29 / 04 / 2024

Ayasofya müze

Ayasofya müze

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Murat Bardakçı bugünkü yazısında Ayasofya'daki müze ve camii tartışmalarına ilişkin açıklama yaptı. Bardakçı, Ayasofya'nın cami olması taraftarıyım dedi.

Ayasofya'nın müze olması için hazırlanan kararnamedeki Atatürk imzası sahte mi?

Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Ayasofya’nın müze haline getirilmesi için hazırlanan kararnamenin ve Atatürk imzasının sahte olduğunu ileri sürüyor, diğer uzmanlar ise böyle bir şeyin mümkün olmadığını belirtiyor. Danıştay 2 Temmuz’da konuya ilişkin nihai karar verecek. 

1984 yılında Atlı Köşk müze olacakmış!

1984 yılında Emirgan Korusu'nda bulunan tarihi Atlı Köşk müze olacakmış. Hacı Ömer Sabancı tarafından 1949 yılında Mısır Hidivi İsmail Paşa'nın torunundan satın alınan tarihi köşkü, Sakıp Sabancı müze yapacakmış.

Diyarbakır'daki cezaevi müze mi olacak?

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi, Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nin müze alanı olarak kullanılması için karar aldı. Milli Emlak, belediyenin aldığı kararın iptali için dava açtı. Adalet Bakanlığı ise, plan değişikliğinin şimdilik uygun görülmediğini bi

Müze ve ören yerlerinden 435 milyon TL elde edildi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, müze ve ören yerleri ile ticari faaliyetlerden elde edilen gelirin geçen yıla kıyasla 2014'te yüzde 39'luk artışla 435 milyon liraya çıktığını bildirdi.

Müze gelirleri yüzde 39 arttı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, müze ve ören yerleri ile ticari faaliyetlerden elde edilen gelirin geçen yıla kıyasla 2014'te yüzde 39'luk artışla 435 milyon liraya çıktığını bildirdi.

1980 yılında İbrahim Paşa Sarayı müze haline getirilmiş!

1980 yılında Damat İbrahim Paşa Sarayı müze haline getirilmiş. Sultanahmet Meydanı'ndaki, sadrazam saraylarından biri olan İbrahim Paşa Sarayı restorasyonu tamamlandıktan sonra Türk İslam Eserleri Müzesi olarak kullanılacakmış.

Antalya'da müze ve ören yerleri 12.7 milyon lira gelir sağladı!

Antalya'da bulunan 4 müze ve 16 ören yerini geçen yıl yaklaşık 2,9 milyon kişi ziyaret ederken, bu ziyaretlerden 12 milyon 771 bin 873 lira gelir elde edildi.

Müze tasarımcısı David Chipperfield 24 Şubat'ta İstanbul'a geliyor!

Müze tasarımı; mimarların, tasarımcıların gözlerini kamaştıran bir konudur. Sadece sergiler tartışma yaratmaz, müzeler de içinde sergilenen kadar önemlidir. Ve müze deyince de akla gelen isimlerdendir David Chipperfield.

Mehmet Akif'in vefat ettiği daire müze mi olacak?

Yazar Fahrettin Gün, İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy'un son günlerini geçirdiği ve vefat ettiği İstiklal Caddesi'ndeki Mısır Apartmanı'nın ikinci katındaki dairenin müze olmasını önerdi

Müze kapılarında sıra beklemeye son!

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı tüm müzelerin, İstanbul'daki Askeri Müze' nin ve bazı özel müzelerin biletleri, 1 Ekim itibarıyla www.biletix.com üzerinden satın alınabiliyor.

Ordu'da Müze Evi 9 bin 313 turist ağırladı!

ORDU'NUN Ünye Belediyesi Müze Evi'ni, 2014 yılı içerisinde yerli ve yabancı toplam 9 bin 313 turist ziyaret etti. 3 yılda 28 bin 252 gibi önemli ziyaretçi sayısına yaklaştı.

Yassıada müze mi oluyor?

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Yassıada'yı " Demokrasi Adası " olarak "yap-işlet-devret" modeliyle müze olarak ülkeye kazandıracaklarını belirtti. Hisarcıklıoğlu, gerekli izinler çıktığı anda projeye başlayacaklarını dile getirdi

Müze ve ören yerlerinden 12,5 milyon liralık gelir elde edildi!

Ocak-kasım döneminde Antalya'da bulunan 4 müze ve 14 ören yerini yaklaşık 2,8 milyon kişi ziyaret etti, ziyaretlerden 12,5 milyon lira gelir elde edildi.

Ayasofya müze Haberi

Ayasofya müze

Âdatimizdir: Önceden yapılmış bir işi yahut verilmiş bir kararı beğenmediğimiz takdirde veryansın eder, “Yanlıııış! Şöyle olması, böyle yapılması gerekirdi!” diye konuşup durur ama bulabildiğimiz ilk fırsatta daha önce demediğimizi bırakmayıp yerden yere vurduğumuz uygulamanın tıpatıp eşini gözümüzü kırpmadan hayata geçirivermekte hiç beis görmeyiz.


Zira başkasının yaptığı yanlış ama bizim kararımız doğrunun da doğrusudur...

Örnek mi: Seksen küsur senedir “Cami olarak yeniden ibadete açılmalı” dediğimiz Ayasofya’nın imarethanesinin şimdi “Halı Müzesi” ne çevrilmesi!


Ayasofya meselesi, önceki hafta Kadir Gecesi’nde seksen küsur sene aradan sonra içeride ilk defa ezan okunması üzerine tekrar gündeme geldi. “Yeniden cami olsun” yahut “Müzedir, müze olarak kalsın” tartışmaları ile “Hem cami, hem de kilise olsun; hattâ müze olarak kullanılmasına da devam edilsin” gibisinden güya entellektüel ama uçuk mu uçuk fikirler...