05 / 05 / 2024

ayıplı ev dilekçesi

ayıplı ev dilekçesi

Ayıplı konut dilekçesi ile, satın alınan konutun özellikleri belirtilerek, yapılan hatanın giderilmesi veya ödenen bedelden düşülmesi, veya iadesi istenebiliyor. Peki, ayıplı konut dilekçe nasıl yazılır? İşte ayıplı konut dilekçesi..

Ev sahipleri hemen bakın! Ayıplı binaların bedelini alabilirsiniz! Uzman isimden son dakika açıklaması! 

BUÜ Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı Başkanı Dr. Çiğdem Mine Yılmaz, ayıplı sayılan binalarla ilgili son dakika açıklamasında bulundu. Ev sahipleri hemen bakın! Ayıplı binaların bedelini alabilirsiniz! Uzman isimden son dakika açıklaması! 

Aile konutu şerhi kaldırma dilekçesi 2022!

Tapuya aile konutu şerhi konulan bir ev eşin rızası olmadan kiralanamıyor ve satılamıyor. Peki, bu şerh nasıl kaldırılır? İşte aile konutu şerhi kaldırma dilekçesi 2022...

Ev hanımı emlak vergisi muafiyet dilekçesi örneği 2022!

Ev hanımları aranan şartları taşımaları halinde sahip oldukları mesken için vergiden muaf olabiliyor. İşte ev hanımı emlak vergisi muafiyet dilekçesi örneği 2022...

Tahliye taahhütnamesi dava dilekçesi 2021!

Şekil şartlarına uygun olarak verilen tahliye taahhütnamesine rağmen kiracı evi boşaltmıyorsa ev sahibi bir dilekçe ile dava açabiliyor. Peki tahliye taahhütnamesi dava dilekçesi 2021 nasıl hazırlanıyor? İşte tüm merak edilenler...

İmar planı itiraz dilekçesi 2021!

İmar plânlarına göre parselasyon plânları yapılıp, belediye ve mücavir alan içinde belediye encümeni, dışında ise il idare kurulunun onayından sonra yürürlüğe giriyor. Bu planlara bir ay içinde itiraz edilebiliyor. İşte imar planı itiraz dilekçesi 2021...

Ev vergisi muafiyet dilekçesi 2021!

Ev sahipleri, her yıl emlak vergisi ödemek zorunda. Ancak kanunen geliri bulunmayan tek mesken sahipleri vergiden bir dilekçe ile muaf tutuluyor. İşte ev vergisi muafiyet dilekçesi 2021...

Hamit Altıntop'tan yapı firmasına 'ayıplı mal' davası!

Galatasaray'ın eski topçusu Hamit Altıntop, Kemerköy’deki lüks villasının inşaatı için 2 milyon TL'ye yapı firmasıyla anlaştı. Fakat  ev kendisine eksik teslim edilince şirkete ‘ayıplı mal’ davası açtı.

Emlak vergisi iadesi dilekçesi 2018!

Emlak vergisinde bazı ev sahipleri sıfır oranlı muafiyet uygulamasından yararlanabiliyor. Muafiyetten habersiz bir şekilde ödenen emlak vergisi ise bir dilekçe ile iade alınabiliyor. İşte emlak vergisi iadesi dilekçesi 2018..

Satın alınan ev ayıplı çıkarsa ne yapılabilir?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Satın alınan ev ayıplı çıkarsa ne yapılabilir?'' sorusunu yanıtladı.

Ev vergisi muafiyet dilekçesi 2017!

Ev sahipleri, her sene emlak vergisi ödüyor. Ancak kanunen geliri olmayan tek mesken sahipleri vergiden bir dilekçe ile muaf olabiliyor. İşte ev vergisi muafiyet dilekçesi 2017..

Emlak vergisi iadesi dilekçesi 2017!

Kanunen emlak vergisinden muaf olduğundan habersiz bir şekilde ödeme yapan ev sahipleri vergilerini geri alabiliyor. İşte emlak vergisi iadesi dilekçesi 2017..

Mirasın reddi dilekçesi 2016!

Miras Hukuku gereğince yasal ve atanmış mirasçılar mirası kabul ve reddetme hakkına da sahip oluyor. Mirasın 3 ay içerisinde bir dilekçe ile reddedilmesi gerekiyor. İşte mirasın reddi dilekçesi 2016...

Emlak vergisi ev hanımı muafiyeti dilekçesi örneği!

Yalnız 200 metrekare büyüklüğünü geçmeyen tek mesken sahipleri bazı koşullarda emlak vergisi muafiyetinden faydalanabiliyor. Muafiyetten yararlanabilen kimseler arasında ev hanımları da bulunuyor. İşte emlak vergisi ev hanımı muafiyeti dilekçesi örneği..

ayıplı ev dilekçesi Haberi

ayıplı ev dilekçesi

Ayıplı konut dilekçe örneği!

Tüketici Kanunu gereğince, ayıplar için malın tüketiciye tesliminden itibaren 30 gün içerisinde “ayıp ihbarının” yapılması gerekiyor. Ancak, “gizli ayıp” olarak nitelenebilecek ayıplarda (kullandıkça veya sonradan ortaya çıkan veya bir profesyonel örneğin bir inşaat mühendisi veya bir mimarın incelemesi ile bulunabilecek nitelikte ayıplar) zamanaşımı süresinin sonuna kadar dava açılabilmektedir. Ayıplı konutta zamanaşımı süresi 5 yıldır. 


Kendisine ayıplı konut teslim eden tüketiciler, durumu satıcıya iadeli taahhütlü mektup veya noter ihtarnamesi ile bildiriyor. Ayıplı konut dilekçesinde, satın alınan konutun özellikleri belirtilerek, yapılan hatanın giderilmesi veya ödenen bedelden düşülmesi, veya iadesi istenebiliyor.


İHTARNAME ÖRNEĞİ


İHTAR GÖNDERİLEN

MUHATAP    : ………………………………………………………

ADRESİ     :…………………………………………………………………………..


İHTARI GÖNDERENİN

ADI ve SOYADI       :……………………………………………………

ADRESİ         :…………………………………………………..


   

Firmanızdan ……/……/20…… tarihinde ……………………TL. bedelli ………………… …………………………………….konutu satın aldım.Ancak...