02 / 05 / 2024

aydın hızlı tren projeleri

aydın hızlı tren projeleri

Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, 60 yıldır hayali kurulan Çıldır Havaalanı'nın alternatifinin Adnan Menderes Havaalanı'na bağlantıyı sağlayacak hızlı tren olabileceğini söyledi.

Arsaların değerleneceği bölge belli oldu: İstanbul-Ankara Süper Hızlı Tren projesi fiyatları katlayacak!

İstanbul-Ankara arasında hayata geçirilmesi planlanan Süper Hızlı Tren Projesi ile arsa fiyatlarının katlanması bekleniyor. Gayrimenkul Uzmanı Gamze Özlü, konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.  

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattının ilk seferi gerçekleşti!

Merakla beklenen Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattının ilk seferi gerçekleşti. Gerçekleştirilen sefere Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım da katıldı.

Yerli ray kullanılarak yapılan Ankara-Sivas Hızlı tren hattı yarın açılıyor!

Yarın, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun açıklamasına göre, Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bir yolculuk gerçekleştirilecek.

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nda sona gelindi! Yarın açılıyor!

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nın açılışında sona gelindi. İki il arasında demiryolu ile 12 saat olan seyahat süresini 2 saate düşürerek olan hat yarın açılıyor.

Ankara-Sivas hızlı tren seferlerinin açılmasına son 5 gün kaldı!

Binlerce kişinin heyecanla beklediği Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nın 26 Nisan'da açılması planlanıyor.

Ankara-Sivas hızlı tren hattının açılacağı tarih resmen belli oldu! Hemen bakın!

Pek çok kişinin merakla beklediği Ankara-Sivas hızlı tren hattının açılacağı tarih resmen belli oldu Peki Ankara-Sivas hızlı tren hattı ne zaman açılacak?

Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı'nın temeli bugün atılıyor! Ankara-Kayseri Hızlı Tren Hattı ne zaman tamamlanacak?

Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı'nın temeli bugün atılıyor. Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı'yla Ankara-Kayseri arası 2 saate düşecek. Peki Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı ne zaman açılacak? İşte Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı'yla ilgili merak edilenler...

Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı yarın açılıyor!

Heyecanla beklenen Konya ile Karaman Hızlı Tren Hattı yarın açılıyor. Hızlı tren hattı ile Konya, Karaman arasındaki seyahat süresini 40 dakikaya düşecek.

Bursa'daki hızlı tren projelerinde son durum ne?

Olaycom yazarı Ahmet Emin Yılmaz, bugünkü köşesinde Bursa'daki hızlı treni ve Gemlik trenini kaleme aldı. İşte Ahmet Emin Yılmaz'ın 'Hızlı tren engeli aştı, hızlandırılmış inşaat başlıyor: Bu defa olacak mı?' başlıklı yazısı...

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın açılış tarihi TBMM'de!

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattının ne zaman açılacağına ve TCDD Genel Müdürlüğüne yapılan atamaya ilişkin soru önergesi verildi. CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek konuyu meclise taşıdı. 

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı yarın açılıyor!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Çiğdem Toker bugünkü köşesinde Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı'nı kaleme aldı. İşte Çiğdem Toker'in o yazısı...

Kırklareli Alpullu'da hızlı tren hattı inşaatının denetlenmesi önerisi TBMM'de!

Kırklareli'nin Alpullu beldesinde yaşanan sel felaketine ve bölgedeki hızlı tren hattı inşaatının denetlenmesi önerisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Kayan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Hızlı tren hattı yapımında ortaya çıkabilecek sorunların tespit edilmesi için önerge verildi!

Hızlı tren hattı yapımına yönelik olarak ortaya çıkabilecek sorunların tespit edilerek çözüm yollarının belirlenmesi için meclise önerge verildi.

aydın hızlı tren projeleri Haberi

aydın hızlı tren projeleri


Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, 60 yıldır hayali kurulan Çıldır Havaalanı'nın alternatifinin Adnan Menderes Havaalanı'na bağlantıyı sağlayacak hızlı tren olabileceğini söyledi.

Çıldır Havaalanı'nın havayolu ulaşımına açılmasıyla ilgili tartışmaların gündeme geldiğini kaydeden Vali Koçak, bu konuda bir an önce yol haritasının belirlenmesi gerektiğinin altını çizdi.


"Sorunu çözer"


Çıldır Havaalanı'nın açılmaması durumunda hızlı tren projesinin sorunu kökten çözeceğini kaydeden Vali Koçak, "Havaalanı olmayacaksa hızlı trene yönelmek Aydın'ın Adnan Menderes Havaalanı ile bağlantısını çok güçlendirecektir.

Bu yönde adımların atılması gerekir. Hızlı trene geçilmesi ilimizin havayolu ulaşımında daha etkili olabilir" dedi.

Ömer Faruk Koçak'ın sunduğu bu alternatif çözüm önerisinin Çıldır Havaalanı için beklenti içinde olan sivil toplum kuruluşları ile vatandaşları hayal kırıklığına uğrattığı ifade edildi.



Yeni...