05 / 05 / 2024

aydın üniversitesi kentsel dönüşüm semineri

aydın üniversitesi kentsel dönüşüm semineri

İstanbul Aydın Üniversitesi, “Kentsel Dönüşüm ve Güvenlik Söyleminde Mekanın Yeniden Üretimi: ‘Suç Mahal(le)leri’” başlıklı seminer düzenledi. Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Deniz Özçetin, kentsel dönüşüm sürecine değindi.

Aydın’a kentsel dönüşüm müjdesi! Projenin maliyeti 50 milyon TL!

Aydın’ın Nazilli ilçesinde kentsel dönüşüm ile ilgili çalışmalarda sona yaklaşıldı. Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, konuya ilişkin açıklamalarda bulunarak ilk kazmanın Karaçay bölgesine atılacağını söyledi.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi sözleşmeli personel alıyor! İşte detaylar…

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi sözleşmeli personel alım ilanına çıktı. İlanlara son başvuru tarihi 27 Şubat 2023 olarak açıklandı.

Aydın Düzgün'den Beykoz Tokatköy kentsel dönüşüm açıklaması!

CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın, Beykoz Tokatköy Mahallesi’nde kentsel dönüşüm projesine yönelik  yaşanan sıkıntılardan sonra  meclis üyeleri ve mahalle sakinleri  ile bir araya geldi.  Meclis üyeleri ve mahalle sakinleri ile birlikte yapmış olduğu toplantıda gerekli açıklamaları yaptı. 

Aydın Şalcı'dan Kanal İstanbul açıklaması!

Altınbaş Üniversitesi Mühendislik ve Kanal Doğa Bilimleri Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Yüksek Mühendis Aydın Şalcı, Kanal İstanbul projesiyle ilgili konuştu. Aydın Şalcı, “Kanal İstanbul’dan gemiler geçemez” dedi.

Aydın Arasta Kentsel Dönüşüm Projesi onaylandı!

Aydın Korkuteli Belediyesi heyeti Arasta Projesi ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yaptığı görüşmenin ardından ilçeye sevinçli haberle döndü.

Aydın'da 8. kattan düşen inşaat işçisi öldü!

Aydın merkez Efeler ilçesi Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Kampüsünde yer alan yurt inşaatında çalışan Doğan Mıhçı iskeleden düşerek yaşamını yitirdi.

Kentsel dönüşüm fırsata dönüştürülmeli!

İstanbul Aydın Üniversitesi'nde, Aydın Düşünce Platformu tarafından düzenlenen "Şehir ve Medeniyet" konferansına, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de katıldı. Özhaseki konferansta önemli açıklamalar yaptı. 

Remzi Aydın'dan kentsel dönüşüm açıklaması!

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili bazı açıklamalar yaptı.

İstanbul Aydın Üniversitesi'nde müteahhit sertifika programı açıldı!

Türkiye'nin ilk müteahhit sertifika programı açıldı. Program, İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından hayata geçiriliyor. Müteahhit sertifika programına katılmak için üniversite şartı aranmıyor.

Vatandaş kentsel dönüşüm sürecine dahil edilmeli!

İstanbul Aydın Üniversitesi, “Kentsel Dönüşüm ve Güvenlik Söyleminde Mekanın Yeniden Üretimi: ‘Suç Mahal(le)leri’” başlıklı seminer düzenledi. Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Deniz Özçetin, kentsel dönüşüm sürecine değindi.

Aydın Nazilli'de kentsel dönüşüm için yetki verildi!

Aydın Nazilli'de Eski Sanayi Sitesi’nin kentsel dönüşümle yenilenmesi için Çevre Şehircilik Bakanlığından Belediye Başkanı Haluk Alıcık’a tam yetki verildi.

Aydın Ilıcabaşı Mahallesi'nde kentsel dönüşüm yeniden başlıyor!

Aydın'ın Efeler ilçesinde Ilıcabaşı mahallesindeki dönüşüm projesinde 10-15 katlı binalar yapılacağı için mahalleli itiraz etmişti. Mahalle muhtarı Alim Tarım, ilk olarak kendisiyle görüşme yapan yetkililerden çalışmaların bir an önce başlatılmasını istediğini söyledi.

Aydın Ilıcabaşı'nda kentsel dönüşüm krizi!

Aydın'da Büyükşehir Belediyesi'nin llıcabaşı mahallesinde uygulayacağı projeyi benimsemeyen vatandaşlar, "Evimizi yıktırmayız" diyerek topladıkları imzaları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na ulaştırdı.

aydın üniversitesi kentsel dönüşüm semineri Haberi

aydın üniversitesi kentsel dönüşüm semineri

İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından düzenlenen “Kentsel Dönüşüm ve Güvenlik Söyleminde Mekanın Yeniden Üretimi: ‘Suç Mahal(le)leri’” başlıklı seminerde konuşan Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Deniz Özçetin, kentsel dönüşüm sürecinin güvenlik yaklaşımlarına etkilerini anlattı.


“KENTSEL DÖNÜŞÜMDEN BAŞKA ÇARE YOK”

Kentsel dönüşüm nedeniyle yeniden üretilen semtlerin sakinlerinin şehrin dış çeperlerine çıkarak üretimden ve yaşamdan koptuğunu, bu nedenle de yasa dışına yöneldiklerini ifade eden Dr. Özçetin, “Yakın gelecekte İstanbul’da büyük bir depremin beklendiği ve bunun tek çaresinin de kentsel dönüşüm olduğu muhakkak. Ancak bu sürecin, dönüşüme alınan muhitin sakinlerinin dışlanıp kriminalize edilmeden gerçekleştirilmesi gerekiyor” diye konuştu. 


“MEDYADAKİ SÖYLEM DAMGALAYICI” 

Seminerde İstanbul’un Tarlabaşı ve Hacıhüsrev semtlerinde gerçekleştirdiği bir çalışmayı sunan Dr. Özçetin, “Bu iki semt de yıllardır suçla özdeşleşmiş semtler. Ancak bu noktada son derece yanlış bir söylem...