12 / 05 / 2024

AYD 2013 AVM tüketici algı araştırması

AYD 2013 AVM tüketici algı araştırması

AYD ( Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği ) ile GFK Türkiye işbirliğiyle “AVM Ziyaretçisi Büyüteç Altında” başlığıyla her yıl yapılan AVM Tüketici Algı Araştırması Sonuçları The Marmara Otel’de yapılan bir konferansla açıklandı...

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Şapkacı: AVM sektörü yeni yatırımlara ihtiyaç duyuyor!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD)   Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Şapkacı, AVM sektöründe yeni yatırımlara ihtiyaç olduğunu söyledi.

Mustafa Aydın'dan AVM'lerde ortak gider açıklaması!

UFRAD Franchising Derneği Genel Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın yaptığı açıklamada, “ AVM’lerde ortak gider şeffaflığı, markalarımızın ve sektörümüzün en büyük hakkı” dedi.

Mustafa Aydın: AVM kiracısı markalar birlik olmalı!

UFRAD Franchising Derneği Genel Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın, AVM ve mağazalar arasındaki kira sorunlarına değindi. Aydın, “AVM kiracısı markalar birlik olup ortak bir söylem geliştirirse sonuç alabilir. Aksi takdirde durum kiracılar açısından içinden çıkılmaz hale gelir” dedi. 

AYD'den AVM'lerin alacağı önlemlerle ilgili tavsiye kararı!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) tarafından yapılan açıklamada, AVM’lerin hangi önlem ve uygulamalarla açılabilecekleri hakkında tavsiye kararı verildi.

Didem Aydın: Zorlu Center olarak mağazalardan Nisan-Mayıs'ta da kira almayız!

Türkiye'de AVM'lerin açılması gündeme geldikten sonra, kira konusunda çeşitli tartışmalar da başladı. Zorlu Center Genel Müdürü Didem Aydın, AVM’lerin açılmasına ilişkin konuştu. Aydın, "Biz martta kiranın yarısını iade ettik. Nisanda almadık. Mayısta da almayız" dedi...

Perakendenin dev markaları mağazalarını kapatıyor!

Perakende sektöründe koronavirüs salgını ile tarihi bir süreç başladı. Ticaretin azalması ve AYD'nin AVM'lere kapatma tavsiyesi vermesiyle perakende sektörünün dev isimleri art arda mağaza kapattı. Türkiye’de dün itibari ile 50’ye yakın marka mağazalarını kapatma kararı aldı…

Hangi AVM’ler kapandı 2020? İşte kapanan AVM’lerin listesi!

Çin’de başlayan ve kısa süre dünyayı etkisi altına alan koronavirüse karşı ülkemizde önlem çalışmaları devam ediyor. Merak konusu olan ‘AVM’ler kapanacak mı?’ soruları üzerine, AYD'den AVM’lerin kapatılmasına yönelik tavsiye kararı geldi. Peki hangi AVM’ler kapandı? İşte kapanan AVM’lerin listesi…

AYD'den AVM’lerin kapatılmasına yönelik tavsiye kararı!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği'nce (AYD), halk sağlığı için toplum ve perakendecinin de talepleri dikkate alınarak, alışveriş merkezlerinin kapatılmasına yönelik bir tavsiye kararı alındı.

AVM kiralarında yüzde 50 indirim beklentisi! 

ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın, perakende ve hizmet sektörünün koronavirüs sebebiyle desteklenmesi gerektiğini söyledi. Aydın, "AVM kiracıları olmak üzere kira oranlarında Mayıs sonuna kadar yüzde 50 düşüş beklemekteyiz" dedi... 

UFRAD: AVM sahipleri, telefonlarımıza çıkmıyor!

UFRAD Genel Başkanı Dr. Mustafa Aydın, AVM'lere yapılan TL kullanma ve kuru sabitleme çağrısının karşılık bulmadığını, bazı AVM sahiplerinin telefonlara dahi yanıt vermediğini söyledi.

Yetkinlik Geliştirme ve Deneyim Paylaşım Atölyesi ilk mezunlarını verdi!

AYD’nin, AVM Sektörüne sorumlu liderlik yapmak ve sektörün sağlıklı gelişimine katkıda bulunmak amacıyla düzenlediği “Yetkinlik Geliştirme ve Deneyim Paylaşım Atölyesi” ilk mezunlarını Ankara’da; verdi.

AYD: AVM'lerde ciro hedefi 90 milyar lira!

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Hulusi Belgü, "2014'te gerçekleştirdiğimiz 75 milyar liralık ciro ile AVM'ler devletimize 20 milyarlık vergi katkısı sağladı, bu sene ciro hedefimiz 90 milyar lira" dedi.

AYD Başkanı Hulusi Belgü: Yıl sonuna kadar Türkiye'deki AVM sayısı 345 olacak!

AYD Başkanı Hulusi Belgü: 2014 yılı içinde tamamlanmış AVM yatırımlarına baktığımızda büyük ölçekli projelerin açılmış olduğunu görüyoruz. Bu yıl sektöre yapılan toplam yatırım ortalama 2.5 milyar dolara ulaştı.

AYD 2013 AVM tüketici algı araştırması Haberi

AYD 2013 AVM tüketici algı araştırması

AYD Başkanı Hulusi Belgü ve Yönetim Kurulu evsahipliğiyle gerçekleştirilen toplantı Genel Sekreter Nihat Sandıkçıoğlu’nun “Hoşgeldiniz”, Başkan Hulusi Belgü ile GFK Türkiye Genel Müdürü Fulya Durmuş’un “Açılış Konuşmaları”yla başladı.


AYD Başkanı Hulusi Belgü, AVM sektörünün gelişmesinden bahsederek, sektörün hızla büyüdüğünü  2013 yılının bu açıdan çok başarılı geçtini vurguladı. Kurlardaki dalgalanmaya dikkat çeken Belgü “Acaba bundan sonra neler olacak?” sorusunun kafalarda olduğunu bu nedenle kurları yakından takip ettiklerini söyledi. Bugün açıklanan AVM Tüketici Algı Araştırması Sonuçlarının kendileri açısından çok önemli olduğunu da sözlerine ekleyen Belgü,  “GfK ile yaptığımız AVM’lerde Tüketici Algısı Araştırmasının sonuçları bizler için çok önemli. AYD’yi bu kadar başarılı yapan, doğru verileri sizlerle paylaşarak doğru kararlar almanıza yardımcı olmak. Araştırma sonuçlarında da gördüğümüz üzere AVM’lerde ziyaretçilerin geçirdiği süre gittikçe artıyor....