03 / 05 / 2024

Isparta ve Burdur için Tabiat Turizmi Master Planı hazırlandı!

Isparta ve Burdur için Tabiat Turizmi Master Planı hazırlandı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, 18 tesisin temel atma töreni için Isparta'ya gitti. Erdoğlu, "Isparta ve Burdur bölgesi için Tabiat Turizmi Master Planı'nı hazırladık." dedi.



Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, anayasa değişikliği referandumunun, tarihin çok önemli bir dönüm noktası olduğunu bildirdi.


Bakanlığınca yaptırılacak 18 tesisin temel atma töreni için Isparta'ya gelen Eroğlu, ilk olarak Vali Şehmus Günaydın'ı makamında ziyaret etti. Daha sonra valiliğin toplantı salonunda gazetecilere açıklamalarda bulunan Eroğlu, Isparta'ya 196 milyon liralık yatırımla 18 tesis kazandıracaklarını söyledi.


 Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak son 14 yılda 145 milyar liralık yatırım yaptıklarına işaret eden Eroğlu, ülkeye suyla alakalı 6 bin 298 tesis kazandırdıklarını bildirdi.


Isparta'nın en fazla ziyaret ettiği illerden birisi olduğunu belirten Eroğlu, her gelişte yeni müjdeler verdiğini hatırlattı. Daha önce verdikleri 562 milyon liralık 79 müjdenin büyük bir kısmının gerçekleştiğini ifade eden Eroğlu, "Şeffaf ve sözünün eri bir hükümetiz, verdiğimiz sözü sonuna kadar takip eder ve yerine getiririz. Şimdi ise yaklaşık 400 milyon liraya mal olacak 28 müjdeyle geldik. Bunları da en kısa sürede tamamlayıp Ispartalıların hizmetine sunacağız." diye konuştu. 


Isparta'yı da içine alan Akdeniz Gelişim Projesi'nin önemine değinen Eroğlu, projenin 31 Aralık 2019'da bitirileceğini kaydetti. Eroğlu, şöyle devam etti:


"Isparta ve Burdur bölgesi cennet gibi. Bu cenneti dünyaya tanıtmak istiyoruz. Bunun için Tabiat Turizmi Master Planı'nı hazırlayarak tamamladık. Antalya'ya gelen turistlerin yüzde 20'sinin bu bölgeyi de ziyaret etmesini hedefliyoruz. Bölgenin bu potansiyeli var. Önümüzdeki ay bütün tarafların katılımıyla bir toplantı yapılacak. Eylem planını hayata geçireceğiz. Hedef kitlemiz zengin turistler. Çünkü tabiat ve doğa turizmine gelen turistler ortalama 5 bin dolar döviz bırakıyor."


Isparta Belediye Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ı da makamında ziyaret eden Eroğlu, daha sonra AK Parti İl Başkanlığına geçti. 


AA


Geri Dön