28 / 04 / 2024

İlham Aliyev'den Azerbaycan'ın imarı için Macar şirketlerine davet!

İlham Aliyev'den Azerbaycan'ın imarı için Macar şirketlerine davet!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan işgalinden kurtarılan bölgelerin yeniden imarında Macar şirketlerine destek çağrısında bulundu.



Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan işgalinden kurtarılan bölgelerin yeniden imarında dost ülkelerden şirketleri iş birliğine davet edeceklerini dile getirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Aliyev, temaslarda bulunmak için Azerbaycan'a gelen Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ile video konferans yoluyla görüşme gerçekleştirdi.

Stratejik ortak olan Azerbaycan ve Macaristan'ın çeşitli alanlarda aktif iş birliğine devam etmesi gerektiğini dile getiren Aliyev, Avrupa Komisyonu ile ilişkilerinde Azerbaycan'a destek olduğu için Macaristan'a teşekkür iletti.

İlham Aliyev den Azerbaycan ın imarı için Macar şirketlerine davet!

Dost ülkeler olan Azerbaycan ve Macaristan'ın ekonomik ve ticari iş birliğini ileriye gitmesi gerektiğini vurgulayan Aliyev, Ermenistan işgalinden kurtarılan bölgelerin yeniden imarı alanında pek çok fırsatın bulunduğuna vurgu yaptı.

Aliyev, işgal döneminde tamamen tahrip edilen bölgeleri yeniden imar edeceklerini söyleyerek "Daha önce bu iş için dost ülkelerden şirketleri iş birliğine davet edeceğimizi açıklamıştım. Macaristan, Azerbaycan'ın en yakın dostlarından biri. Macar şirketlerinin de işgalden kurtarılmış topraklarda bizimle çalışmak için pek çok fırsatı olacağından eminim." ifadesine yer verdi.

Azerbaycan'ın imarında Türk firmaları öncelikli olacak! 


Geri Dön