03 / 05 / 2024

azeri petrol hattı geçen köyler

azeri petrol hattı geçen köyler

Boğazlardaki tanker trafiğini azaltan Bakü-Tiflis-Ceyhan Ham Petrol Boru Hattı'nın Türkiye'den geçen 1076 kilometrelik kısmında uygulanan sosyal projelerle 330 köyde geçim kaynakları iyileştirildi, köylüler yeni geçim kaynaklarına kavuştu...

BTC'den 3,3 milyar varil petrol sevk edildi!

Bakü-Tiflis-Ceyhan Ham Petrol Boru Hattı'nın son durağı Adana'nın Ceyhan ilçesindeki Haydar Aliyev Deniz Terminali'nden 2006 yılından itibaren 4 bin 300'den fazla tanker ile 3 milyar 314 milyon 965 bin varil ham petrol sevk edildi.

Batman-Dörtyol Petrol Boru Hattı için acele kamulaştırma!

Batman-Dörtyol Petrol Boru Hattı Karayolu Deplase Projesinin Gerçekleştirilmesi Amacıyla Diyarbakır İli Sınırları İçerisinde Yer Alan Bazı Taşınmazların Boru Hatları ile Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar bugünkü Resmi Gazete'de şöyle yer aldı.

Kerkük-Ceyhan boru hattı hafta sonuna kadar onarılacak!

Geçtiğimiz haftalarda saldırılar nedeniyle petrol sevkıyatının durduğu Kerkük-Ceyhan boru hattının hafta sonuna kadar onarılmış olacağı belirtildi.

OMV Petrol Ofisi'ne Socar ve Opet talip!

Petrol Ofisi’ni toplam 3 milyar dolara alan Avusturyalı OMV 10 yıl sonra dağıtımdan çıkıyor. Kulislere göre PO’nun talipleri arasında Azeri Socar ve Koç’un Opet’i var.

Şırnak Doğalgaz Boru Hattı ihalesine 5 teklif geldi!

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ) tahmini bedeli 25 milyon dolar olan Şırnak Doğalgaz Boru Hattı inşaat ihalesi için verilen 5 teklif arasında, en düşük rakamı 29 milyon 886 bin dolarla üçlü bir konsorsiyum önerdi.

Şırnak Doğal Gaz Boru Hattı ihalesi 9 Şubat'ta!

Irak gazını Türkiye'nin ulusal şebekesine bağlaması öngörülen Şırnak Doğal Gaz Boru Hattı yapım işi, 9 Şubat 2016'da Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) tarafından ihale edilecek.

Hakkari doğal gaz iletim hattı için acele kamulaştırma!

Hakkari Doğal Gaz İletim Hattı Projesi kapsamında bazı taşınmazların Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Suriye'den geçecek petrol boru hattına ihtiyaç yok!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kerkük Yumurtalık Ham Petrol Boru Hattı'nın kapasitesi dolmadan Suriye üzerinden geçecek yeni bir boru hattına ihtiyaç olacağını düşünmediğini belirtti.

Şırnak Doğalgaz İletim Hattı projesi için kamulaştırma!

Şırnak Doğal Gaz İletim Hattı Projesi kapsamında bazı taşınmazların Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması kararı bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Afşin-Elbistan Doğal Gaz İletim Hattı Projesi için acele kamulaştırma!

Afşin-Elbistan Doğal Gaz İletim Hattı Projesi kapsamında bazı taşınmazların Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılmasına ilişkin karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Bursagaz İznik Doğal Gaz Bağlantı Hattı için kamulaştırma!

Bursagaz İznik Şehir RMA Doğal Gaz Bağlantı Hattı Projesi kapsamında bazı taşınmazların Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması kararı Resmi Gazete'de yayımlandı...

BOTAŞ, Elbistan ve Afşin'de doğalgaz hattı kamulaştırmalarına başladı!

Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ), Elbistan ve Afşin ilçesinde doğalgaz arzını sağlayacak boru hattının geçeceği güzergahlarda kamulaştırma çalışmalarına başladı.

Elz İnşaat BOTAŞ Irak Türkiye Ham Petrol Hattı inşaatında yer alıyor!

Adana'nın en önemli iş adamlarından Mehmet Hanifi Kalo, Adana ekonomisi, faaliyet alanları olan sökterler ve firmalarının ticari anlamda ki başarıları hakkında yaptığımız söyleşide, başarısının sırlarını paylaştı..

azeri petrol hattı geçen köyler Haberi

azeri petrol hattı geçen köyler


Boğazlardaki tanker trafiğini azaltan Bakü-Tiflis-Ceyhan Ham Petrol Boru Hattı'nın Türkiye'den geçen 1076 kilometrelik kısmında uygulanan sosyal projelerle 330 köyde geçim kaynakları iyileştirildi, köylüler yeni geçim kaynaklarına kavuştu.

Azeri petrollerini Gürcistan ve Türkiye üzerinden taşıyarak Akdeniz'de bulunan Ceyhan Terminali'nden dünya pazarlarına ulaştıran Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Ham Petrol Boru Hattı'nın geçtiği bölgelerde çeşitli sosyal projeler uygulanıyor.


Hazar'dan Akdeniz'e toplam uzunluğu 1766 kilometre olan BTC Boru Hattı, Türkiye bölümünde 1076 kilometre yol alarak hem boğazlardaki petrol tanker trafiğini azaltıyor hem de geçtiği bölgelerdeki insanların hayatını değiştirip, yeni deneyimlerle tanıştırıyor.


BTC güzergahında sürdürülebilir toplumsal kalkınmaya katkı sağlamak için geliştirilen ek yatırım programlarıyla bir dizi uygulama hayata geçirildi. 


Ek yatırım programlarından biri olan Toplumsal Kalkınma Girişimi ile hattın geçtiği güzergahtaki yerleşim birimleri için kırsal kalkınmaya katkıda bulunmaya çalışıldı.


Bu kapsamda...