02 / 05 / 2024

ayvalık cunda köprü projesi

ayvalık cunda köprü projesi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Ayvalık - Cunda arasına yapacağımız köprü için halka sorduk. Ankete katılanların yüzde 62'si taş köprüden yana oy kullandı" dedi

Ayvalık ile Cunda arasına köprü inşa edilecek!

Zeytinlik, manastır ve zenginleriyle ünlü turizm cenneti Cunda, adeta baştan yaratılacak. Balıkesir Belediyesi yolu kaldırıp yerine köprü yapacak, 1.200 yat kapasiteli marinaya yer açacak

Türkiye'nin ilk boğaz köprüsü için tehlike çanları çalıyor! Yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki Lale ve Cunda (Alibey) adalarını birleştiren ve 'Türkiye'nin ilk boğaz köprüsü' olarak bilinen Cunda Köprüsü'nün yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtildi. 

Ayvalık'ta Koruma Amaçlı İmar Planları'nın iptaline tepki!

Ayvalık'taki Alibey Adası (Cunda) ve Çamlık Kentsel Sit Alanları'na ait Koruma Amaçlı İmar Planlarının, Balıkesir Koruma Bölge Kurulu’nun kararı ile iptal edilmesine yönelik tepkiler devam ediyor. Ayvalık Tabiat Platformu ve Mimarlar Odası Balıkesir Şubesi Ayvalık'ın korunmasını talep ediyor.

Ayvalık sahilleri kıyıları kiralama ihalesi iptal edildi!

Ayvalık Cunda’daki Pınarboğazı ile Dalyan kıyılarının kiralanması amacıyla düzenlenmesi planlanan ve 25 Şubat'a ertelenen ihale iptal edildi...

Cunda Köprüsü'nde son dokunuşlar yapılıyor!

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde yapımı tamamlanarak hizmete giren Cunda Köprüsü’nde incelemelerde bulunan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur son dokunuşların yapıldığını ifade etti.

Cunda Köprüsü'nde sona gelindi!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon projeleri arasında yer alan Cunda Köprüsü inşaatında yavaş yavaş sona yaklaşılıyor. İ

Cunda Köprüsü'nün inşaatında sona gelindi!

Ayvalık ilçesinde 350 fore kazık üzerine yapılan Cunda Köprüsü'nün inşaatında sona yaklaşıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, köprünün inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.

Ayvalık Cunda Köprüsü'nde inşaat sürüyor!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesi ile önemli turizm merkezlerinden Cunda Adası'nda inşa edilen Ayvalık Cunda Köprüsü'nde inşaat sürüyor.

Cunda Köprüsü şubat ayında hizmete giriyor!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Cunda Köprüsü'nün önümüzdeki ay hizmete gireceğini açıkladı.

Cunda Köprüsü bu yıl hizmete girecek!

BALIKESİR Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve Cunda Adası’nı ana karaya bağlayacak olan dolgu yolun yerini alacak köprüde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Cunda Köprüsü '350 fore kazık' üzerinde yükseliyor!

Kuzey Ege'nin önemli turizm merkezlerinden olan Ayvalık ile Cunda Adası'nı birbirine bağlayacak köprünün inşaatında, çakılacak fore kazık sayısı, zeminin çürük çıkması nedeniyle 73'ten 350'ye çıkarıldı.

Cunda Köprüsü yıl sonuna kadar hizmete girecek!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve Cunda Adasını ana karaya bağlayacak olan dolgu yolun yerini alacak köprüde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Cunda Köprüsü yıl içinde hizmete girecek!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Cunda Adası ile ana karayı bağlayacak olan köprünün inşaatı hızla devam ediyor. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, bu yıl hizmete girecek olan köprü ile Ayvalık Körfezi'ndeki denizin kirlilikten kurtularak pırıl pırıl olacağını söyledi.

Ayvalık Cunda Köprüsü'nün temeli atıldı!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un vizyon projeleri arasında yer alan Ayvalık Cunda Köprüsü temel atma ve 10 Bin Metreküplük Depo ve Kanalizasyon Terfi Hattı’nın hizmete alımı törenleri haftasonu yapıldı.

ayvalık cunda köprü projesi Haberi

ayvalık cunda köprü projesi


Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Ayvalık-Cunda arasına yapacağımız köprü için halka sorduk. Ankete katılanların yüzde 62'si taş köprüden yana oy kullandı" dedi Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin Ayvalık- Cunda geçiş köprüsü yapmak için internet üzerinde açtığı anketin sonu ermesine bir ay kala, 12 bine yakın kişinin yüzde 62'si "taş köprü"den yana oy kullandı. Halkın isteğine uygun köprü yapmak için ekim ayı başında başlatılan anketin sonuçlarının alınmaya başladığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Körfezi temizleyecek, dip derinliğini yeniden düzenleyecek ve tarihi dokuya uygun bir köprü yapacağız. Ankete katılanların yüzde 62'si taş köprüden yana oy kullandı" dedi. 



Taş eksenli 


köprü Ankete ilk günden itibaren gösterilen ilgi giderek arttı ve bir ayın sonunda üç alternatiften "Cunda taş eksenli köprü" en çok ilgiyi...