01 / 05 / 2024

ayb TANAP projesinde finansman mı oldu

ayb TANAP projesinde finansman mı oldu

Avrupa Yatırım Bankası (AYB) Başkan Yardımcısı Pim Van Ballekom, TANAP için 1 milyar Euro’luk finansman desteği istendiğini ve bunu aşama aşama sağlayacaklarını söyledi.

Avrupa Yatırım Bankası’ndan TANAP’a finansman desteği!

Avrupa Yatırım Bankası (AYB) Başkan Yardımcısı Pim Van Ballekom, TANAP için 1 milyar Euro’luk finansman desteği istendiğini ve bunu aşama aşama sağlayacaklarını söyledi.

TANAP projesinin inşaatı hızla ilerliyor!

Azerbaycan doğalgazını Gürcistan ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya ulaştıracak Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı (TANAP) projesinde inşaat işlerinin hızla ilerlediği bildirildi.

TANAP projesinin inşaat çalışmaları hızlandı!

Azerbaycan doğalgazını Gürcistan ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya ulaştıracak Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı(TANAP) projesinde inşaat işlerinin hızla ilerlediği bildirildi.

Türkiye TANAP projesinde kilit öneme sahip!

Deloitte Enerji ve Doğal Kaynaklar Endüstri Lideri Uygar Yörük, “Türkiye, TANAP gibi Avrupa Birliği'nin enerji güvenliğine hizmet eden çok önemli bir projede kilit öneme sahip oyuncu olarak yer alıyor” dedi.

Türkiye TANAP projesinde kilit oyuncu!

Deloitte Enerji ve Doğal Kaynaklar Endüstri Lideri Uygar Yörük, "Türkiye, TANAP gibi Avrupa Birliği'nin enerji güvenliğine hizmet eden çok önemli bir projede kilit öneme sahip oyuncu olarak yer alıyor" dedi.

TANAP'ta güzergah açma çalışmaları devam ediyor!

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) Projesinde güzergah açma ve dizgi çalışmalarının eş zamanlı olarak devam ettiği bildirildi.

TANAP projesinde inşaat çalışmaları sürüyor!

Üçüncü Köprü'de ana kablonun döşemesinde gerekli olan kedi yolu tamamlandı. TANAP'ta ise 10 tonluk dev boruların yerleştirilmesi işlemi başlıyor.

Tanap projesinde ihaleye katılacak firmalar belirlendi!

Türkiye’nin enerji ihtiyacının karşılanması ve enerji arz güvenliğinin sağlanması bakımından büyük önem taşıyan TANAP Projesi’nde, Deniz Geçişi Boru Hatto, Satınalma ve İnşaat (EPC) İşleri ihalesine yapılan ön yeterlilik değerlendirmesinde firmalar belirl

TANAP projesinde ilk boru ne zaman bağlanacak?

TEKFEN İnşaat Genel Müdürü Levent Kafkaslı, Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) ile ilgili boruların hazırlandığını ve ilk kaynağı Ağustos ayında yapacaklarını söyledi.

TANAP projesinde çalışmalar devam ediyor!

Azerbaycan doğal gazını Avrupa’ya taşıyacak olan Güney Gaz Koridoru’nun Türkiye kısmını oluşturan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi’nde çalışmalar takvime uygun şekilde devam ediyor.

TANAP projesinde imza atıldı!

Azeri doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa pazarına ulaştıracak olan TANAP projesinde imzalar atıldı. Enerji Bakanı Taner Yıldız konuşmasının satır başları;

Tanap'a enerji şirketi BP ortak olacak!

İngiliz enerji devi BP, Azeri gazını Avrupa pazarına taşıyacak TANAP projesine ortak olacak. TANAP Dış İlişkiler Sorumlu Mammad,"Enerji şirketi BP yakında TANAP projesinde hissedar olabilir." dedi.

TANAP inşaatında son durum!

Azerbaycan gazını Türkiye ve Avrupa'ya taşıyacak olan 10 milyar dolarlık TANAP projesinde, BOTAŞ TANAP Kamulaştırma Direktörlüğü'nün çalışması ile ' İnşaat Koridor Hattı ' tamamlandı.

ayb TANAP projesinde finansman mı oldu Haberi

ayb TANAP projesinde finansman mı oldu

Ballekom, bu yıl Türkiye’nin talebi üzerine enerji finansmanın öncelik vereceklerini belirterek, “Şu an gündemimizde Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) var. Maliyeti 8 milyar doları aşacak bu çok büyük ve stratejik proje için 1 milyar Euro’luk finansman desteği istendi. Bu finansmanı tek seferde değil ama aşama aşama sağlayacağız” dedi. Ballekom, bu yıl Türkiye’de enerji sektörüne sağlayacakları kredi desteğinin her zamankinden biraz daha fazla olacağına işaret ederek, “Planlarımızı Türk yetkililerle görüşüp öyle yapıyoruz. Bu yılki desteğin enerjiye daha fazla olması Türk yetkililerinin isteği üzerine gerçekleşti. O yüzden 2016’da normalden daha fazla enerji finansmanı sağlayacağız” dedi. Türkiye için enerji kaynaklarının çeşitliliğinin ve arz güvenliğinin sağlanmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Ballekom “Bu yüzden de önümüzdeki yıllardaki enerji sektörünün portföyümüzdeki payı artacak” diye...