29 / 04 / 2024

ayid yeşil kent enerji verimliliği panelinde ne konuşuldu

ayid yeşil kent enerji verimliliği panelinde ne konuşuldu

Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİD), "Yeşil Kent: Enerji Verimliliği" paneliyle sektör temsilcileriyle bir araya geldi. AYİD'in 250 üyesinin katıldığı panelde, yeşil binalar ve enerji verimliliği konuları konuşuldu.

Park Mozaik Su'da teslimler başladı! Ankara’nın yeşil dostu Leed Gold Sertifika’lı ilk konut projesi!

Park Mozaik Su'da teslimler başladı! Tepe ve Mesa güvencesi ile hayata geçirilen proje başkent Ankara’nın yeşil dostu Leed Gold Sertifika’lı ilk konut projesi olma özelliğine sahip...

Şehir planlamalarında yeşil bina dönemi!

İklim krizinin baş göstermesi ile beraber yeşil bina ve yatay mimarinin önemi gittikçe arttı. Bu süreçte şehir yöneticilerine büyük sorumluluklar düştüğünü dile getiren Hüseyin Oflaz yeni kent planlamasındaki anahtar kelimenin "yeşil" olacağını dile getirdi. 

Aydın'a 500 dönümlük yeşil alan projesi!

Kent için vizyon projelerini açıklayan CHP’li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı ve yeni dönem ‘Millet İttifakı’ adayı Özlem Çerçioğlu, yeşil alan projesini anlattı.

Sanayi alanları yeşil alan olsun!

Hükümet, kent içinde kalan organize sanayi bölgelerini taşıyacak. CHP’li Faik Öztrak, taşınanan bölgelerin yeşil alan olmasını istediklerini dile getirdi.

Kent İncek, Ankara’nın en yeşil projesi olmayı hedefliyor!

Kent İncek kişi başına düşen 14 metrekare yeşil alan İle Ankara’nın en yeşil projesi olmayı hedefliyor. Büyükşehirlerde yeni konut projeleri birbiri ardına yükselerek, yeni yaşam merkezleri oluştururken, firmaların en büyük kozu yeşil alan ve peyzaj oluyor.

Enerji sektörü yeşil bina standartlarıyla tanıştı!

Enerji sektörü yeşil bina standartlarıyla tanıştı. Bursagaz’ın Genel Müdürlük binası, Bursa kent merkezinde LEED-çevre dostu bina sertifikası alan ilk bina olarak kayda geçti.

Yeşil Yol Projesi ile D-100 karayolu şehrin dışına çıkarılıyor!

Yeşil Yol Projesi kapsamında, ulaşıma kapatılacak kent merkeziden geçen D-100 karayolunun 9,5 kilometrelik bölümde, şehrin ortasında yeşil bir kuşak oluşturulacak.

Çarpık yapılaşma yeşil alanları azalttı!

Son zamanlarda kent içindeki yeşil alanların varlıkları birtakım nedenlerle yok edilmekte. Yerel idarelerin imar çalışmalarında yeşil alanlara ilişkin planlar yapılmasına karşın yetersiz kalınıyor.

Antakya'daki metruk araziler yeşil alana dönüştürülüyor!

Antakya Belediyesi kent genelinde metruk alanların hepsini yeşil alanlara çevirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bu bağlamda TOKİ konutları civarındaki 10 bin m2 lik metruk arazi yeşil alana dönüştürülecek.

Mebuskent Türkiye'nin en büyük yeşil alana sahip konut projesi!

Aymor Grup tarafından Ankara'nın Batıkent Karacakaya bölgesinde gerçekleştirilen Mebuskent, Türkiye'nin en büyük yeşil alana sahip konut projesi olarak öne çıkıyor.

Mebuskent Türkiye'nin en büyük yeşil alana sahip konut projesi!

Aymor Grup tarafından Ankara'nın Batıkent Karacakaya bölgesinde gerçekleştirilen Mebuskent, Türkiye'nin en büyük yeşil alana sahip konut projesi olarak öne çıkıyor.

Kahramanmaraş İl Emniyet Binası yeşil alana dönüştürülecek!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde bulunan ve Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün raporuna göre tehlike arz ettiği belirtilen Kahramanmaraş İl Emniyet Binasını yıkarak yeşil alana dönüştürüyor...

Van’da Yeşil Alan Ve Park Çalışması!

Van Büyükşehir Belediyesi’nin 2015 yılı içerisinde açıkladığı yeşil alan ve park çalışmaları devam ediyor. Yapımına geçen yıl başlanan Van Kent Parkı’ndaki çalışmalar son aşmaya gelindi.

ayid yeşil kent enerji verimliliği panelinde ne konuşuldu Haberi

ayid yeşil kent enerji verimliliği panelinde ne konuşuldu

Sağlıklı kentleşmenin önündeki engellerin kaldırılması için çalışmalar yapan Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİD), "Yeşil Kent: Enerji Verimliliği" paneliyle sektör temsilcileriyle bir araya geldi. 


AYİD'in 250 üyesinin katıldığı panelde, yeşil binalar ve enerji verimliliği konuları konuşuldu. AYİD'in çağdaş şehirleşme modelleri yaratılmasına katkı sağlamaya, tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmaya hazır olduğunu belirten AYİD Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Hakan Şişik, "Bunun için ilk başlangıç noktamız olarak iş güvenliğini belirledik. 1 Temmuz itibariyle iş güvenliği ve işçi sağlığı sertifika programlarına başlıyoruz. Katılımın herkese açık ve ücretsiz olduğu program sonrasında verilecek sertifikalar, Avrupa Birliği standartlarında geçerli olacak"...