16 / 05 / 2024

ayıplı malın iadesi dilekçe

ayıplı malın iadesi dilekçe

Tüketiciye teslimi anında, taraflarca kararlaştırılmış olan örnek ya da modele uygun olmayan mallar ayıplı mal olup, ayıbın yetkili tarafından giderilmesi isteniyor. İşte ayıplı malın iadesi dilekçe örneği...

2 milyon kazanmak için hangi meslek grubu kaç ay çalışmalı?

2024 asgari ücretin belli olmasıyla meslek gruplarının da yeni maaşları netlik kazandı. Peki 2 milyon kazanmak için hangi meslek grubu kaç ay çalışmalı? 

2023 yılının ilk altı ayında altın mevduatı yüzde 55,3 arttı! İstanbul ilk sırada

TL'de yaşanan değer kayıpları nedeniyle altın ve dövize ilgi gittiçe artıyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre Türkiye'de 2023 yılının ilk altı ayında altın mevduatı yüzde 55,3 arttı.

Ev sahipleri hemen bakın! Ayıplı binaların bedelini alabilirsiniz! Uzman isimden son dakika açıklaması! 

BUÜ Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı Başkanı Dr. Çiğdem Mine Yılmaz, ayıplı sayılan binalarla ilgili son dakika açıklamasında bulundu. Ev sahipleri hemen bakın! Ayıplı binaların bedelini alabilirsiniz! Uzman isimden son dakika açıklaması! 

ŞOK Market çılgın yeni ay fırsatını duyurdu! Online katalogda 25 TL üzeri alışverişe dev indirim! 18 Şubat 2023 kataloğu

ŞOK Market'in 18 Şubat 2023 tarihinden itibaren satışa çıkarılacak aktüel ürünleri açıklandı. ŞOK Market çılgın yeni ay fırsatını duyurdu! Online katalogda 25 TL üzeri alışverişe dev indirim! İşte 18 Şubat 2023 fiyat listesi...

Gümüş baskısı doları vuracak! Elinde gümüş ve dolar olanlar hemen bakın! 2 ay sonra bakın neler olacak

Altın, gümüş gibi emtialarda baskılanmanın devam ettiğini kaydeden Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş, elinde gümüş olanları uyardı. Gümüş fiyatlarının  2 ay sonra nasıl olacağını açıklayarak yatırımcıları uyardı.

Baba malını istediği evladına verebilir mi?

Tapu devri konusu ile bağlantılı olarak mal paylaşımı ya da anne ve babanın malları nasıl paylaşılır konusu sıklıkla gündeme gelmektedir. Bu doğrultu da Baba malını istediği evladına verebilir mi? soruları sorulmaktadır. İşte detaylar!

Tüketiciler için yeni zırh! Bugünden itibaren başladı! 12 maddede tüketicilerin yeni hakları...

Nisan'da yapılan kanun değişikliklerinin yürürlük tarihi 1 Ekim şeklinde açıklanmıştı. Bu nedenle, bugünden itibaren ayıplı mal ve hizmet satışı’ karşısında korunma zırhının arttığı bir döneme girildi. Peki tüketicilerin yeni hakları neler?

Asgari ücretliler 75 metrekarelik bir ev almak için kaç ay çalışmalı? Ev alacaklar dikkat!

Bir asgari ücretli çalışanın 75 metrekarelik bir ev almak için kaç ay çalışmadı gerektiği merak ediliyor. Peki asgari ücretli bir çalışan 75 metrekarelik bir ev almak için kaç ay çalışmalı? Asgari ücretli çalışanın bir ev alması için gerekli süre son 13 senede nasıl değişti? İşte ayrıntılar...

Panik yapmayın! Uzman isimden son dakika altın açıklaması geldi! Altın fiyatları 2 ay sonra bu kadar olacak

Altın fiyatları son dakika rakamlar bugün de yatırımcıların odağında. Altın fiyatları aşağı yönlü hızla düşerken döviz ve altın piyasası uzmanı Adnan Kapukaya yatırımcıların panik yapmamasını söyleyerek 2 ay sonra altın fiyatlarının ne kadar olacağını açıkladı.

Ayıplı mal nedir? Ayıplı mal ne demektir?

Ayıplı mal nedir, Ayıplı mal ne demektir? soruları sık sık sorulmaktadır. İşte sorulan soruların yanıtları!

Altın yıl sonu bu kadar olacak! Analistler art arda açıkladı! Son 3 ay! Hemen bakın, sonra pişman olmayın!

FED'in faiz kararının ardından piyasalarda yaşanan hareketliliğin etkisi ile bir çok kişi gram altının geleceği seviyeyi merak etmeye başladı. Analistler art arda açıkladı! Altın 3 ay sonra bu kadar olacak! Yıl sonunda dev fırtına geliyor! İşte altının yıl sonunda geleceği seviye...

Geniş hacim, müthiş konfor! Ford Tourneo Connect Eylül ayı fırsatını kaçırmayın. İşte 21 Eylül 2022 fiyat listesi

Ford Tourneo Connect, çok amaçlı koltuk sistemi ile genişletilebilir bagaj hacmi sayesinde hem işinizde, hem de esnek ve konforlu koltuk sistemi ile sosyal hayatınızda vazgeçilmeziniz olacak. İşte Ford Tourneo Connect Eylül ayı fiyat listesi

Altın ve doların bir ay sonra ne kadar olacağı resmen açıklandı! Yoksa siz bu haberi okumadan altın ve dolar mı aldınız?

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yıl başına çok az bir süre kalmışken altın ve doların bir ay sonraki rakamlarını tek tek açıkladı. İşte detaylar…

ayıplı malın iadesi dilekçe Haberi

ayıplı malın iadesi dilekçe

Ayıplı malın iadesi dilekçe örneği!

Tüketiciye teslimi anında, taraflarca kararlaştırılmış olan örnek ya da modele uygun olmaması ya da objektif olarak sahip olması gereken özellikleri taşımaması nedeniyle sözleşmeye aykırı olan mal, ayıplı mal olarak tanımlanıyor.


Ayıplı mal taşınır bir mal olabildiği gibi taşınmaz mallar da olabiliyor. Örneğin teslim edilen bir evin daha önceden imzalanan sözlemeye uygun olarak yapılmaması durumunda ev, ayıplı mal niteliği kazanıyor.


Ayıbın giderilmesi karşı taraftan istenebiliyor. Ancak karşı taraf ayıbı gidermiyorsa, Tüketici Hakem Heyeti'ne bir dilekçe ile başvuruda bulunulabiliyor. Ayıplı malın iadesi dilekçe örneği aşağıda yer alıyor:


Ayıplı malın iadesi dilekçe örneği..


TÜKETİCİ SORUNLARI HAKEM HEYETİ BAŞKANLIĞINA

..........



ŞİKAYET EDEN       : .............  ÖĞRENİMİ: …………………

   

T.C KİMLİK NO          : ………………………………… TEL NO : ………………………


ADRES      ...