24 / 11 / 2024

Ayasuluk Kalesi nerede

Ayasuluk Kalesi nerede

Efes Müze Müdürlüğü'nün 1990'lı yıllarda yaptığı kazılar sonucu Efes'in atası olduğu ortaya çıkan Ayasuluk Kalesi, ziyarete açıldı. Restorasyonu 7 yıl süren kalenin yeni bir cazibe merkezi olması bekleniyor...

Selçuk Ayasuluk Kalesi restore ediliyor!

Selçuk ilçesinde bulunan ve alınan kararla UNESCO Dünya Kültür Mirası Asıl Listesine girerek önemi bir kez daha ortaya çıkan Ayasuluk Kalesinde restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Mardin Kalesi restorasyona girdi!

Mardin Kalesi kaya güçlendirme ve restorasyon projesi çalışmaları kapsamında Mardin Müze Müdürlüğü başkanlığında yürütülen kazılar devam ediyor.Kalede arkeolojik kazılar Ramazan bayramından sonra yeniden başlayacak.

Anadoluhisarı Kalesi yanındaki tarihi namazgah ibadete açıldı!

Osmanlı padişahlarından Yıldırım Beyazıt'ın İstanbul'un fethi için 1396'da yaptırdığı Anadoluhisarı Kalesi bitişiğinde yer alan tarihi namazgah ibadete açıldı.

Kahta Kalesi UNESCO Listesi adaylığına hazırlanıyor!

Kocahisar köyünde bulunan, Romalılar ve Memluklular dönemlerinden sonra 1970'lerde restore edilen Yeni Kale'de yeniden restorasyon çalışması başlatıldı. "Kahta Kalesi" olarak da bilinen Yeni Kale, UNESCO Dünya Miras Listesi adaylığına hazırlanıyor.

Yoğurtçu kalesi ve çevresi turizme kazandırılacak!

Yunusemre Belediyesi, Yuntdağı bölgesi Uzunburun mahellesinde bulunan Yoğurtçu Kalesi ve çevresinin turizme kazandırılması amacıyla çalışma başlattı.

Yoğurtçu Kalesi turizme kazandırılacak!

Yunusemre Belediyesi, Yuntdağı bölgesi Uzunburun mahellesinde bulunan Yoğurtçu Kalesi ve çevresinin turizme kazandırılması amacıyla çalışma başlattı.

Saathane'deki Samsun Kalesi surları için vali devreye girdi!

Saathane Meydanı'nda ortaya çıkan 1192 yılında Danişmentliler tarafından yapıldığı belirtilen Samsun Kalesi'ne ait surlar, Samsun Valisi İbrahim Şahin'i harekete geçirdi. Vali İbrahim Şahin, Müze Müdürlüğünden brifing raporu istedi.

1990 yılında Çatalca'da Bizans kalesi yerle bir edilmiş!

1990 yılında Çaltalca'nın Binkılıç Köyü'nde bir Bizans kalesi dozerlerle yerle bir edilmiş. Çevre düzenlemesi yapılacağı gerekçesiyle yıkılan kalede antika eşyalar ve paraların da yağmalandığı iddia edilmiş.

Prizren Kalesi'nin dış cephesinde çökme meydana geldi!

Osmanlı Devleti'nin Balkanlar'da bulunduğu sürede kullandığı tarihi Prizren Kalesi'nin dış cephesindeki önemli bir bölüm çöktü. Kale, 700 Bin Dolarlık projeyle geçtiğimiz yıl onarılmaya başlandı..

Prizren Kalesi’nin dış cephesi çöktü!

Osmanlı Devleti'nin Balkanlar'da bulunduğu sürede kullandığı, kritik bir konuma sahip olan Balkanlar’ın önemli eserlerinden kabul edilen tarihi Prizren Kalesi’nin dış cephesindeki önemli bir bölüm çöktü.

Nevşehir Kalesi ve çevresi dönüşümle turizmi artıracak!

Mescid ve kiliselerin yanı sıra köklü yaşam ünitelerinin tamamını içine alan bir yerleşim konumundaki Nevşehir Kalesi ve çevresinin teknik açıdan donanımlı bir ekip tarafından temizlenmesi çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.

Siverek Kalesi'nin etrafındaki evler tehlike altında!

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesindeki Siverek Kalesi çevresindeki evler tehlike altında. Burada yaşayan vatandaşlar, tarihi Kale'nin topraklanma yağışlı zamanlarda dökülerek tehlike saçtığını, yetkililerin bu duruma derhal bir çare bulmaları gerektiğini söyle

Siverek Kalesi çevresindeki evler tehlike altında!

Siverek Kalesi çevresinde bulunan evler tehlike altında. Burada yaşayan vatandaşlar, tarihi Kale’nin topraklarının, yağışlı zamanlarda dökülerek tehlike saçtığını, yetkililerin bu duruma derhal bir çare bulmaları gerektiğini söyledi..

Ayasuluk Kalesi nerede Haberi

Ayasuluk Kalesi nerede

Efes Müze Müdürlüğü'nün 1990'lı yıllarda yaptığı kazılar sonucu Efes'in atası olduğu ortaya çıkan Ayasuluk Kalesi, ziyarete açıldı. Restorasyonu 7 yıl süren kalenin yeni bir cazibe merkezi olması bekleniyor.


Efes Müze Müdürlüğü'nün 1990'lı yıllarda yaptığı kazılarda Efes'in atası olduğu ortaya çıkan Ayasuluk Kalesi, 2007’den beri süren restorasyon çalışmalarının ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ziyarete açıldı. Efes'in M.Ö. 1050'de Yunan kolonistler tarafından kurulduğu sanılıyordu. Ancak yapılan kazılar, Efes'in tarihini tamamen değiştirdi. Ayasuluk'un Yunan kolonistlerce değil, Anadolu'daki topluluklarca kurulan ilk yerleşim noktalarından biri olduğu anlaşıldı.


BAŞKENT BİLE OLMUŞ


Kazılarda, Ayasuluk Kalesi'nin Hitit İmparatorluğu döneminde bir krallığa başkentlik yaptığı bile ortaya çıktı. Bunun ardından kazı çalışmaları yoğunlaştırıldı. 2007'den beri Pamukkale Üniversitesi tarafından yürütülen çalışmalara Selçuk Belediyesi de destek verdi. Kalenin sur duvarları onarıldı, kale içerisinde...