30 / 07 / 2024

aydınlatma master planı 2015

aydınlatma master planı 2015

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentin gece görünümünü daha belirgin kılmak ve aydınlatma kirliliğine son vermek için "Aydınlatma Master Planı" hazırlatacak.

İstanbul'da Aydınlatma Master Planı uygulanacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentin gece görünümünü daha belirgin kılmak ve aydınlatma kirliliğine son vermek için 'Aydınlatma Master Planı" hazırlatacak. Proje İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü tarafından yürütülecek.

Kemeraltı için master plan hazırlanacak!

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Kemeraltı için master plan hazırlamayı ve bölgeyi 10 yıl içinde bambaşka bir çehreye kavuşturmak istediklerini dile getirdi. 

Tarihi yapılar, doğru aydınlatma ile kentlere kazandırılmalı!

ZEVE Aydınlatma Tasarım Stüdyosu kurucularından Ayrım Yaser Talu, zengin bir tarihi mirasa sahip olan İstanbul başta olmak üzere, ülkemizin farklı kentlerinde yer alan sembolleşmiş tarihi yapıların doğru aydınlatma tasarımı ile yeniden ele alınması gerektiğine inanıyor.

İzmir'in deprem master planı güncellenmeli!

Doğal Afetlerde Kadınlar Çalıştayı'nda İzmir'in afet planı ile ilgili üç önemli adım için değerlendirmeler yapıldı. İzmir Kent Konseyi Başkanı Çağrı Gruşçu, 18 yıl önce hazırlanan İzmir'in deprem master planının bir an önce güncellenmesi çağrısında bulundu.

Çağdaş 1 Metal İnşaat Aydınlatma Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çağdaş 1 Metal İnşaat Aydınlatma Ticaret Limited Şirketi Ramazan Mürekepçi tarafından 10 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Çamlıca Camisi'ne özel aydınlatma hazırlanıyor!

İnşaatı devam eden Çamlıca Camisi'nin aydınlatma sistemleri yapılıyor. İstanbul'un en hakim tepesinde inşa edilen camiye, dışarıdan kurulacak özel ışık sistemiyle özel aydınlatma yapılıyor.

Isparta ve Burdur için Tabiat Turizmi Master Planı hazırlandı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, 18 tesisin temel atma töreni için Isparta'ya gitti. Erdoğlu, "Isparta ve Burdur bölgesi için Tabiat Turizmi Master Planı'nı hazırladık." dedi.

LAMP 83’ten 2017 aydınlatma çözümleri!

Aydınlatma sektöründe son teknoloji ve uzun ömürlü ürünleriyle dikkatleri çeken LAMP 83, 2017 aydınlatma trendlerini mekanlara getiriyor…

Alır Elektrik İnşaat Hırdavat Ve Aydınlatma Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alır Elektrik İnşaat Hırdavat Ve Aydınlatma Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi 10 bin TL sermaye ile bugün Ömür Gemicioğlu imzasıyla kuruldu.

Nurlu Aydınlatma İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nurlu Aydınlatma İnşaat Ticaret Limited Şirketi 100 bin TL sermaye ile bugün Gazi Öksüz imzasıyla kuruldu.

LED ve Aydınlatma Fuarı 6-9 Ekim'de!

LED alanında dünyanın nadir fuar ve etkinliklerinden, yeni nesil Aydınlatma alanında Türkiye ve bölgedeki en büyük fuarı olan LED ve Aydınlatma Fuarı, global sektörü 12. kez buluşturmaya hazırlanıyor

Altınşehir ve Tahtakele kentsel dönüşümü için master plan hazırlanıyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkankığı (TOKİ) Avcılar Tahtakale Mahallesi ve Başakşehir Altınşehir Mahallesi'nde kentsel dönüşüm için master plan hazırlatacak.

Antalya'da ciddi bir master plan çalışması yapılmalı!

İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, “Antalya'da depreme hazırlıklı olabilmek için ciddi bir master plan çalışması yapmak gerek” dedi.

Schréder Dialux Plugin, dış aydınlatma tasarımlarında fark yaratıyor!

Aydınlatma sektörünün lider kuruluşlarından Schréder yenilikçi bakış açısıyla kullanıcı dostu çözümler üretmeye devam ediyor. Schréder, Schréder Dialux Plugin’le dış aydınlatma tasarımlarında önemli fark yaratıyor.

aydınlatma master planı 2015 Haberi

aydınlatma master planı 2015

İstanbul'un gece görünümünü daha belirgin kılmak ve aydınlatma kirliliğine son vermek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından "Aydınlatma Master Planı" hazırlatılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü tarafından yürütülecek çalışmanın şartnamesinde, İstanbul'un gece aydınlatmasının yeterli olmadığı vurgulandı. Gündüz fark edilen kent siluetinin gece algılanmadığı ve birçok tarihi yapının görülmediği belirtilen şartnamede, bu durumun şehrin gece kullanımını etkilediği, turizm ve güvenlik gibi konularda olumsuzluklara neden olduğu kaydedildi. Bu nedenlerle hazırlanacak "Aydınlatma Master Planı", şehrin gece aydınlatmasının modellenmesini amaçlıyor. Bu çalışma ile İstanbul ilk kez böyle bir plana sahip olacak. Plan sayesinde kentin gece görüntüsüne dair bir vizyon belirlenecek. Kentin-uzakta ve farklı görüş alanlarından görülebilir bir yapıya dönüşmesi sağlanacak. 


İstanbul'a...