05 / 05 / 2024

ayvalık adaları turizm

ayvalık adaları turizm

Kaymakam Vekili Yavuz: "Kuzey Ege'nin ve ülkenin en gözde tatil merkezlerinden olan Ayvalık'taki 20 adanın turizme ve tarıma kazandırılabilmesinin çabası ve uğraşı içindeyiz" diye konuştu...

Borealismail Ayvalık Turizm Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Borealismail Ayvalık Turizm Yatırımları Anonim Şirketi Kadıköy'de 20 milyon TL sermaye bedeli ile Evrim Kaşlıoğlu tarafından kuruldu.

Ayvalık Küçükköy'de taş evlerin metrekaresi 3 bin TL!

Fatih’in Midilli seferinde Ayvalık’ta kurulan yeniçeri köyü Yeniçarohori, şimdiki adıyla Küçükköy sanatçıların ilgi odağı oldu. Ev fiyatları makul. Turizm sektörü giderek hareketleniyor. Taş evler ise tamir edilmeyi bekliyor. 

Ayvalık Adaları Tabiat Parkı imara açılmadı!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Ayvalık Adaları Tabiat Parkı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Uğur, parkın imara açılmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Ayvalık Adaları Tabiat Parkı imara mı açılacak?

Ayvalık Adaları Tabiat Parkı'nın koruma derecesinin düşürülmesine yönelik çalışma TBMM gündemine taşındı. Konuya ilişkin soru önergesi hazırlayan CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye iletti..

Ayvalık Cunda Köprüsü'nde inşaat sürüyor!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesi ile önemli turizm merkezlerinden Cunda Adası'nda inşa edilen Ayvalık Cunda Köprüsü'nde inşaat sürüyor.

Ayvalık Adaları Tabiat Parkı’nın imara açılmasına itiraz!

Ayvalık Adaları Tabiat Parkı’nın imara açılması konusunda AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur ve CHP'li Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ortak itiraz geldi. Ayvalık Adaları Tabiat Parkı, Türkiye'nin en büyük doğal sit alanı olma özelliğine sahip.

Ayvalık Adaları Tabiat Parkı imara mı açılıyor?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Ayvalık genelinde 2 yıl önce başlattığı SİT çalışmaları sonuçlandı. Ayvalık Adaları Tabiat Parkı’nın büyük bölümüyle Cennet Tepesi sırtlarının imara açılmasını öngörüldü.

Ayvalık'ta doğal sit alanlarının derecesinin düşürülmesine tepki!

AYVALIKLILAR, Türkiye'nin en büyük tabiat parkının olduğu, adaları ve doğal güzellikleriyle tanınan Balıkesir'in Ayvalık ilçesinin yapılaşmaması, doğal alanlarının bozulmaması için sit derecesinin düşürülmesine karşı olduklarını açıkladı.

Ayvalık Cunda Köprüsü'nün temeli atıldı!

Ayvalık'ta, Cunda ve Lale adalarını birbirine bağlayacak Cunda Köprüsü'nün temeli atıldı.Köprün 300 metre uzunluğunda, 20 metre genişliğinde ve 6 metre yüksekliğinde olacak.

Balıkesir Ayvalık'ta 3.5 milyon TL'ye satılık 5 arsa!

Ayvalık Belediye Başkanlığı, Balıkesir İli Ayvalık İlçesi'nde yer alan 5 arsayı satışa çıkardı. Kapalı teklif usulüyle ihale edilecek gayrimenkullerin satış bedeli 3 milyon 527 bin TL olarak belirlendi.

Balıkesir Ayvalık Belediye Meclisi'nde imar görüşüldü!

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Ayvalık Belediyesi’nin Mayıs ayı Belediye Meclis Toplantısı gerçekleşti. Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in öncülüğünde yapılan toplantıda imar görüşüldü.

Doğatur Sağlık Termal Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Doğatur Sağlık Termal Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Koray Öngen tarafından 50 bin TL sermaye ile 22 Nisan'da Bayrampaşa, Orta Mahallesi, Emin Efendi Sokak Apartman'da kuruldu.

Ayvalık'ın Kentsel SİT Alanı Analiz sunumu yapıldı!

İzmir Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde Mimarlık Bölümü Restorasyon Yüksek Lisans Programında Ayvalık'ın Kentsel SİT Alanı Analiz sunumunu yaptı.

ayvalık adaları turizm Haberi

ayvalık adaları turizm
Balıkesir Gömeç Kaymakamı ve Ayvalık Kaymakam Vekili Naif Yavuz, Ayvalık'ın, 62 dalış noktası, Şeytan Sofrası'ndaki günbatımı seyri, temiz koyları, "Türkiye'nin ilk Boğaz Köprüsü", plajları, taş evleri, tarihi dokusu ve 22 adasıyla büyük bir turizm potansiyeline sahip olduğunu söyledi. "Adalar Kenti" olarak nitelendirilen Kuzey Ege'nin turizm merkezi Ayvalık'm, bu kadar varlığına ve imkanlarına rağmen turizmden hakettiği payı alamadığını dile getiren Yavuz, 22 adasından sadece Cunda ve Lale Adasında yerleşim ve turizm bulunduğunu, diğerlerinin değerlendirilmediğini anlattı. "Bana göre dünyanın en güzel 5 yerinden birisi" dediği Ayvalık'ın tanıtım eksikliğinin önemli bir sorun olduğunu belirten Yavuz, şöyle devam etti: "Ciddi bir pazarlaması yapılamıyor. 20 adayı turizme ya da tarıma. açmalıyız. Örneğin Ayvalık'm en büyük adası olan Çıplak Ada, 230 hektarlık alana sahip. Görüldüğü...