28 / 08 / 2024

Aydın hazine arazileri

Aydın hazine arazileri

Aydın Didim'de Hazine arazilerine yönelik usulsüzlük soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen 15 şüpheliden 1'i tutuklandı.

Milli Emlak 34 ilde hazine arazileri satışı başladı...

Milli Emlak, Hazine arazileri listesi yayımlandığını açıkladı. Milli Emlak / arsa satışları 2024 ilanlarını yayımlandı. Buna göre, satılık hazine arazileri, arsalar için sudan ucuz fiyatlarını açıkladı. İşte haberin detayları...

Hazine arazileri boşaltılacak, kaynağa dönüştürülecek! Konut ihtiyacı olanlara düşük bedelle satılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Hazine arazileri ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve kaynağa dönüştürüleceklerini, halka arz edileceklerini, önceliğin konut ihtiyacı olanlarda olacağını vurguladı. İşte ayrıntılar..

Konut fiyatlarını yüzde 40 düşürecek adım: Hazine arazileri imara açılıyor! 

Türkiye'de konuttaki arz talep dengesinin bozulması konut fiyatlarını uçurdu. Konut fiyatlarını dengelemek için harekete geçen hükümet bazı büyükşehirlerdeki hazine arazileri imara açılacak. Sektör temsilcileri konut fiyatlarını yüzde 40 düşüreceğini belirtiyor...

Hazine arazileri nedir? Hazine arazileri nereden, nasıl alınır? 

Bakan Mehmet Özhaseki'nin Hazine arazilerinin imara açılacağını söylemesinden sonra Hazine arazileri gündemde yer aldı. Peki, Hazine arazileri nedir? Hazine arazileri nereden, nasıl alınır? İşte detaylar...

Hazine arazileri tarıma kazandırılacak!

Ecrimisil ödeyerek hazine arazileri üzerinde tarım faaliyeti yürüten vatandaşların haklarının korunması için Meclis araştırması amacıyla önerge verildi.

Son 18 yılda Milli Emlak'ın satın aldığı Hazine arazileri TBMM'de!

2002-2020 yılları arasında Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından satılan Hazine arazileri meclis gündemine taşındı. CHP'li Bingöl, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Hazine arazileri yetmez, teşvik sistemi de değiştirilmeli!

Ekonomide son alınan kararların korona virüs gerekçesiyle gündelik olmamasını temenni eden üreticiler, “Hazine arazileri yetmez, destekleme ve teşvik sistemi de değiştirilmeli” çağrısında bulundu. 

Milli Emlak'ın son 10 yılda sattığı Hazine arazileri mecliste!

Son on yılda Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından satışı yapılan veya kiralanan Hazine arazileri meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Öztürk konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Satışı yapılan Hazine arazileri meclis gündeminde!

Muğla'nın Bodrum ve Fethiye ilçelerinde satışı yapılan ve özelleştirme programı kapsamına alınan Hazine arazileri meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Ergun, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Aydın'da imar yolsuzluğu operasyonu: 15 gözaltı!

Aydın merkezli Ankara, İzmir, Mardin, Mersin ve İstanbul'da düzenlenen operasyonlarda, Hazine'ye ait denize yakın kıymetli araziler üzerinde usulsüz işlemler yaptıkları gerekçesiyle aralarında kamu personelinin de bulunduğu 15 şüpheli gözaltına alındı..

Aydın'da hazine arazilerinde usulsüzlük iddiası!

Aydın'ın Didim ilçesinde hazine arazilerine yönelik usulsüzlük soruşturması kapsamında 27 şüpheli gözaltına alındı.

Van Gürpınar'da hazine arazileri konulu toplantı yapıldı!

Van'ın Gürpınar ilçesinde hazine arazilerinin kiralanması ve satışı ile ilgili toplantı gerçekleştirildi. Hazine arazileri toplantısı Kültür Merkezinin konferans salonunda yapıldı.

20 ildeki hazine arazileri satılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Beştepe'de açıkladığı 100 Günlük Eylem Planı kapsamında taşınmaz yönetimine yönelik önemli kararlar alındı. Plana göre tahsisli hazine arazileri ekonomiye kazandırılacak.

Aydın hazine arazileri Haberi

Aydın hazine arazileri

Aydın'ın Didim ilçesinde, hazine arazilerine yönelik usulsüzlük soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen 15 şüpheliden 1'i tutuklandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Hazine arazilerinin usulsüzlük yapılarak zimmete geçirildiği iddiaları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 15 şüphelinin Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı. 

Aralarında Didim Ticaret Odası Başkanı H.E'nin de bulunduğu 14 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 1 kişi ise tutuklandı.

Bu kapsamda gözaltına alınan, açığa alınan Denizköy Mahallesi Muhtarı M.Ö. ile Fevzipaşa Mahallesi Muhtarı A.O.Ç'nin jandarmadaki işlemleri ise sürüyor.

Olay

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 12 Şubat'ta Didim ilçesinde hazine arazilerinin usulsüzlük yapılarak zimmete geçirildiği iddiaları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında eş zamanlı operasyon düzenlemiş, aralarında Didim Ticaret Odası Başkanı H.E, bazı emlakçılar ve harita mühendislerinin de bulunduğu 27 kişi ile dün açığa alınan Denizköy Mahallesi...