28 / 04 / 2024

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Şapkacı: AVM sektörü yeni yatırımlara ihtiyaç duyuyor!

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Şapkacı: AVM sektörü yeni yatırımlara ihtiyaç duyuyor!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD)   Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Şapkacı, AVM sektöründe yeni yatırımlara ihtiyaç olduğunu söyledi.



Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) tarafından 2023 yılında 14'üncüsü gerçekleştirilen "AYD Alışveriş Ekonomisi Zirvesi" perakende ve AVM sektörünü buluşturdu. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan AYD Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Şapkacı, sektörde yeni yatırımlara ihtiyaç olduğunun altını çizdi.

Dernek tarafından gerçekleştirilen açıklamada; ALKAŞ işbirliği ile düzenlenen zirvede "1 Numaralı Markalar" ödülleri de sahiplerini bulduğu belirtildi.

Fiba Commercial Properties ana sponsorluğunda yapılan zirvede, "Orta Yaş Türkiye'si ve Perakende", "Dijitalleşme ve Enerji Tasarrufu", "AVM'lerde Alternatif Finansman Modelleri", "Değişen Müşteri ve Turizm Alışverişi", "Ticari Gayrimenkulde Yabancı Yatırımcının Önemi", "AVM'lerde Sürdürülebilirlik" gibi konular sektör profesyonelleri ve uzmanlar tarafından izleyicilere aktarıldı.

Etkinliğin açılışında yaptığı konuşmaya yer verilen AYD Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Şapkacı, 50 milyar dolar yatırım hacmine sahip piyasanın 450'ye yakın alışveriş merkezine ulaştığını ve ekosisteminde 2,1 milyon kişiye istihdam sağladığını belirtti.

2023 yılı itibarıyla alışveriş merkezlerinin, pandemi döneminin sıkıntılarını atlatmayı başardığına dikkat çeken Şapkacı, kasım ayında yaşanan hafif düşüşe rağmen bu yılın ilk üç çeyreğinin sonunda, 2022 yılına kıyasla yüzde 103 ciro artışı sağlandığı bildirildi.

Ziyaretçi sayılarının, geçen yılın ilk üç çeyreğine kıyasla yüzde 12 arttığı bilgisini veren Şapkacı, "Adet bazında satışlarda da önemli artışlar olmuştur. Yurt içinde büyümek isteyen markalarımız, ülkemize girmek isteyen yabancı markalar, yüksek doluluk oranları sebebiyle AVM'lerde yer bulmakta zorlanmaktadır. Bunun yanı sıra yakın zamanda borsaya açılmış ve açılacak perakende şirketlerimiz vardır." dedi.

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Şapkacı: AVM sektörü yeni yatırımlara ihtiyaç duyuyor!

YENİ EVM YATIRIMLARINA İHTİYAÇ VAR

Dünya Gazetesinde yer alan habere göre, Şapkacı, bu verilerin aynı zamanda sektörde yeni yatırımlara ihtiyaç olduğunu da gösterdiğinin altını çizdi.

Yeni yatırımların inşa edilmesinde ise uluslararası normların uygulanması ve özellikle de ticari gayrimenkul tanımının gerçekleştirilerek konut kira rejiminden ayrılması ile mümkün olacağına dikkati çeken Şapkacı, "Aynı şekilde, 2 basiretli tüccar arasındaki sözleşme serbestisinin uygulanması konusunda azami ölçüde hassasiyet gösterilmesi, yatırımların önünü daha fazla açacaktır" diye belirtti.

Şapkacı, Türkiye'nin ticari gayrimenkul yatırımları için büyük bir potansiyel barındırdığına, ilgili uluslararası normların uygulanması ve sözleşme serbestisi ile yatırımların artacağına inandıklarını kaydetti.

TOKİ'den Çankırı Elpan'a 99 konutluk yeni proje geliyor!

Konut sektörü inşaat malzemelerindeki fahiş zamlardan sonra durma noktasına geldi! 


Geri Dön