23 / 07 / 2024

Azerbaycan doğalgaz anlaşma

Azerbaycan doğalgaz anlaşma

Hazar Denizi'nden çıkarılan doğalgazı Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak TAP'a nihai imzayı atmak üzere, İtalya ve Yunanistan'ın Başbakanlarının yanı sıra çok sayıda Avrupalı bakan Bakü'de bira araya geliyor

BOTAŞ Temmuz doğalgaz tarifesini resmen açıkladı! Doğalgaza zam mı geliyor? 

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) temmuz ayı itibariyle geçerli olacak yeni tarifeyi açıkladı. Peki temmuzda doğalgaza zam mı geliyor? Doğalgaza zam gelecek mi? İşte 2023 Temmuz doğalgaz tarifesi.

BOTAŞ tarife tablosunu yayımladı! Doğalgaz mayıs tarifesi değişti mi?

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), internet sitesinde mayıs ayına ilişkin tarife tablosu yayımlandı. Peki Doğalgaz mayıs tarifesi değişti mi?

EPDK'dan elektrik ve doğalgaz şirketlerine sert uyarı! Depremzedeleri mağdur edenlere bedeli ağır ödetilecek 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, "elektrik ve doğalgaz, dağıtım ve görevli tedarik şirketleri ile oturum yaparak emniyet bedeli hususunda afetzede vatandaşlara hiçbir zorluk çıkartılmaması için gerekli ikazları yaptık" dedi.

Doğalgaz fiyatları yeni aya zamlı girdi! İşte detaylar!

Doğalgaz fiyatına yeni zam yapıldı. Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), eylül ayı tarifesini açıkladı. İşte detaylar!

Avrupa anlaştı, doğalgaz piyasasını altüst edecek karar çıktı

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, bir süredir gündeme getirdikleri doğalgaz tüketimini yüzde 15 azaltma kararında Rusya’dan akışın kesintiye uğraması ihtimalini baz alarak anlaştı. Alınan kararın Rusya’yı ve akabinde Rusya’dan alınan gazın fiyatlarını etkilemesi bekleniyor.

Warmhaus doğalgaz kullanılan her ilde konsept mağazalar açacak!

Beyçelik Holdingin iştiraki olan kombi ve radyatör üreticisi Warmhaus, mağazalaşma kararı aldı. Şirket, üç yıl içinde doğalgaz kullanılan her ilde konsept mağazalar açacak. c, bu atakla 2020'de 500 milyon TL, 2023'te ise 1 milyar TL ciro hedefliyor...

İran ile Çin arasında 400 milyar dolarlık anlaşma yapıldığı yönündeki iddialar doğru değil!

İran-Çin Ticaret Odası Başkanı Muhammed Rıza Hariri, İran ile Çin arasında 400 milyar dolarlık anlaşma yapıldığı yönündeki iddiaların doğru olmadığını söyledi.

Konutların doğalgazının yarısı Tuz Gölü'nde depolanacak!

Tuz Gölü Yeraltı Doğalgaz Depolama Tesisi'nde açılan ilk kavernalarda (suni mağara) dolum işlemi yapılıyor. 

TürkAkımı için 340 milyon avroluk anlaşma!

İngiliz enerji şirketi Petrofac ile Gazprom'un iştiraki South Stream Transport BV arasında TürkAkım doğalgaz boru hattının geliştirmesi ve Türkiye tarafına doğalgaz alım terminali inşa edilmesi amacıyla anlaşma imzalandı. Sözleşme 340 milyon avroluk yatırım bedeline sahip.

Türkiye-İsrail doğalgaz boru hattı projesi için ilk temas!

Türkiye ile İsrail arasında inşa edilmesi öngörülen doğalgaz boru hattı projesini tartışmak üzere kurulan çalışma grubu, ilk toplantısını geçen hafta İstanbul'da yaptı.

Unit Enerji İran'da 7 doğalgaz çevrim santrali kuracak!

Ünal Aysal'ın şirketi Unit Enerji, İran'a 4.2 milyarlık 7 adet doğalgaz çevrim santrali kuruyor. İmzalanan anlaşmanın, İran’a uygulanan yaptırımların kalkmasından bu yana yapılan en büyük yatırım olduğu belirtildi.

Trans-Adriyatik Boru Hattı anlaşması onaylandı!

Avrupa Komisyonu, Azerbaycan doğalgazını Avrupa'ya taşıyacak Güney Gaz Koridoru'nun bir ayağı olan Trans-Adriyatik Boru Hattı (TAP) anlaşmasına onay verdi.

Şırnak Doğalgaz Boru Hattı ihalesine 5 teklif geldi!

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ) tahmini bedeli 25 milyon dolar olan Şırnak Doğalgaz Boru Hattı inşaat ihalesi için verilen 5 teklif arasında, en düşük rakamı 29 milyon 886 bin dolarla üçlü bir konsorsiyum önerdi.

Azerbaycan doğalgaz anlaşma Haberi

Azerbaycan doğalgaz anlaşma


Hazar Denizi'nden çıkarılan  doğalgazın Türkiye topraklarnıdan geçerek, Avrupa'ya taşıyacak Trans-Adriyatik Boru Hattı Projesi'nin (TAP) ortakları, nihai imzaları atmak üzere yarın Azerbaycan'da bir araya gelecek. 


Başkent Bakü, "Şahdeniz 2" yatağından çıkarılacak doğalgazın TAP ile Avrupa'ya ulaştırılmasına yönelik nihai yatırım kararının imza törenine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.


Haydar Aliyev Merkezi'nde düzenlenecek törene, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, İtalya Başbakanı Enrico Letta, Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras, İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague ve Avrupa Birliği Enerji Komiseri Günther Oettinger'in yanı sıra Gürcistan, Arnavutluk ve  Bulgaristan'dan da  üst düzey yetkilileri katılacak. Toplantıda Türkiye'yi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız temsil edecek.


Türkiye'yi doğu batı istikametinde geçen Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin (TANAP) devamı olan TAP, hem Azerbaycan'ın doğalgaz yataklarıyla Avrupa pazarı arasında direkt bağlantı kurması hem...