06 / 05 / 2024

Azeri Akkord türkiye yatırımları

Azeri Akkord türkiye yatırımları

Azerbaycan’ın en büyük ihalelerinde yer alan, yıllık 1 milyar euro’luk cirosuyla çimento ve inşaat sektörünün önde gelen şirketlerinden Azeri Akkord Türkiye’de 500 milyon dolarlık yatırım yapacak...

Gülsüm Azeri kimdir? Gülsüm Azeri ne iş yapıyor?

Gülsüm Azeri kimdir? Gülsüm Azeri'in eğitim durumu nedir? Gülsüm Azeri kariyeri ve eğitim durumu nedir? Gülsüm Azeri'in kim olduğu ve Gülsüm Azeri'in hangi alanlarda görevler aldığı ve detaylar...

Dünya jet-seti Türkiye'den ev kiralayacak!

Dünya 'jet-seti'i ev kiralamada Türkiye'yi tercih ederek markalı konut projelerine yöneldi. Projelere en çok talep Rus, Avrupalı, Azeri ve Araplardan geliyor. 

Zamira Hacıyeva İngiltere'de 16.3 milyon sterlin harcadı: Evini kaybedecek!

İngiltere'de ünlü Harrods mağazasından 10 yılda 16 milyon 309 bin sterlin (167 milyon TL) harcama yaptığı belirlenen Azeri vatandaşı Zamira Hacıyeva, parasının kaynağını açıklayamazsa Londra'daki 22 milyon sterlinlik mal varlığını kaybedecek.

Bodrum Hilton Türkbükü Oteli'nin satışı nasıl yapıldı?

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un sahibi olduğu Ersoy Otelcilik, Azeri iş adamı İskender Khalilov'un Bodrum'da bulunan Hilton Türkbükü'nü satın almıştı. Sözcü Gazetesi köşe yazarlarından Serpil Yılmaz bugünkü köşe yazısında bu satışı kaleme aldı...

Ersoy Otelcilik, Bodrum Hilton Türkbükü’nü satın aldı!

Kültür ve Turizm Bakanı'nın sahibi olduğu Ersoy Otelcilik, Azeri iş adamı İskender Khalilov'un 2011'de hizmete açtığı Bodrum Hilton Türkbükü Oteli satın aldı.

Mubariz Gurbanoğlu'na FETÖ'ye üyelikten dava açıldı!

Azeri iş adamı Mubariz Gurbanoğlu'nun "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Mubariz Mansimov Gurbanoğlu gözaltına alındı!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında Palmali Grubu’nun kurucusu Azeri kökenli Mubariz Mansimov Gurbanoğlu gözaltına alındı.

İzmit Titanic Otel Rezidans'ın akıbeti merak ediliyor!

Eski İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı Sefa Sirmen ve Azeri işadamına ait Kartepe'nin Köseköy bölgesinde inşaatı tamamlanamayan ve harabe halinde bulunan Titanic Otel ve Rezidans inşaatının akıbeti merak ediliyor.

Karadağ, Körfez’in de radarına girdi!

Mirnadom Yönetim Kurulu Başkanı Şahin, "Azerilerin yapımı halen devam eden yaklaşık 3 milyar Euro’luk dev Porto Novi projesi sayesinde birçok Azeri Karadağ’a hem gayrimenkul hem de ticari yatırım yapıyor. Benzer hareket şimdi de Körfez bölgesi için oluşuyor" dedi...

Kırıkkale OSB’ye 100 milyon dolarlık fabrika yatırımı!

Kırıkkale’ye Azeri ve Türk iş insanlarının ortaklığında yeni fabrika kuruluyor. 100 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen fabrikanın inşaatı hızla devam ediyor.

AST İnşaat iflas etti!

İflas eden Antalya’daki Mardan Palace Otel’in sahibi Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov’un oğullarına ait olan AST İnşaat Turizm A.Ş de iflasını açıkladı. Şirket, iflas eden ünlü otelin de mülk sahibiydi...

Titanic ve Maya, Mardan Palace için masaya oturdu!

2009'da Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov tarafından Antalya Kundu’da hizmete açılan Mardan Palace Hotel için iki şirket devreye girdi. 1.4 milyar dolar harcanarak yapılan otelin borçlarını Maya Holding kapatacak.

Ankapark'ın ihalesi iptal oldu!

Ankara’daki dev eğlence merkezi Ankapark için yapılan ikinci ihaleye tek firma teklif verdi. Azeri firmanın belgeleri eksik olduğu için ikinci ihale de iptal edildi.

Azeri Akkord türkiye yatırımları Haberi

Azeri Akkord türkiye yatırımları


Trans Anadolu Gaz Boru Hattı (TANAP) başta olmak üzere Azerbaycan’ın en büyük ihalelerinde yer alan, yıllık 1 milyar euro’luk cirosuyla çimento ve inşaat sektörünün önde gelen şirketlerinden Azeri Akkord’un Türkiye Direktörü Nurgün Çalbıyık, Türkiye’de 500 milyon dolarlık yatırım planladıklarını söyledi.



Çimento ve inşaat sektörüne nasıl atıldınız?


Çocuk gelişimi eğitimi uzmanıyım. Yıllarca eğitim kurumu işlettim. Sonra dış ticaret şirketi kurdum. Eşimin çimento işiyle uğraşması beni de bu alana sevketti. Bir anda Rusya pazarına açıldık. Rusya’daki bir konferansta kendimizi Afrika’ya açılmış bulduk.


Akkord’la tanışmanız nasıl oldu?


Akkord’la 2010’da tanıştım. 2012’de Türkiye temsilciliğini teklif etti.


Türkiye Akkord’un üssü mü?


Hedefimiz bizim için ana üs olması. Balkanlar, Ortadoğu, Körfez ve Afrika ülkelerini Türkiye üzerinden koordine ediyoruz. Suriye, Gazze, Libya’da yeniden yapılanmada rol almak istiyoruz.  


Türkiye yatırımları neler?


Türkiye’de 1000’e yakın...