02 / 05 / 2024

Aziz Sancarın ismi yeni yapılacak kız öğrenci yurduna verilecek

Aziz Sancarın ismi yeni yapılacak kız öğrenci yurduna verilecek

Dokuz Eylül Üniversitesi ile Nevvar Salih İşgören Vakfı işbirliğinde Balçova'ya Nobel ödüllü bilim adamının adını taşıyacak kız öğrenci yurdu yapılmasına karar verildi.

iPhone’ların ismi mi değişiyor? iPhone’ların yeni ismi ne olacak?

iPhone’ların isminin değişmesi gündemde yer alıyor. Peki iPhone’ların ismi gerçekten değişecek mi? İşte detaylar!

O bakanlığın ismi değişiyor! Teklif TBMM'ye geldi ÇED koşulu da kalkıyor

TBMM'ye sunulan “Endüstri Bölgeleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”ne göre; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ismi değişiyor. “Cazip hale getirme” gerekçesiyle endüstri bölgelerinde yatırımcılara mülkiyet devri yapılmasının önü açılacak.

Aziz Sancar'ın müzeye dönüştürülecek evindeki restorasyonda sona gelindi!

Mardin'in Savur ilçesinde Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın doğup büyüdüğü ve doktorluk yaparken kaldığı evin restorasyonda sona gelindi...

Türkiye'de 2020'de 99 bin 588 esnaf kepenk indirdi!

Ticaret Bakanlığı, CHP Denizli Milletvekili Haşim Teoman Sancar’ın yazılı soru önergesini cevaplayarak geçen yıl kapanan şirket sayısını açıkladı. Sancar’a verilen cevapta 2020'de 99 bin 588 esnafın dükkanının ve 40 bin 735 şirketin kapandığı kaydedildi.

ABD'de Sancar Türk Kültür Merkezi açıldı!

ABD'de Nobel Ödüllü Türk Bilim İnsanı Aziz Sancar ve eşi Gwen Sancar'ın yönetimindeki Sancar Vakfı öncülüğünde Kuzey Carolina eyaletinde hayata geçirilen Sancar Türk Kültür Merkezi açıldı.

Aziz Sancar'ın Mardin'deki konağı restore edildi!

Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın doğup büyüdüğü ve 2 yıl süreyle doktorluk yaptığı Mardin Savur'daki 3 katlı 36 odalı tarihi konağın müzeye dönüştürülmesi için başlatılan restorasyon çalışmaları sona erdi. 

Olayların ismi Rüzgar Çetin Asmalımescit'te otel yaptırıyor!

Yönetmen Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin, turizm işine girdi. Çetin, Asmalımescit’te bulunan bir binayı restore ettirerek otele dönüştürecek.

Nobel ödüllü Aziz Sancar'ın Mardin'deki evi müze oluyor!

Nobel ödülüne sahip Prof. Dr. Aziz Sancar'ın doğduğu ve doktorluk yaptığı sırada yaşadığı Mardin'in Savur ilçesindeki evi müzeye dönüyor.

Nobel ödüllü Aziz Sancar'ın Mardin'deki evi müze oluyor!

Nobel ödüllü bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın Mardin de doğup büyüdüğü veevin müzeye dönüştürülmesi için proje hazırlandı...

Halkalı Cadde 24 projesinin ruhsatı iptal edildi!

Küçükçekmece Belediyesi’nin eski başkanı Aziz Yeniay’ın şirketi tarafından hayata geçirilen inşaat projesinin ruhsatı, mahkeme tarafından iptal edildi.

AEK'nın yeni stadı Ayasofya açılışa hazır!

Yunanistan'ın köklü kulüpleri arasında yer alan AEK'nın yeni stadı açılışa hazırlanıyor. İstanbul'daki tarihi eser Ayasofya Müzesi'ne benzetilerek inşa edilen 32 bin kişilik stadın ismi de "Ayasofya Stadı" olacak.

Boğaziçi'nin yeni Reina'sı Oligark yolda!

Eğlence mekanı işletmeciliğinin gediklilerinden Raşit Karakuş yepyeni bir eğlence merkezinin hazırlığını yapıyor. Karakuş, 5 bin metrekarelik Reina tarzı bir mekan açmaya hazırlanıyor. Yeni mekanın ismi de Oligark...

Ünlü futbolcular Yooistanbul’a taşınıyor!

Başarılı stoper Serdar Aziz, Galatasaray’ın defans oyuncusu Mariano Ferreira Filho ve orta sahada top koşturan Tolgay Arslan yooistanbul’a taşındı.

Aziz Sancarın ismi yeni yapılacak kız öğrenci yurduna verilecek Haberi

Aziz Sancarın ismi yeni yapılacak kız öğrenci yurduna verilecek

Nevvar Salih İşgören Vakfı ile Dokuz Eylül Üniversitesi, merhum Nevvar Salih İşgören çiftinin adını taşıyan yeni bir "Kök Hücre ve Gen Tedavi Merkezi" konusunda işbirliği yapacak. Ayrıca Nobel Ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar'ın adının verileceği kız öğrenci yurdunun Balçova'ya yapılması kararlaştırıldı. Vakıf Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Şener ve yöneticiler, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün ve öğretim üyeleriyle bir araya geldi. Toplantıda İzmir Biyotıp ve Genom Enstitüsü (İBG-İzmir) bünyesinde kuruluş aşamasında olan Kök Hücre ve Gen Tedavi Merkezi hakkında Enstitü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Öztürk, Vakıf başkanı Şener ve yöneticilerini bilgilendirdi. 


İZMİR'DE OLMASI ÖNEMLİ 

Nevvar Salih İşgören Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erol Urgun, insan sağlığı açısından kritik öneme sahip olan bu tür teknolojilerin İzmir'de geliştirilmesinin çok sevindirici olduğunu...