21 / 05 / 2024

aydın dilek yarımadası

aydın dilek yarımadası

Aydın, Dilek Yarımadası'nda Bizans dönemine ait 3 şapelin kalıntıları bulundu...

TOKİ Aydın projesi yarın ihaleye çıkıyor! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Aydın Karacasu projesi yarın ihaleye çıkacak.

TOKİ Aydın projesiyle tam 322 yeni konut geliyor! 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Aydın 2023 projesi yarın ihaleye çıkıyor. Projede 322 adet konut yer alıyor.

Aydın-Denizli Otoyolu'nun yarısı tamam! Aydın-Denizli Otoyolu ne zaman açılacak? O tarih...

Hizmete açıldığında şu anki ulaşım süresini yarıya düşürecek olan Aydın-Denizli Otoyolu Projesi'nde yüzde 50'lik kısım tamamlandı. İşte ayrıntılar...

TOKİ Aydın projesinde son dakika müjdesi! Sadece bir ilçede 196 ucuz konut inşa edilecek! Kaçırmayın!

2023 yılına kadar 1 milyon 200 bin yeni konut inşa etmeyi hedefleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Aydın projesinin ihalesini yarın gerçekleştirecek.

İzmir, Aydın, Denizli, Manisa ve Muğla’da evine fatura gelenler dikkat! Paralarınız o tarihe kadar geri ödenecek!

İzmir, Aydın, Denizli, Manisa ve Muğla’da evine elektrik faturası gelenler eğer 16 gün içerisinde bunu yaparsa fatura ödemelerinin yarısı (maksimum 50 liraya kadar) geri ödenecek.

TOKİ'den Aydın Söke'ye 393 konutluk yeni proje!

Yeni yatırımlar için düğmeye basan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Aydın Söke'de 393 yeni konut inşa edecek. Projenin ihalesi yarın saat 14:00'te gerçekleştirilecek.

TOKİ Aydın Efeler 198 konut ihalesi yarın!

Yatırımlarına ara vermeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Aydın Efeler'de 198 yeni konut hayata geçirecek. Aydın Efeler 198 konut ihalesi yarın gerçekleştirilecek.

Aydın Söke'de konutlarını alamayan mağdurlar müteahhite dava açtı!

Aydın Söke'de 4 yıl önce yapımına başlanan 2 blok halindeki inşaattan ev satın alan 115 kişi, müteahhitin işi yarım bırakması sebebiyle mağduriyet yaşıyor. 

Üçağız Yarımadası'ndaki kaçak villa için ihale şartnamesi hazırlandı!

Antalya Demre'de 'Kekova' olarak bilinen bölgedeki Üçağız Yarımadası'nda inşa edilen denize sıfır villanın yıkımı için verilen 30 günlük yasal süre, 10 Aralık'ta doluyor. Yıkım için ihale şartnamesini hazırladı.

Aydın-Denizli Otoyolu'nun temeli yarın atılacak!

İzmir'i Antalya'ya bağlayacak otoyol güzergahının ikinci adımı olan Aydın-Denizli Otoyolu'nun temeli yarın atılacak.İzmir'i Antalya'ya bağlayacak otoyol güzergahının ikinci adımı olan Aydın-Denizli Otoyolu'nun temeli yarın atılıyor.

Antalya Üçağız Yarımadası'ndaki villa için yıkım ve para cezası kararı!

Antalya'nın Demre ilçesine bağlı 'Kekova' olarak da adlandırılan bölgedeki Üçağız Yarımadası'nda bulunan kaçak villa için, belediye tarafından yıkım ve 63 bin TL'ye yakın para cezası kararı alındı.

Üçağız Yarımadası'ndaki kaçak villa için yıkım kararı alındı!

Antalya'nın Üçağız Yarımadası'nda, bir İngiliz tarafından İmar Barışı kapsamında Yapı Kayıt Belgesi alınıp inşa edilen kaçak villa için yıkım kararı alındı. 

Üçağız Yarımadası'ndaki kaçak villanın Yapı Kayıt Belgesi iptal edildi!

Antalya'nın Demre ilçesinde 'Kekova' olarak da bilinen bölgede bulunan Üçağız Yarımadası'nda, İngiliz Cloudya Jamey Hankes'in 10 yıl önce satın alınan kaçak yapının yerinde yapılan denize sıfır villanın Yapı Kayıt Belgesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce iptal edildi.

aydın dilek yarımadası Haberi

aydın dilek yarımadası

    Dilek Yarımadası'ndaki ormanlık alanda Bizans dönemine ait 3 tarihi şapel bulundu. Şapellerin restore edilerek turizme kazandırılması için çalışma başlatıldı. 

     Dilek Yarımadası Milli Park Müdürü Erdinç Kutsal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Milli Park içinde yürüttükleri çalışma sırasında tarihi kalıntılara rastladıklarını, yapılan incelemede yapıların erken Bizans dönemine ait şapeller olduğunun belirlendiğini kaydetti.

     Tarihi şapellerin kültür envanterine geçirilmesi için girişimde bulunduklarını belirten Kutsal, şöyle devam etti: 

     ''Birbirlerinden 1'er kilometre uzaklıkta bulunan tarihi şapellerin kültür envanterine geçirilmesi amacıyla Aydın Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu yetkililerini Milli Park'a davet ettik. Şapellerin tescil edilip kayıtlara geçirilmesini sağladık. Şapellerin her birinin içerisinde odalar, mutfak ve avlu kısımları bulunuyor. Ayrıca şapellerin iç kısımlarında mum koyulan yerler ve dua edilecek kısımlar...