20 / 05 / 2024

aydındaki binalar

aydındaki binalar

Aydın'da en yüksek bir depremin 6,5 şiddetinde olabileceğinin ön görüldüğünü dile getiren Necdet Evlimoğlu, Aydın'ın fay hattına yakın olması nedeniyle yaşanacak bir depremin şiddetinin büyük olacağını dikkat çekti.

1957 yılında Aksaray civarındaki bina ve dükkanlar yıkılmış!

1957 yılında,  Aksaray civarındaki binalarla, Saraçhane ile Beyazıt arasındaki binaların ve dükkanların yıkımına karar verilmiş.

Büyükçekmece'de istinat duvarı çöktü! Site sakinleri ayaklandı! Binaların boşaltılması ve mühürlenmesi gerekiyor!

Büyükçekmece'de kuvvetli yağışın etkisiyle bir sitenin içinde bulunan istinat duvarı çöktü. Site sakinlerinden Pınar Özer Aydın, "Binaların boşaltılması, mühürlenmesi gerekiyor" diyerek tepki gösterdi.

Kentsel dönüşümde müteahhitler harçlardan muaf mı?

Kentsel dönüşüm kapsamındaki binalar bazı harç ödemelerinden muaf tutuluyor. Peki, kentsel dönüşümde müteahhitler de harçlardan muaf mı?

Rize İyidere'de dere yatağındaki binalar yıkılıyor!

Rize'nin İyidere ilçesinde dere yatağındak hayata geçirilen binaların kontrollü olarak yıkım çalışmaları başladı.

Eczacıbaşı Cennet Koyu'ndaki binaları için imar barışından yararlandı!

Eczacıbaşı Grupları'nın Bodrum Cennet Koyu'nda yer alan arazilerinde yer alan yapılar için imar barışına başvurduğu ve imar barışından yararlandığı belirtildi.

Ekrem İmamoğlu'ndan son dakika Kanal İstanbul paylaşımı! 

Çiftçilerle hasat dağıtımına çıkan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul Projesi'ne gönderme yaparak "Birinin aklından kanalın kenarındaki binalar geçer, bizim de aklımızdan sulama kanalları geçiyor"

Çankaya Açelya Apartmanı etrafındaki binalar tahliye ediliyor!

Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan Açelya Apartmanı'nın etrafındaki binalarda tahliye çalışmaları devam ediyor. 

Aydın Büyükşehir Belediyesi depreme karşı binaları güçlendirecek!

Aydın Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde bulunan binaları depreme karşı güçlendirme çalışmaları yapmak için çalışmalara başladı. 

Aydın'daki kamu binalarının kira tutarları mecliste!

Aydın'da kamu kurum ve kuruluşlarına ait binaların kira tutarları meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Aydın Efeler'de binaların 4’te 3’ü dayanıksız!

Aydın'da Efeler Belediyesi, olası bir deprem için çalışmalara başladı. Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, "Efeler ilçesindeki binaların 4’te 3’ü deprem yönetmeliğinden önce yapılmış binalar. Bu binaların dayanıklılığıyla ilgili sorunlarımız var" dedi.

Yerebatan Sarnıcı'nda çökme tehlikesi tespit edildi!

Bir süre önce başlayan Yerebatan Sarnıcı restorasyonunda korkutan bulgulara ulaşıldı. İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Oktay Özel'in açıklamasına göre; sarnıç ve etrafındaki binalar çökme riski nedeniyle tehlike altında.

Adalar'da binalar analiz edilecek!

Olası İstanbul depremi için çalışmalar devam ediyor. Risk altındaki binaları tespit etmek için mesai harcayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Şubat 2021'de Adalar'da bina analizlerini başlatacak.

Aydın'da depreme dayanıksız olduğu tespit edilen okul binaları mecliste!

Aydın'da depreme dayanıksız olduğu tespit edilen okul binaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

aydındaki binalar Haberi

aydındaki binalar

Aydın'da en yüksek bir depremin 6,5 şiddetinde olabileceğinin ön görüldüğünü dile getiren Jeofizik Mühendisleri Odası Aydın İl Temsilcisi Necdet Evlimoğlu, Aydın'ın fay hattına yakın olması nedeniyle yaşanacak bir depremin şiddetinin büyük olacağını dikkat çekti. Aydın'daki binaların depreme dayanıklılık yönünden zayıf olduğunun altım çizen Evlimoğlu, Aydm halkı başta olmak üzere Türk toplumunun depreme karşı yeterli bügi ve donanım sahip olmadığım öne sürdü. Deprem anında evin sağlam olduğu duygusunun önemli olduğu gibi sakin ve soğukkanlı davranmak gerektiğini dikkat çeken Evlimoğlu, "Deprem sırasında en önemli unsur binanızın sağlam olduğu yönünde bir duygu var ise deprem sırasında korkuya kapılarak saçma sapan hareketler yapmamak gerekir. Kendimizi sakatlayacak davranışlar ve hareketler ile karşı karşıya kalmayız. Binam zarar görse de ben zarar görmeyeceğim hissini taşımak deprem...