18 / 05 / 2024

Azerbaycan demiryolu

Azerbaycan demiryolu

Azerbaycan ve iran demiryolları ağlarını birleştirecek Astara nehiri üzerinden geçerek Azerbaycan Astara ve İran Astara şehirlerini birleştirecek köprü inşaatı için bugün temel atma töreni düzenlenecek.

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi 19 Temmuz'da görüşülecek!

Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan Üçlü Bakanlar Toplantısı, 19 Temmuz'da gerçekleşecek. Toplantıda, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi görüşülecek.

Azerbaycan ve Iran demiryolu ağları birleşiyor!

Azerbaycan ve iran demiryolları ağlarını birleştirecek Astara nehiri üzerinden geçerek Azerbaycan Astara ve İran Astara şehirlerini birleştirecek köprü inşaatı için bugün temel atma töreni düzenlenecek.

Bakü-Kars-Tiflis Demiryolu Projesi bu yıl tamamlanacak!

Yıldırım: "Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye'nin ortaklaşa yürüttüğü en önemli ulaşım projelerinden biri olan Bakü-Kars-Tiflis Demiryolu Projesi'nde hedefimiz, hattı bu yıl sonuna kadar mutlaka tamamlayıp, tren yürütmektir" dedi.

BTK Demiryolu hattında çalışmalar durduruldu!

’Asrın projesi’ olarak lanse edilen ve 2008’de Kars’ta Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan Cumhurbaşkanları tarafından atılan BTK Demiryolu hattında yapılan çalışmalar yüklenici firmalardan kaynaklı problemlerden dolayı durdurulduğu ortaya çıktı.

TİKA Azerbaycan'da iki eğitim merkezi kurdu!

TİKA, sivil toplum kuruluşu ve gençlere yönelik iki eğitim merkezi kurdu. Guliyev, açılışı yapılan merkezin Azerbaycan sivil toplum kuruluşlarının gelişimine, doğru proje yapmalarına, serbest çalışmalarına büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Türkiye'nin ilk demiryolu OSB'si Sivas'ta kurulacak!

Sivas'ta kurulum çalışmaları devam eden, her parselinden demiryolu hattı geçecek ve demiryolu sektörü için üretim yapacak fabrikaların ağırlıkta olacağı 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) arsa tahsislerine bu yıl başlanması hedefleniyor.

Türkiye'nin ilk demiryolu konseptli OSB'si Sivas'a kuruluyor!

Her parselinden demiryolu hattının geçeceği ve çoğunluğu demiryolu sektöründe üretim yapacak firmaların yer alacağı 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde arsa tahsislerine bu yıl başlanması planlanıyor

2015'te 9 milyar liralık demiryolu altyapısı yatırımı yapılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, "Geçen yıl 5,4 milyar liralık demiryolu altyapısı için yatırım gerçekleştirdik. 2015'te de 9 milyar liralık yatırım yapacağız" dedi.

Etiyopya'da Hara Gabaya Demiryolu Projesi'nin temeli atıldı!

Etiyopya’da, Türk firması Yapı Merkezi Holding’in inşa edeceği 1.7 milyar dolarlık “Awash Waldia - Hara Gabaya Demiryolu Projesi” için temel atma töreni düzenlendi.

Etiyopya'ya 1.7 milyar dolarlık demiryolu

Yapı Merkezi'nin 2012 yılında Etiyopya'da ihalesini kazandığı 391 km'lik demiryolu projesinin temelleri atıldı. 5 bin işçinin çalışacağı, 1.7 milyar dolarlık proje, 4 yılda tamamlanacak

Yapı Merkezi Holding'in Etiyopya demiryolu projesinin temeli atıldı!

Etiyopya'da, Türk firması Yapı Merkezi Holding'in inşa edeceği 1,7 milyar dolarlık 'Awash Waldia-Hara Gabaya Demiryolu Projesi' için temel atma töreni düzenlendi.

Dünyanın 3. büyük demiryolu fuarı Eurasia Rail 5-7 Mart'ta!

İstanbul Fuar Merkezi’nde 05-07 Mart tarihleri arasında, Türkel Fuarcılık tarafından eş zamanlı konferans ve seminerle organize edilecek olan Eurasia Rail Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı düzenleniyor..

HST Demiryolu Sistemleri Limited Şirketi kuruldu!

HST Demiryolu Sistemleri Limited Şirketi 3 Şubat 2015'te, 250 bin TL sermaye ile, Serkan Tekkeşin Müdür Temsil ve İlzama Tekisi ile, Kadıköy Sahrayı Cedit Mahallesi'nde kuruldu.

Azerbaycan demiryolu Haberi

Azerbaycan demiryolu

Temel atma töreninin ardından Azerbaycan Ekonomi Bakanı Şahin Mustafayevve İran Bilgi Teknolojileri Bakanı Mahmoud Vaezi başkanlığında iki ülke heyetleri arasında görüşme gerçekleşecek. Görüş zamanı iki ülke arasında işbirliği ve Kuzey-Güney ulaşım koridorunun genişletilmesi ele...