08 / 05 / 2024

aydın cami restorasyonu

aydın cami restorasyonu

Aydın Çine'de bulunan Ahmet Gazi Camisi'nde restorasyon çalışmaları tam gaz devam ediyor. 

TOKİ'den Aydın'ın o ilçesine 228 yeni konut geliyor!

Yeni konut yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Aydın'da 228 konutluk yeni proje hayata geçirecek. Projede ayrıca 3 dükkan ve 1 cami de yer alıyor.

Aydın Efeler'in konut, dükkan ve cami projesi mecliste!

Aydın'ın Efeler ilçesinde yapılması planlanan konut, dükkan ve cami projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TOKİ Aydın Çine 81 konut ihalesi yarın!

Aydın İli, Çine İlçesi 81 Adet Konut , 1 Adet Büfe ve Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi yarın saat 14:00'de yapılacak.

TOKİ Aydın Çine 81 konut ihalesi 23 Temmuz'da!

Aydın İli, Çine İlçesi 81 Adet Konut , 1 Adet Büfe ve Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 23 Temmuz 2020 tarihinde saat 14:00'de yapılacak.

Aydın'da 429 yıllık cami yeniden ibadete açıldı!

Aydın'da 429 yıllık Hacı Ali Ağa Camisi yenileme çalışmalarının ardından yeniden ibadete açıldı. Açılışa Buharkent İlçe Müftüsü Mehmet Karatuğ katıldı...

Aydın'daki Hacı Ali Ağa Camisi'nin restorasyonu tamamlandı!

Aydın'ın Karacasu ilçesinde bulunan 429 yıllık Hacı Ali Ağa Camisi, gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarının ardından ibadete açıldı.

Aydın'daki Ahmet Gazi Cami restorasyonu tam gaz!

Aydın Çine'de bulunan Ahmet Gazi Camisi'nde restorasyon çalışmaları tam gaz devam ediyor. 

Aydın İncirliova TOKİ 206 konut ihalesi yarın!

Aydın İli, İncirliova İlçesi 206 Adet Konut , 4 Adet Dükkan ve 1 Adet Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Aydın 206 konut ve 4 dükkan ihalesi 25 Nisan'da!

Aydın İncirliova İlçesi 206 Adet Konut , 4 Adet Dükkan ve 1 Adet Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 25 Nisan'da yapılacak.

TOKİ Aydın İncirliova 206 konut ihalesi 25 Nisan'da!

TOKİ Aydın İli, İncirliova İlçesi 206 Adet Konut, 4 Adet Dükkan ve 1 Adet Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 25 Nisan'da yapılacak...

TOKİ Aydın İncirliova projesi 25 Nisan'da ihaleye çıkıyor!

Aydın İli, İncirliova İlçesi 206 Adet Konut , 4 Adet Dükkan ve 1 Adet Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 25 Nisan 2019 tarihinde yapılacak.

Aydın İncirliova 206 konut ihalesi 25 Nisan'da!

Aydın İncirliova 206 Adet Konut , 4 Adet Dükkan ve 1 Adet Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 25 Nisan 2019 tarihinde saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

TOKİ Aydın İncirliova 206 konut ihalesi 25 Nisan'da!

Aydın İli, İncirliova İlçesi 206 Adet Konut , 4 Adet Dükkan ve 1 Adet Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 25 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek.

aydın cami restorasyonu Haberi

aydın cami restorasyonu

Aydın'ın Çine ilçesindeki tarihi Ahmet Gazi Camisi'nde restorasyon çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. İnşaatı hakkında detaylı bilgi bulunmayan cami 1308 yılında inşa edilmiş. Aydın'ın en eski camisi olarak da biliniyor. 

Aydın Hedef'te yer alan habere göre, Ahmet Gazi Camisi ve Ahi İbrahim Kümbeti restorasyon çalışmaları Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılıyor. Tarihi dokusuna uygun restore edilen caminin bahçe düzenlenmeside yapılıyor. Ayrıca,  Caminin içerisinde bulunan Ahmet Gazi’nin kardeşi Ahi Bayram’ın ya da İbrahim Efendi isimli bir kişiye ait olduğu sanılan türbede de çalışmalar sürüyor. Kaynak: Tarihi camide restorasyon çalışmaları devam ediyor....