18 / 05 / 2024

Ayaspaşa tarihi yapı

Ayaspaşa tarihi yapı

Konut Realty Brokeri Ahmet Bircan, Ayaspaşa veya bilinen adıyla Gümüşsuyu semtindeki yapılaşmayı, tarihi yapıları kaleme aldı. İşte o yazı...

Mardin'de tarihi yapılar onarılacak!

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, "Yılda milyonlarca turist ağırlayan bir şehrimiz var. Şehrimizde bulunan tarihi yapıların bakım, onarım ve restorasyonu bizim için büyük önem arz ediyor" dedi.

Ayaspaşa'da yeni yapılaşma planı!

Konut Realty Brokeri Ahmet Bircan, Ayaspaşa veya bilinen adıyla Gümüşsuyu semtindeki yapılaşmayı, tarihi yapıları kaleme aldı. İşte o yazı...

Doğa Konut Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Doğa Konut Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Anonim Şirketi bugün Beyoğlu'nda 10 bin TL sermaye bedeli ile Rohat Denizci tarafından kuruldu.

Kocasinan'daki tarihi yapılar restore ediliyor!

İlçeceki çalışmalarına devam eden Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan bölgesinde bulunan tarihi yapıları ve mekanları; restorasyon çalışmalarıyla aslına uygun bir görünüme kavuşturduklarını söyledi.

Cemal Gökçe: Kurallara uygun olarak inşa edilen yapı çökmez!

Dün İstanbul Başakşehir’e bağlı Kayaşehir’de bir sitenin istinat duvarı çökerek bir kişinin ölümü neden olmuştu. Konu hakkında açıklama yapan İnşaat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Cemal Gökçe kurallara uygun olarak inşa edilen yapıların çökmeyeceğini söyledi. 

Ekşioğlu Çağdaş Yapı Kentsel Dönüşüm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ekşioğlu Çağdaş Yapı Kentsel Dönüşüm Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Haydar Ekşioğlu tarafından kuruldu. 

İzmit’teki tarihi yapı restore ediliyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmit Belediyesi Akçakoca Mahallesi'nde yer alan tarihi yapıyı restore ediyor.

Aş İmc Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aş İmc Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Mehmet Akif Şimşek tarafından kuruldu. 

Büyükyalı'da restore edilen tarihi yapılar halka açılıyor!

İstanbul'da 6 milyar liralık yatırım ile hayata geçirilen Büyükyalı projesinde, restore edilen tarihi yapılar yaşam alanlarına döndürüldü. Bu kapsamda, Osmanlı’nın ilk sanayi tesislerinden 'Fabrika-ı Hümayun'un 100 yıl aradan sonra sivil ziyarete açılması planlanıyor. 

8 yılda yangın sonrası zarar gören tarihi yapılar TBMM'de!

2010-2018 yıllarında yangınlar sonucu zarar gören tarihi yapılar meclis gündemine taşındı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Ahlat'taki tarihi yapılar karekod ile tanıtılacak!

Bitlis’in Ahlat ilçesinde bulunan tarihi yapılara takılacak "karekod" sistemiyle, akıllı telefon aracılığıyla Türkçe ve İngilizce yazılı ve görüntülü olarak eser hakkındaki bilgilere ulaşılabilecek.

Osmangazi Belediyesi tarihi yapıları ayağa kaldırıyor!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi tarihi yapıları ayağa kaldırıyor.

Ağl Yapı İnşaat Dekorasyon Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ağl Yapı İnşaat Dekorasyon Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Burak Akgül tarafından kuruldu. 

Ayaspaşa tarihi yapı Haberi

Ayaspaşa tarihi yapı

1984 yılları sonunda çalışmaya başladığım ve tanımış olduğum, gençliğimin geçtiği semt olan Ayaspaşa veya bilinen adıyla Gümüşsuyu semtinden bahsetmek ve bu şirin ve tarihi semti sizlere kendi gözümden tanıtmak istiyorum.

KONUMU

Ayaspaşa ya da Gümüşsuyu; Taksim Meydanı’ndan doğuda Dolmabahçe, güneydoğuda Kabataş’a doğru inen dik yamaçlar üzerinde, İnönü (eski Gümüşsuyu) caddesi ile Kabataş arasında, Fındıklı’nın üst taraflarında kurulu; 1910’lu yılların mesire yerlerinden olup Beyoğlu ilçesine bağlı bir semttir. Atatürk Kültür Merkezi ve Taksim Gezi Parkının güneydoğusundan aşağı sahile doğru inen ve eski Park Otelin (Şimdiki CVK Park Bosphorus Hotel) yanlarından aşağıya Kabataş’a doğru inen bölge veya semttir. Sırtlarda kurulan semt birçok yokuş ve merpenli dar sokaklardaki çoğu yüzyılın ilk çeyreğinden kalma eski apartmanları, Alman Konsolosluğu vb. görkemli binalarıyla kentin kendine özgü çizgiler...