06 / 05 / 2024

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev

Isparta’da Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi’nin açılış tarihi 26 Ekim olarak değiştirildi. Açılışa ABD eski Başkanı Bill Clinton ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev gibi dünya liderleri davet edildi.

Azerbaycan nükleer araştırma merkezi kuruyor!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, nükleer araştırma merkezi kurulmasına ilişkin kararname imzaladı. Zamanın gereksinimleri ve ulusal çıkarlar gereği barışçıl amaçlarla kullanılmak üzere yeni kurumun kurulacağı bildirildi...

Azerbaycan'a vize kalkıyor!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına yönelik vize uygulamasının tamamen kaldırılması için ilk adımın atıldığını kaydetti

İlham Aliyev'den Türk inşaat şirketlerine ilişkin açıklama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin kardeş şehri olarak nitelendirilen Azerbaycan Şuşa'ya gitti. Burada Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. İlham Aliyev Türk inşaat şirketlerine ilişkin açıklama yaptı.

Horadiz ve Ermenistan arasındaki demiryolu inşaatı 2.5 yılda tamamlanacak!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, kurtarılan topraklarda Horadiz'den Ermenistan sınırına kadar demir yolu inşaatına çoktan start verdiklerini, bu hattın en geç 2,5 senede içinde faaliyete alınacağını belirtti. 

Azerbaycan Zengilan'da yeni havalimanının temeli atıldı!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'ın işgalinden kurtarılan Zengilan'da yeni havalimanının temelini attı. 

Azerbaycan’dan Türk müteahhitlere çağrı!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türk müteahhitleri Karabağ’ı yeniden imar etmek için davet etti. Aliyev, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan başkanlığındaki heyet ile temaslarda bulundu.

Azerbaycan yeniden imar ediliyor!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev,  Fuzuli ve Hocaven illerine yaptığı ziyaret sırasında Azerbaycan’da imar çalışmalarının başladığını dile getirdi.

İlham Aliyev'den Azerbaycan'ın imarı için Macar şirketlerine davet!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan işgalinden kurtarılan bölgelerin yeniden imarında Macar şirketlerine destek çağrısında bulundu.

Şuşa'ya inşa edilecek okul için görüşmeler yapıldı!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Şuşa'ya inşa edilecek okul için, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya ve beraberindeki heyet ile görüşme gerçekleştirdi. 

Azerbaycan, işgalden kurtarılan yerlerde akıllı şehirler kuracak!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'ın işgalinden kurtarılan topraklarda, yeniden kurulacak yerleşim birimlerinde "akıllı şehir" ve "akıllı köy" konseptlerinin esas alınacağını söyledi. 

Azerbaycan, işgalden kurtarılan şehirleri yeniden kuracak!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev yaptığı açıklamada, işgalden kurtarılan tüm şehirleri yeniden kuracaklarını, işgal döneminde gerçekleştirdiği yıkım nedeniyle Ermenistan'dan hesap soracaklarını belirtti.

İlham Aliyev: Azerbaycan'ın imar sorunları çözülecek!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev yaptığı açıklamada, " Öncelikle güvenlik, ardından altyapı, ardından diğer tüm imar sorunları çözülecektir." dedi.

Aliyev'in kızları Londra'da 60 milyon sterlinlik konut almaya çalıştı!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in kızlarının, bir off-shore şirket üzerinden Londra'da 60 milyon sterlin değerinde konut satın almak istediği, ancak bu satın alma işleminin "ciddi ölçüde kara para aklama riski" taşıdığı ifade edildi.

TANAP'ın açılış töreni 12 Haziran'da Eskişehir’de yapılacak!

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi’nin (TANAP) açılış törenine ilişkin detaylar netleşti. TANAP’ın açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili katılacak. 

İlham Aliyev'den 255 gazeteciye daire hediyesi!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından 22 Temmuz Ulusal Basın Günü kapsamında bölgede bulunan 255 gazeteciye daire hediye edildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Haberi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev

Isparta’da Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi’nin açılış tarihi 26 Ekim olarak değiştirildi. Açılışa, Türkiye’den çok sayıda siyasetçi ve devlet adamının yanı sıra, ABD eski Başkanı Bill Clinton ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev gibi dünya liderleri davet edildi. 11 Ekim 2014 Clinton en 'baba' müze için geliyor



Isparta’nın Atabey İlçesi’ne bağlı İslamköy’de bulunan, ’Demirel Külliyesi’ olarak da adlandırılan Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi’nin daha önce 19 Ekim olarak belirlenen açılış tarihi, 26 Ekim Pazar gününe alındı. Türkiye’nin 55 yıllık siyasi tarihine damga vuran 9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in hayatını anlatan, 6 milyon belge ve eşyanın bulunduğu müzenin yapımına 1994 yılında başlandı ve bugüne kadar 40 milyon lira harcandı.


CLİNTON VE ALİYEV DAVET EDİLDİ


Müzenin açılışı için Demirel ailesinin kapsamlı bir program hazırladığı...