Ayamama Projesini açıklayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Ayamama basit bir kanal olmaktan çıkacak ve bu bölgenin önemli bir aksı ve buluşma noktası olacak. Ayamama Deresi geçtiğimiz yıllardan bugüne...