27 / 04 / 2024

Halkalı Cadde 24 projesinin ruhsatı iptal edildi!

Halkalı Cadde 24 projesinin ruhsatı iptal edildi!

Küçükçekmece Belediyesi’nin eski başkanı Aziz Yeniay’ın şirketi tarafından hayata geçirilen inşaat projesinin ruhsatı, mahkeme tarafından iptal edildi.



Küçükçekmece Belediyesi'nde 2 dönem başkanlık yapan Aziz Yeniay'ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu 24 Gayrimenkul tarafından Halkalı Atakent'te hayata geçirilen Cadde 24 projesiyle ilgili bir gelişme yaşandı.

Sözcü'den Özlem Güvenli'nin haberine göre Küçükçekmece Belediyesi'nin karşında 3 blok olarak hayata geçirilen, home ofis ve ticari birimlerden meydana gelen Cadde 24 projesinin daha önce iptal edilen imar planlarının ardından inşaat ruhsatına açılan dava da karara bağlandı.

Bir önceki dönemin CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Erhan Aslaner ile Cevdet Ateş tarafından Küçükçekmece Halkalı'da 12 pafta 5573 parsel üzerinde yer alan yapıya ilişkin Küçükçekmece Belediyesi tarafından 6 Şubat 2014 tarihinde verilen inşaat ruhsatı ile 12 Aralık 2014'te düzenlenen tadilat ruhsatlarının iptali istemi ile Küçükçekmece Belediyesi'ne dava açıldı.

İstanbul 8. İdare Mahkemesi, imar planında belirlenen yapılaşma şartlarına uygun olarak düzenlenmediğini tespit ettiği inşaat ruhsatlarını, hukuka ve mevzuata aykırı bularak 27 Eylül 2019'da oybirliğiyle iptal etti.

10 BİN METREKARELİK İNŞAAT 18 BİN METREKAREYE ÇIKMIŞ

Mahkeme kararında dava konusu ruhsatların, 2013 tarihli 1/1000 ölçekli uygulama imar planına istinaden düzenlendiği, söz konusu imar planında yapılaşma şartlarının “emsal 1.50” olarak belirlendiği bildirildi.

6 bin 901 metrekare büyüklüğündeki parsele, belirlenen emsale göre yapılması gereken toplam inşaat alanının 10 bin 351 metrekare olması gerekirken ruhsatlarda inşaat alanının 18 bin 59 metrekareye çıkarıldığı belirtildi.

VERGİDEN VE HARÇTAN MUAF TUTULMUŞTU

Davayı açan CHP'li eski meclis üyesi Erhan Aslaner konuyla ilgili olarak, “Bu projeye, boş bir arazi üzerine yapıldığı halde riskli yapı ruhsatı verilmiş, koşulları yerine getirmemesine karşın kentsel dönüşüm kapsamına alınarak hem vergiden hem de harçtan muaf tutulmuştu. Son mahkeme kararı ile yapının hukuksuzluğu tescil edilmiş oldu” diye konuştu.

Aziz Yeniay kimdir?


Geri Dön