29 / 04 / 2024

Azaryan Efendi

Azaryan Efendi

2 Ocak 1932 yılı Akşam Gazetesi'nin haberinde İstanbul Ticaret Odası'nın ellinci yıldönümü merasim hazırlıklarından ve Ticaret Odası’nın kurulmasından ve 1932 yılına kadar ki tarihçesinden bahsedilmiştir.

Katar Emiri'nden karısına büyük jest!  Yeniköy'deki Şehzade Burhanettin Efendi Yalısı baştan aşağı yenileniyor!

Türkiye’nin en pahalı yalısı, Şehzade Burhanettin Efendi Yalısı'nı 100 milyon Euro'ya satın alan Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed el-Sani ikinci karısı Sheikha Anoud bint Mana al-Hajri için baştan aşağı yeniliyor.

Elazığ Beyzade Efendi Camisi'nin yerine inşa edilecek cami için temel atıldı!

Elazığ'da geçtiğimiz günlerde yaşanan 6,8 büyüklüğüne sahip depremde ağır hasar aldıktan sonra yıkılan Beyzade Efendi Camisi'nin yerine inşa edilecek cami için temel atma töreni düzenlendi.

Nestle, Kurukahveci Mehmet Efendi'ye talip!

Nestle'nin Geçmişte birkaç kez Mehmet Efendi'ye taliplerin olduğunu duymuştuk. Ancak ailenin firmayı satmama yönündeki kararlılığını da biliyoruz. Gelen tüm teklifleri geri çeviren firmanın sahiplerinin kapısını bu sefer Nestle'nin çaldığını duyduk.

Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'nın son hali havadan görüntülendi!

İstanbul Boğazı'nın en özel yalısı olan Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'nın son hali havadan görüntülendi. Yalının bir kısmının onarıldığı ve çalışmaların yavaş ilerlediği görüldü...

Gazzeli Ahmet Efendi Kültür Merkezi’nde sona gelindi!

Osmangazi Belediyesi tarafından Alipaşa Mahallesi’nde yeniden ayağa kaldırılan 19’ncu yüzyıla ait sivil mimari örneği olan Gazzeli Ahmet Efendi Kültür Merkezi’nin inşaatında son aşamaya gelindi. 

Bursa Selami Efendi Tekkesi gün yüzüne çıktı!

Çalışmalarına son sürat devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, 17’nci yüzyılda Yeşil Mahallesi’nde 3000 metrekare bahçe içine kurulan  Selami Efendi Tekkesi, ilk günkü orijinal haliyle kente kazandırdı.

Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı’na çivi bile çakılmadı!

İstanbul Boğazı’ndan geçen “Vitaspirit” adlı geminin çarptığı Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı’na beş aydır çivi bile çakılmadı. Sigorta şirketi temsilcileri ile yalının sahiplerinin avukatları onarım için görüşmelere başladı. 

Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'na 50 milyon dolarlık teminat!

Beykoz'daki Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'na çarpan geminin ait olduğu şirket ve yalı sahipleri arasında protokol imzalandı. Protokole göre yalının onarımı için 50 milyon dolarlık ihtiyati haciz teminatı yatırıldı.

Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'na fotoğraflı kamuflaj!

Restorasyon çalışmalarının devam ettiği Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı, daha önceki hasarsız halinin fotoğrafıyla kapatıldı...

E Efendi İnşaat Yatırım Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

E Efendi İnşaat Yatırım Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Güngören'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Abdullah Salameh tarafından kuruldu.

Ebubekir Efendi'nin mezarının bulunduğu arazinin satışına iptal!

Ebubekir Efendi'nin mezarının bulunduğu arazinin satışı, Güney Afrikalı Müslümanların ve toprak sahibi bazı aile üyelerinin tepki göstermesi nedeniyle iptal edildi.

Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı yeniden yapılıyor!

Malta bayraklı geminin çarparak büyük hasar verdiği Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı’nın yeniden yapımına başlandı.

Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı sigorta gündemini değiştirdi!

Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'na çarpan gemi sonrasında sigorta sektörünün gündemi değişti. Kaza sonrasında sigortanın önemi bir kez daha ortaya çıktı...

Azaryan Efendi Haberi

Azaryan Efendi

Ticaret odasının ellinci yıldönümü 14 Ocak’a tekabül etmektedir. Bu münasebetle oda salonunda merasim yapılacaktır. Merasimde oda umumi katibi Vehbi tetkikat şubesi müdürü Hakkı Nezihi beyler odanın elli senelik mesaisini izah edeceklerdir.

60 sene evvel ticaret odası Galata’da Mehmet Ali Paşa hanında tesis edilmiştir. Oda 1908 senesine kadar bu handa kalmıştır. İlk oda reisi Azaryan Efendi isminde bir tacirdi.